Γιώργος Καραμίχος για metoo: «Υπήρχαν άνθρωποι από πίσω που ξέρανε και δεν μίλησαν»
Media

Γιώργος Καραμίχος για metoo: «Υπήρχαν άνθρωποι από πίσω που ξέρανε και δεν μίλησαν»

Στην εκπομπή Το Πρωινό (15-02) φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Καραμίχος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο Ελληνικό metoo και στην δικαστική απόφαση για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Είναι πολύ περίεργο όπως είναι το ίδιο και με τον προηγούμενο διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Όταν κάποιος καταδικάζεται για βιασμό, το να κυκλοφορεί ελεύθερος είναι λίγο περίεργο για μένα. Σαν πολίτης το λέω αυτό. Στη μία περίπτωση ο κ. Λιγνάδης καταδικάστηκε για βιασμούς. Είναι πολύ περίεργο το αίσθημα του δικαίου. Και μάλιστα όταν δεν εφαρμόζεται το δίκαιο σε μια κοινωνία, η κοινωνία χάνει την εμπιστοσύνη και την πίστη και ο κόσμος δεν είναι καλά», είπε και συνέχισε:

karamixos-(2).jpg

«Προφανώς και είναι μια δικαίωση. Το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε και δημιουργείται γενικώς στην Ελλάδα, γιατί όλοι θέλουμε να λέμε κάτι όπως και τώρα για τις κινητοποιήσεις των ηθοποιών, αυτά τα παιδιά που έχουν υποστεί αυτή την κακοποιητική συμπεριφορά για να βγουν να μιλήσουν, δεν είναι εύκολο. Και ένα απλό βιβλίο ψυχολογίας να διαβάσεις, βλέπεις ότι ένα πλάσμα που κακοποιείται δεν μιλάει για αυτό εύκολα, αλλιώς θα το είχαν καταλάβει και οι γονείς του και οι άλλοι, αλλά απορρέει από συγκεκριμένες άλλες συνήθειες. Όπως επίσης οι θύτες επιλέγουν συγκεκριμένα θύματα και όταν έχουν εξουσία και απειλείται ολόκληρη η ζωή σου και η καριέρα σου.»

karamixos-(4).jpg

«Το περίεργο είναι ότι υπήρχαν άνθρωποι από πίσω, όπως μαθαίνω, που ξέρανε και δεν μίλησαν και από το οικογενειακό περιβάλλον αυτών των ανθρώπων και από το φιλικό και από το εργασιακό. Και αυτοί δεν τόλμησαν να μιλήσουν», πρόσθεσε

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved