Πέτρος Λαγούτης: «Ξαφνικά θεωρούμαστε όλοι απόφοιτοι Λυκείου…»
Media

Πέτρος Λαγούτης: «Ξαφνικά θεωρούμαστε όλοι απόφοιτοι Λυκείου…»

O Πέτρος Λαγούτης  μίλησε στην εκπομπή Mega Καλημέρα και την Ελεονώρα Μελέτη για τις κινητοποιήσεις των φοιτητών από όλες τις δραματικές σχολές.

Συνεχίζεται η κινητοποίηση των ηθοποιών και των σπουδαστών των δραματικών σχολών της χώρας κόντρα στο Προεδρικό Διάταγμα που υποβιβάζει τις σπουδές τους.

Σε μία συμβολική κίνηση οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου υπέβαλαν την παραίτησή τους. Με ανακοίνωσή τους είχαν προειδοποιήσει πως εάν δεν υπάρξει κάποια ουσιαστική τροποποίηση στο Π.Δ θα υποβάλλουν την παραίτησή τους, όπως και έγινε.

Ο Πέτρος Λαγούτης είπε στην Ελεονώρα Μελέτη: «Είναι μία προσπάθεια που συμμετέχουν οι ηθοποιοί και καλλιτέχνες από άλλους χώρους. Είναι μία προσπάθεια που μπροστάρηδες έχουν μπει οι φοιτητές των δραματικών σχολών. Τα παιδιά του Εθνικού Θεάτρου έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις εδώ και ένα μήνα με την κατάληψη της σχολής. Το Σάββατο το βράδυ προχώρησαν στην κατάληψη του κτιρίου Τσίλλερ, το βράδυ της Τρίτης έκαναν κατάληψη στο Rex».

1675185368537-124883330-LAGOUTIS-7.jpg

«Τα παιδιά των δραματικών σχολών είναι τα πρώτα που θίγονται, να ζουν με αυτό το καθεστώς αβεβαιότητας, δηλαδή με τι χαρτί θα βρεθούν στα χέρια τους όταν τελειώσουν τις σπουδές τους. Ξαφνικά θεωρούμαστε όλοι απόφοιτοι Λυκείου, έχοντας στα χέρια μας πτυχία που πήραμε περνώντας από επιτροπές του υπουργείου Πολιτισμού», τόνισε ο ηθοποιός.

Αναφερόμενος στην παραίτηση των καθηγητών του Εθνικού Θεάτρου υπογράμμισε πως ήταν μία κίνηση που είχε προαναγγελθεί και την έκαναν πράξη.

«Ήταν μία κίνηση που είχε προαναγγελθεί, πως εάν δεν λυθεί το θέμα θα παραιτηθούν. Αυτοί τι είναι πια, καθηγητές Λυκείου; Είναι σημαντικοί άνθρωποι, όχι μόνο για το Εθνικό Θέατρο, αλλά και για τον καλλιτεχνικό κόσμο», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το νέο Προεδρικό Διάταγμα όλοι οι απόφοιτοι Δραματικών Σχολών, αναγνωρισμένων από το υπουργείο Πολιτισμού, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του Εθνικού Θεάτρου και του ΚΘΒΕ, Σχολών Κινηματογράφου και Σχολών Χορού θα θεωρούνται πλέον απλοί απόφοιτοι Λυκείου.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved