Νίκος Ψαρράς: «Το κοντέρ μηδενίζει. Ποτέ και κανείς δεν ξέρει αν αυτό που κάνει θα αρέσει»
Media

Νίκος Ψαρράς: «Το κοντέρ μηδενίζει. Ποτέ και κανείς δεν ξέρει αν αυτό που κάνει θα αρέσει»

Ο Νίκος Ψαρράς με αφορμή την πρεμιέρα της νέας, δραματικής σειράς εποχής της ΕΡΤ 1 «Το βραχιόλι της φωτιάς», μιλάει για τον ρόλο του ως Μωής Κοέν που κρατάει αλλά και για τη δυσκολία που κρύβει. 

Πολύ ευχαριστημένος με τη συγκεκριμένη συνεργασία, ο ηθοποιός αναφέρεται στη σειρά και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του ήρωά του...

Υποδύεστε τον Μωής Κοέν. Πώς θα τον περιγράφατε σαν χαρακτήρα;

Ο Μωής Κοέν είναι αυτό που λέμε ο επιτυχημένος επιχειρηματίας, ο οικογενειάρχης με τα πολλά παιδιά και με μια άνετη ζωή. Βέβαια, όντας λάτρης του θηλυκού φύλου, κάνει διάφορες ατασθαλίες. Μόνο που αυτός ο άνθρωπος, πριν μπουν οι ναζί στην Ελλάδα, χάνει τα πάντα και αρχίζει η πτώση του. Μαζί με τη δική του, όμως, αρχίζει και της οικογένειάς του και όλης της εβραϊκής κοινότητας με τον ερχομό των ναζί. Ο Μωής περνάει από πολλά κύματα. Ο χαρακτήρας μου ξεκινάει ως 35άρης και φτάνει μέχρι και 65 χρόνων. Αυτό έχει μια τρομερή γοητεία και δυσκολία. Πώς να έχεις τον αέρα του νέου και επιτυχημένου και στο τέλος ενός γερασμένου και καταβεβλημένου που μπαίνει στους θαλάμους αερίων...

Ποιο είναι το μεγαλύτερο «χαστούκι» που δέχεται ο Μωής;

Αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος είχε μάθει να έχει γη και ύδωρ, πολύ νωρίς τα χάνει όλα. Έχοντας ένα τεράστιο εργοστάσιο στη Γευγελή των Σκοπιών, στέλνει το εμπόρευμά του σ’ έναν φίλο του στο Παρίσι. Όπως ξέρουμε, όμως, οι ναζί μπήκαν νωρίτερα στη Γαλλία, οπότε ο έμπορος δεν μπορούσε να τον πληρώσει. Είχε χάσει όλα τα χρήματά του και κατά συνέπεια ο Μωής δεν μπορεί να πληρώσει τα δάνεια που έχει πάρει από την τράπεζα. Έτσι, ξεκινά η κατάσχεση και οι ναζί βρίσκουν αυτή την οικογένεια καταβεβλημένη και σε ανέχεια...

Οι οικογένειες που επιβιώνουν μπορούν εύκολα ν’ αρχίσουν ξανά από την αρχή;

Οι άνθρωποι που επιβιώνουν και γυρίζουν πίσω δεν βρίσκουν τις περιουσίες τους, καθώς όλα έχουν χαθεί. Πρέπει, παρόλη την ψυχολογική τους κατάσταση, να σταθούν στα πόδια τους και να δημιουργήσουν από το μηδέν.

Εσείς πόσο εύκολα ξεκινάτε από το μηδέν;

Εγώ κάνω μια δουλειά που, μοιραία, κάθε έξι μήνες ξεκινάω ξανά από το μηδέν. Μια νέα συνεργασία, με καινούργιους ανθρώπους και έναν καινούργιο ρόλο. Το κοντέρ μηδενίζει. Ποτέ και κανείς δεν ξέρει αν αυτό που κάνει θα αρέσει και αν θα το δεχτούν με χαρά... Κάθε δουλειά -ειδικά αν είναι επιτυχημένη- σου φέρνει την επόμενη, ενώ μια αποτυχία δύσκολα την ξεπερνάς. Βέβαια, το έχω συνηθίσει γιατί κάνω αυτή τη δουλειά 28 χρόνια. Όλα είναι μέρος του παιχνιδιού.

Μια επιτυχία φέρνει τόσο εύκολα την επόμενη πρόταση ή κρύβει και κάποια παγίδα;

Εξαρτάται. Εμείς καθόμαστε στο σπίτι και περιμένουμε να χτυπήσει ι το τηλέφωνο για την επόμενη δουλειά. Στο χέρι μας είναι ποια επιλογή θα κάνουμε.

Τι σε ενδιαφέρει: να κάνεις το ίδιο με αυτό που έκανες φέτος και είχε επιτυχία ή να κάνεις κάτι εντελώς κόντρα;

Νομίζω, οι περισσότεροι ηθοποιοί θέλουμε το δεύτερο. Διαβάζοντας έναν ρόλο, πρέπει να αναρωτιέσαι αν σου πάει και τι θα κερδίσεις απ’ αυτόν, πέρα από το να έχεις μια δουλειά και κατ’ επέκταση ένα εισόδημα. Πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο σε μια επιλογή.

Νομίζω είστε από τους λίγους που βλέπουν έτσι το επόμενο βήμα...

Εγώ λέω πολλές φορές «όχι» σε πρότζεκτ που μπορεί να είναι πολύ ωραία και μεγάλα, αλλά που θεωρώ ότι δεν μου πάνε ή δεν έχω κανένα ενδιαφέρον να κάνω έναν τέτοιο ρόλο. Υπάρχουν ρόλοι σε σίριαλ που έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες στο παρελθόν και δεν πήγα. Και καλά έκανα, γιατί θα ήμουν κακός.

Πηγή: My TV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved