Happy Traveller στην Αλβανία - Το 5ο και τελευταίο μέρος
Media

Happy Traveller στην Αλβανία - Το 5ο και τελευταίο μέρος

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, το Happy Traveller ολοκληρώνει το ταξίδι του στη γειτονική χώρα, την Αλβανία, συνεχίζοντας το οδοιπορικό στο νότιο τμήμα της χώρας, στην περιοχή γνωστή και ως Βόρεια Ήπειρος.

Ο Ευτύχης και η Ηλέκτρα ξεκινούν από το Εξαμίλι, το διάσημο καλοκαιρινό τουριστικό θέρετρο με τις παραδεισένιες παραλίες και τα σμαραγδένια νερά, στο νότιο άκρο της Αλβανίας ακριβώς απέναντι από την Κέρκυρα.

Μπαίνουν σε βάρκα για να εξερευνήσουν τα μικρά νησάκια της περιοχής και βγαίνουν για βουτιά στο λεγόμενο νησί “Τζαμάικα” με την ειδυλλιακή “διπλή” παραλία. Επισκέπτονται έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Αλβανία, το Βουθρωτό, την αρχαία πόλη με το ελληνιστικό, ρωμαϊκό, οθωμανικό και ενετικό της παρελθόν. Περνούν από το χωριό Μουρσί, το νοτιότερο χωριό της Ελληνικής μειονοτικής ζώνης στην Αλβανία, που βρίσκεται σχεδόν τρία χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ελλάδα.


Στη συνέχεια, πηγαίνουν πάλι βόρεια, βγαίνουν στον δρόμο για Αργυρόκαστρο και στη διαδρομή κάνουν στάση στο πιο δημοφιλές φυσικό αξιοθέατο της νότιας Αλβανίας, το Γαλάζιο Μάτι με τις μυστήριες υπόγειες πηγές που δημιουργούν στροβιλισμούς. Το νερό εκεί είναι κρυστάλλινο και πολύ παγωμένο, όπως διαπιστώνουν με την πρώτη βουτιά.

HAPPY-TRAVELLER_ALBANIA_11.02-(2).jpg

Το ταξίδι τους συνεχίζεται στο ιστορικό Αργυρόκαστρο με το εμβληματικό κάστρο και την παραμυθένια παλιά πόλη με τα επιβλητικά αρχοντικά. Πηγαίνουν στα ερείπια της αρχαίας Αντιγόνειας, μιας αρχαίας πόλης που έχτισε ο βασιλιάς Πύρρος προς τιμήν της γυναίκας του Αντιγόνης και αργότερα κατέστρεψαν οι Ρωμαίοι.

Στην καρδιά της κοιλάδας του ποταμού Δρίνου, συναντούν και το πανέμορφο αμφιθέατρο της αρχαίας Αδριανούπολης, μιας ρωμαϊκής πόλης που χτίστηκε στο σημείο που βρισκόταν παλαιότερα η αρχαία Δρυνόπολις ή Δρυϊνούπολις από την οποία έχει πάρει και το όνομά του ο δήμος Δρόπολης που αποτελεί τον δεύτερο αναγνωρισμένο δήμο της Αλβανίας με Ελληνική μειονότητα.

Στον Δήμο Δρόπολης, επισκέπτονται τη Δερβιτσάνη όπου μιλούν με ντόπιους και πηγαίνουν στη Βάνιστα, όπου μπαίνουν σε ένα πολύ μυστήριο σπήλαιο, που λέγεται “Σκοτεινή”.

Περπατούν πάνω σε ένα πανέμορφο πέτρινο τοξωτό γεφύρι ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής από το 1820, επισκέπτονται κάποια ακόμα χωριά της περιοχής, και κάνουν μία στάση για να δουν το μνημείο των Ελλήνων πεσόντων του 1940 στο χωριό Βουλιαράτες.
Στο τέλος, οδηγούν προς το τελωνείο της Κακαβιάς από όπου επιστρέφουν πίσω στην Ελλάδα, έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για το ταξίδι στην Αλβανία, σε έναν τόπο πανέμορφο, φιλόξενο και πολύ ενδιαφέρον ταξιδιωτικά.

Δείτε το trailer:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved