Εκμεκτσίογλου: «Έχασα έναν φίλο μου στον σεισμό. Αναζητώ κάποιους συνεργάτες μου, αλλά δεν…»
Media

Εκμεκτσίογλου: «Έχασα έναν φίλο μου στον σεισμό. Αναζητώ κάποιους συνεργάτες μου, αλλά δεν…»

Η σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου μίλησε στο «Πάμε Δανάη!» για την βοήθεια που πρόκειται να προσφέρει εθελοντική βοήθεια με επικεφαλής την ίδια και την ομάδα της, προκειμένου να βοηθήσει ανθρώπους που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία.

Ο σεισμός σε Τουρκία και Συρία έχει αφήσει το φονικό αποτύπωμά του, καθώς μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 8.700.

Διασώστες πολλά μέρη του πλανήτη, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, μεταβαίνουν στις δύο χώρες προκειμένου να απεγκλωβίσουν ανθρώπους απο τα συντρίμμια. Μεγάλη είναι ωστόσο και η κινητοποίηση σχετικά με την ανθρωπιστική βοήθεια που ετοιμάζεται για τις πληγείσες περιοχές.

Η γνωστή σεφ που έχει γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη, μίλησε για την βοήθεια που επιθυμεί να προσφέρει με τον τρόπο της, στους ανθρώπους που έχουν διασωθεί από τον σεισμό που έπληξε Τουρκία και Συρία.

««Δύσκολη μέρα για να την πούμε καλή, αλλά ας ελπίσουμε να γίνει καλή. Θέλουμε να πάμε, κι μάλλον θα πάμε αεροπορικώς στα Άδανα, γιατί είναι το μόνο αεροδρόμιο, εκτός του Γκαζιαντέπ, που μπορεί να βοηθήσει, και μετά οδικώς να πάμε στην Αντιόχεια. Υπάρχει πολύ μεγάλο θέμα εκεί. Δεν είμαι μόνο εγώ που έχω δραστηριοποιηθεί, είναι και άλλοι μάγειρες, πανεπιστήμια, τραγουδιστές, ηθοποιοί. Είμαστε όλοι είτε στο αεροδρόμιο είτε πάνω από έναν φούρνο και μαγειρεύουμε ψωμιά, παίρνουμε νερό, για να φύγουν γι΄ αυτές τις περιοχές που υποφέρουν», είπε αρχικά.

«Έχει πολύ κακό καιρό τώρα εκεί, φουρτούνες, και ένας σεισμός είναι ό,τι το χειρότερο. Έχασα φίλους μου στον σεισμό. Γεννήθηκα στην Κωνσταντινούπολη αλλά στις περιοχές αυτές δεν έχω συγγενείς. Έχω όμως πολλούς φίλους που έχω γνωρίσει από τα ταξίδια μου, τα φεστιβάλ που πάμε. Είχα συνεργάτες που δεν έχουμε είδηση για την τύχη τους, έχουν γκρεμιστεί τα πάντα. Ομάδες προσπαθούν να προσεγγίσουν αλλά δεν υπάρχει δρόμος για να πας εκεί. δεν υπάρχει αεροδρόμιο, καταστράφηκε», δήλωσε η κ. Εκμεκτσίογλου.

«Αναζητώ κάποιους συνεργάτες μου, αλλά δεν μπορώ να τους βρω. Προσπαθώ μέσω των social media αλλά είναι δύσκολο. Δεν έχουν ούτε ίντερνετ, ούτε ρεύμα, ούτε φυσικό αέριο. Προσπαθούμε να φτιάξουμε έτοιμα φαγητά να πάνε εκεί. Να προσευχόμαστε γι΄αυτούς τους ανθρώπους που είναι στα χαλάσματα», τόνισε κλείνοντας.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved