Μαύρο Ρόδο: Ο Πέτρος μαθαίνει όσα πέρασε η Ελισάβετ από τον Διακοσάββα
Media

Μαύρο Ρόδο: Ο Πέτρος μαθαίνει όσα πέρασε η Ελισάβετ από τον Διακοσάββα

Μαύρο Ρόδο: Παρά τις προσπάθειες του Γεράσιμου, π Ελισάβετ αποφασίζει να επιστρέψει με τον Πέτρο στην Πάτρα και να του ανοίξει την καρδιά της για όσα έγιναν με τον Διακοσάββα. Ο Λευτέρης επίσης μαθαίνει την αλήθεια από τον Σαράντο και, οργισμένοι, ζητά δικαίωση για την κόρη του.

Παρόλο που τα σχέδια της Κασσιανής για να κρατήσει την Ελισάβετ στο μοναστήρι ναυαγούν, ο Γεράσιμος δεν το βάζει κάτω. Πλέον, έχει βάλει σκοπό να απομακρύνει οριστικά τον Πέτρο από τη ζωή της και θα κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει.

Έτσι, αρχίζει να της λέει διάφορα για τον Λευτέρη και για την υγεία του, που δήθεν έχει κλονιστεί, ώστε να την πείσει να μείνει στο χωριό. Όμως, φαίνεται πως αυτήν τη φορά τα λόγια του πέφτουν στο κενό. Η Ελισάβετ είναι αποφασισμένη να γνωρίσει τη ζωή που απαρνιόταν τόσα χρόνια και ξέρει ότι το ίδιο θέλει και ο πατέρας της για εκείνη.

Αφού λοιπόν παίρνει τη διαβεβαίωσή του, επιστρέφει στην Πάτρα με τον Πέτρο και αυτήν τη φορά σκοπεύει να του πει τα πάντα. Το βάρος που κουβαλά μέσα της από τότε που της επιτέθηκε ο Διακοσάββας δεν είναι ικανός πια να τη σταματήσει. Δεν φοβάται και θέλει να απελευθερωθεί και να πάψει να κρύβεται. Έτσι, μιλά στον άνθρωπο που κέρδισε την εμπιστοσύνη της και την έκανε να δει τα πράγματα με τελείως άλλα μάτια.

Ακούγοντας τα όσα έζησε η αγαπημένη του στα χέρια του Διακοσάββα, ο Πέτρος παγώνει. Ο ίδιος ο Σαράντος, που επίσης κουβαλά μέσα του αυτά που έμαθε για το παρελθόν του πατέρα του, αρχίζει να ανοίγεται στον Λευτέρη αφήνοντας υπαινιγμούς για τη σχέση του με την Ελισάβετ.

Αυτός συνειδητοποιεί γρήγορα τι ακούει και τρελαίνεται. Απαιτεί να του μιλήσει ανοιχτά και στο τέλος μαθαίνει όλη την αλήθεια για εκείνη τη μοιραία βραδιά που άλλαξε για πάντα τη ζωή της κόρης του. Τα βάζει με τον εαυτό του που δεν κατάφερε ποτέ να τη βοηθήσει ουσιαστικά και ξέρει ότι ο μόνος που μπορεί τώρα να το κάνει είναι ο Πέτρος. Έτσι, πηγαίνει να του μιλήσει και του λέει τα πάντα. Και τότε ο Πέτρος συνειδητοποιεί τι έχει περάσει η Ελισάβετ και πώς οδηγήθηκε στο μοναστήρι και νιώθει να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του.

Η Πολυξένη και μια παλιά φωτογραφία «στοιχειώνουν» την Κασσιανή

Ο ανώνυμος φάκελος με το απειλητικό σημείωμα που έχει λάβει η Κασσιανή την έχει αναστατώσει πολύ. Κάποιος γνωρίζει το ένοχο παρελθόν της και το χρησιμοποιεί για να την εκβιάσει τώρα, τη χειρότερη στιγμή, πάνω που κατάφερε να πάρει την ηγουμενία της μονής.

Προσπαθεί να μάθει ποιος είναι αυτός και η Φιλαρέτη φοβάται πως οι υποψίες της θα πέσουν στην ίδια, θεωρώντας πως αυτή είχε το μεγαλύτερο κίνητρο για να την εκδικηθεί. Όμως όσο η μονή συνταράσσεται από το νέο σκάνδαλο, η Πολυξένη προχωρά με το σχέδιό της, που στόχο έχει να εξασφαλίσει στον Θέμη τα πολυπόθητα κτήματα της Γερακιανής.

Έχει ήδη στα χέρια της μια παλιά φωτογραφία από την κοσμική ζωή της Κασσιανής με την οποία θα την εκβιάσει, όμως ο Καστρινός δεν της το επιτρέπει. Θέλει να κινηθεί βάσει νόμου και μόνο και παράλληλα αρνείται να αυξήσει το ποσοστό της στο συμφωνητικό, πράγμα που τους οδηγεί σε σύγκρουση.

Πολύ σύντομα, η συμφωνία που είχαν κάνει διαλύεται, παρόλο που εκείνη καταφεύγει στα γνωστά της κόλπα προκειμένου να τον φέρει με τα νερά της. Λίγο αργότερα, η Κασσιανή λαμβάνει ένα νέο τελεσίγραφο, αυτήν τη φορά από τον Μανόλη και την Ευτυχία, οι οποίοι την προειδοποιούν πως, αν δεν σταματήσει τους εκβιασμούς, θα βγάλουν στη φόρα όλα τα στοιχεία για το αμαρτωλό της παρελθόν.

Αγωνία! Η Φιλαρέτη βρίσκει τα ίχνη του γιου της

Ενώ η Όλγα και ο Παναγιώτης βάζουν μπροστά ένα σχέδιο προκειμένου να κάνουν την Αλεξία να ζηλέψει και να επιστρέφει κοντά του, η Κύρα κάνει άλλη μια απελπισμένη προσπάθεια να τη χωρίσει από τον Βίκο και ζητά από τη Θάλεια να την πείσει να απομακρυνθεί.

Ο ίδιος ο Βίκος φτάνει στο σημείο να απαγάγει τον παλιό βουλευτή που είχε εξαφανίσει το όνομά του από τα αρχεία του ορφανοτροφείου και τον ανακρίνει σκληρά ώστε να του πει το λόγο για τον οποίο το έκανε. Ψάχνει απεγνωσμένα να μάθει ποιοι ήταν οι αληθινοί του γονείς, την ώρα που και η Φιλαρέτη αναζητά τα ίχνη του γιου της και βγαίνει κρυφά από τη μονή για να βρει κάποια στοιχεία που θα τη βοηθήσουν.

Η Κασσιανή το αντιλαμβάνεται και γίνεται έξαλλη με αυτό το νέο κρούσμα απειθαρχίας, όμως η Φιλαρέτη πλέον αδιαφορεί για τις αντιδράσεις της. Το μόνο που τη νοιάζει είναι να βρει το παιδί της και δεν θα σταματήσει αν δεν τα καταφέρει. Την ίδια στιγμή, ο Σταυρίνος προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή και ζητά από τον Λευτέρη να τον πάρει για δουλειά στη φάρμα του. Όμως, ο Μπόγρης με μια του κίνηση ανατρέπει τα σχέδιά του, καθώς δημοσιεύει την είδηση για το υποτιθέμενο «θαύμα» στο Διαδίκτυο και πολύ σύντομα το μαθαίνουν όλοι. Η Κασσιανή φυσικά τρίβει τα χέρια της με αυτή την εξέλιξη, όμως ο ίδιος ο Σταυρίνος βγαίνει εκτός εαυτού!

Πηγή: 7 Μέρες TV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved