Βάνα Πεφάνη: «Ο ρόλος μου στην "Πτώση" έχει μια ανοιχτή πληγή»
ndpphoto@gmail.com
Media

Βάνα Πεφάνη: «Ο ρόλος μου στην "Πτώση" έχει μια ανοιχτή πληγή»

Η Βάνα Πεφάνη «υπηρετεί» την τέχνη τριάντα χρόνια και ποτέ δεν επαναπαύτηκε στα... σίγουρα.

Η ίδια, με αφορμή τη σκηνοθεσία της στο έργο «Ο αδελφός μου ο Αμαντέους», που ανεβαίνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μιλάει για αυτό και εξομολογείται την εσωτερική αναζήτηση που έκανε. Ακόμη, κάνει λόγο για την ασφάλεια που της προσφέρει η σκηνοθεσία καθώς και για την τηλεοπτική επιστροφή της ύστερα από πολύχρονη απουσία.

  • Το επάγγελμα του ηθοποιού είναι μεγάλος έρωτας ή σε σπρώχνει στη μοναξιά;

Μεγάλος έρωτας, γιατί σε κάνει γενναιόδωρο και συγχρόνως ανασφαλή και ευάλωτο. Η μοναξιά έρχεται στα διαλείμματα των ερώτων.

  • Ως σκηνοθέτιδα, νιώθετε μεγαλύτερη ασφάλεια απ’ ό,τι ως ηθοποιός;

Όταν νιώθω ασφαλής, τότε αρχίζω να φοβάμαι. Ασφάλεια, άγνωστη λέξη και βαρετή. Κάθε νέα δουλειά είναι μια περιπέτεια. Μπαίνεις με τα κεκτημένα, νιώθοντας ελεύθερη να τα χάσεις ανά πάσα στιγμή. Είτε σκηνοθετώ είτε παίζω, η διαδρομή είναι ίδια, μόνο που στη σκηνοθεσία έχεις και την ευθύνη άλλων ανθρώπων. Ίσως, όταν παίζω, να είμαι λίγο πιο ελεύθερη στο να τολμήσω περισσότερα λάθη.

pefani2.jpg
  • Ύστερα από πολύχρονη απουσία, πρόκειται να επιστρέφετε στη μικρή οθόνη. Πήρατε εύκολα αυτή την απόφαση;

Καθόλου εύκολα. Το σκέφτηκα πολύ, αλλά οφείλω να πω με βοήθησαν το σενάριο και οι συντελεστές. Η αγωνία είναι μεγάλη για το τι θα παίξω και πώς θα ερμηνεύσω κάτι διαφορετικό. Την τηλεόραση, το έχω ξαναπεί, την αγαπώ σαν μέσο. Δεν την αντιμετωπίζω σαν πάρεργο.

  • Σας είχε λείψει αυτή η καθημερινότητα των γυρισμάτων;

Μου είχε λείψει η μεγάλη παρέα. Τεχνικοί και ηθοποιοί κινούμενοι προς έναν στόχο. Το να ανήκεις σε μια τεράστια ομάδα. Στο θέατρο είμαστε κατά πολύ λιγότεροι.

  • Θα πρωταγωνιστείτε στη νέα σειρά της EPT 1 «Η πτώση», υποδυόμενη τη διοικητή του νοσοκομείου. Τι να περιμένουμε να δούμε τόσο από τη σειρά όσο και από την ηρωίδα που υποδύεστε;

Στην «Πτώση», κάνω ένα πολύ ενδιαφέρον γκεστ αρκετών επεισοδίων, θα δείτε μια ενδιαφέρουσα πλοκή, κινηματογραφική σκηνοθεσία, δυνατές ερμηνείες από εξαιρετικούς συναδέλφους. Πιστεύω πολύ σ’ αυτή τη σειρά. Ο ρόλος μου έχει μια ανοιχτή πληγή. Είναι μια γυναίκα με δύσκολο και σκληρό παρελθόν, επιφανειακά άτεγκτη, αλλά με μια βαθιά αίσθηση δικαιοσύνης.

  • Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σχέδιά σας;

Προς το παρόν, είμαι αφοσιωμένη στην παράσταση «Ο αδελφός μου ο Αμαντέους», στην Πέμη, στον Διονύση, στον Φοίβο και έχοντας για το καλοκαίρι μια σκηνοθεσία στη Δημοτική ομάδα Δήμου Διονύσου, ταυτόχρονα γυρίσματα σε εξέλιξη, δύσκολα κάνεις σχέδια για αργότερα. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες σκέψεις, μη ανακοινώσιμες ακόμα, είπε η Βάνα Πεφάνη στο my tv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved