Κουρτίδης: «Για μένα ο Χριστοδούλου είναι το ορόσημο του κακού που κάνει ολική κατάχρηση εξουσίας»
Media

Κουρτίδης: «Για μένα ο Χριστοδούλου είναι το ορόσημο του κακού που κάνει ολική κατάχρηση εξουσίας»

Αν κάτι χαρακτηρίζει την καλλιτεχνική πορεία του Παύλου Κουρτίδη, αυτό είναι το πάθος του για δημιουργία, με το βιογραφικό του να περιλαμβάνει σημαντικές συνεργασίες.

Τη φετινή σεζόν πρωταγωνιστεί στη δραματική σειρά εποχής «Το κόκκινο ποτάμι: Η συνέχεια» του OPEN, υποδυόμενος τον συνονόματο του Παύλο Χριστοδούλου, με τον οποίο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ταυτιστεί, αλλά η συνύπαρξη μαζί του είναι, όπως λέει ο ίδιος, μονόδρομος.

kourtidis-(3).jpg

Έχετε συνεργαστεί σε αρκετές παραγωγές με τον Μανούσο Μανουσάκη. Πλέον έχει βρει τα καλλιτεχνικά σας πατήματα;

«Ύστερα από τόσες παραγωγές, σαφώς γνωρίζεις τον σκηνοθέτη, τα "θέλω” του. επικοινωνείς πλέον με τη ματιά και καταλαβαίνεις τον τρόπο των λήψεων που στοχεύει. Όλα αυτά παίζουν τον ρόλο τους στο καλύτερο δυνατό τελικό αποτέλεσμα».

Ο ρόλος του Χριστοδούλου είναι ιδιαίτερα απαιτητικός. Είναι μεσαίο στέλεχος της δημόσιας διοίκησης και του φιλοβασιλικού κόμματος και διοργανωτής στη Θεσσαλονίκη των αντιβενιζελικών εκδηλώσεων. Σας προβλημάτισε στην προσέγγισή του;

«Εχω υποδυθεί πολλές φορές σε σειρές τον κακό στο παρελθόν. Για μένα ο Χριστοδούλου είναι το ορόσημο του κακού που κάνει ολική κατάχρηση εξουσίας. Νοθεύει την κινίνη, ένα καταπραϋντικό φάρμακο για την ελονοσία κι έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους. Μιλάμε για ένα τέρας, έναν εγκληματία. Αυτός ο ρόλος φέρει ένα βάρος στις πλάτες μου. Καθώς υπήρξε όχι ως φυσικό πρόσωπο, αλλά ως χαρακτήρας που έδρασε σε ένα ιστορικό πλαίσιο, αυτό είναι ένα ακόμα κίνητρο που με κάνει να προσπαθώ να γίνω όσο καλύτερος Χριστοδούλου μπορώ ώστε να αποτυπωθεί όσο πιο αληθινά μπορεί το ιστορικό γεγονός. Και να φανταστείτε ότι είμαι και από μάνα και από πατέρα Πόντιος και υποδύομαι έναν αντιήρωα που σαφώς δεν μπορώ να ταυτιστώ μαζί του σε προσωπικό επίπεδο. Ωστόσο στο “Κόκκινο ποτάμι” είναι μονόδρομος η συνύπαρξή μου μαζί του».

kourtidis-(2).jpg

Και είναι απόλυτα λογικό αφού είναι αυτός που καταστρέφει τους Πόντιους.

«Στο λοιμοκαθαρτήριο στο Καραμπουρνάκι ήταν και ο παππούς μου Παύλος Κουρτίδης του Ιωάννη, τραγική σύμπτωση. Παρ' όλα αυτά, είπα στον εαυτό μου ότι είναι μεγάλη μου τιμή που πήρα τον ρόλο γιατί ο Μανούσος Μανουσάκης μου εμπιστεύτηκε έναν μεγάλο πυλώνα της ιστορίας τον οποίο θα τον κάνω όσο καλύτερα μπορώ με το να γίνω... όσο πιο κακός μπορώ. ‘Αλλωστε δεν υπάρχει καλός αν δεν υπάρχει το αντίπαλο δέος».

Η ανέλιξη του Παύλου Χριστοδούλου είναι ραγδαία.

«Πράγματι. Ξεκίνησε όπως είπατε ως μεσαίο στέλεχος στη δημόσια διοίκηση. Το τι θα προκύψει ή πώς θα καταλήξει θα τα παρακολουθήσουμε εν καιρώ όσο προχωράει η ιστορία μας καθώς θα υπάρξουν ανακατατάξεις. Θα τον δούμε στην πορεία να εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό με το πολιτικό γίγνεσθαι γιατί έρχονται οι γνωστές εκλογές του 1920, η ανατροπή του Βενιζέλου, η επιστροφή του βασιλιά. Γίνονται η μια ανατροπή μετά την άλλη και ο Χριστοδούλου είναι μέσα σε όλα».

kourtidis-(1).jpg

Παράλληλα είναι και γοητευμένος με την Αγγελική Παλυβού (Μαρία Παπαφωτίου), που είναι πιστή ακόλουθος του Γαλάνη, και η οποία του παίρνει τη θέση στο Καραμπουρνάκι.

«Την έχει προσεγγίσει αρκετές φορές. Για το ότι του παίρνει τη θέση, αυτό είναι σχετικό. Δεν πολυσκάει γιατί τα καλύτερα έρχονται. Στη συνέχεια αυτό που επιδιώκει είναι να τη φέρει με το μέρος του και όχι μόνο. Της έχει προτείνει ουκ ολίγες φορές να βγουν. Υπάρχει πάντα η απόλυτη άρνηση, αλλά δεν ξέρεις τι γίνεται στη συνέχεια. Αλλάζουν τα συμφέροντα. Δεν έχω κι εγώ απόλυτη εικόνα και περιμένω τα επόμενα επεισόδια ώστε να δω τι θα προκύψει. Παίρνουμε κι εμείς σταγόνα-σταγόνα τα σενάρια γιατί τώρα γράφονται. Ο Χριστοδούλου δεν είναι ένα ιστορικό πρόσωπο αλλά είμαι 100% σίγουρος ότι υπήρξαν τέτοιοι διαπλεκόμενοι χαρακτήρες. Είναι αυτοί που επιβιώνουν σε όλα τα καθεστώτα και με όλες τις εξουσίες. Και σημειωτέον ότι δεν έχει λερώσει ποτέ το χέρια του. Κόβει και ράβει, αλλά νίπτει τας χείρας του».

1678096043544-696838927-kourtidis-(4).jpg

Αυτός είναι που έδωσε και την εντολή δολοφονίας του Γαλάνη.

«Πράγματι, που για κακή του τύχη δεν πέτυχε, όπως και του Δημοσθένη. Και με την απόπειρα δολοφονίας του Βενιζέλου βάζει το χέρι του. Οπου βλέπεις φόνο και πιστόλι, κάπου εκεί γύρω βρίσκεται και ο συνονόματος Παύλος Χριστοδούλου», λέει ο ηθοποιός στο TV24

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved