Το βραχιόλι της φωτιάς: To συγκλονιστικό φινάλε! Η Μπενούτα πεθαίνει στην αγκαλιά του Ιωσήφ!
Media

Το βραχιόλι της φωτιάς: To συγκλονιστικό φινάλε! Η Μπενούτα πεθαίνει στην αγκαλιά του Ιωσήφ!

Το βραχιόλι της φωτιάς: Συγκλονιστικό αναμένεται να είναι το φινάλε της σειράς

Τα highlights

O Ιωσήφ χειρουργείται στο Άουσβιτς χωρίς νάρκωση. Τα κτήνη που του έκαναν την επέμβαση νομίζουν ότι είναι νεκρός και δίνουν εντολή να τον πάνε στους φούρνους. Ο φύλακας του θαλάμου του τον αναγνωρίζει, καταλαβαίνει ότι είναι ακόμη ζωντανός και τον μεταφέρει κρυφά σ' ένα δωμάτιο. Τον φροντίζει κρυφά και κάποια στιγμή συνέρχεται και επιστρέφει στο θάλαμό του

vraxioli-(3).jpg

Το πρώτο πράγμα που ρωτά ο Ιωσήφ τον άνθρωπο που του έσωσε τη ζωή είναι πού βρίσκεται ο αδελφός του, ο Δαβίδ. Εκείνος τον ενημερώνει πως τα ίχνη του εξαφανίστηκαν μετά από μια εξέγερση, στην οποία έχασαν τη ζωή τους πολλοί κρατούμενοι. Όσο κι αν έψαξε τις επόμενες μέρες στο στρατόπεδο, δεν κατάφερε να τον βρει. Παράλληλα, φτάνει και η απελευθέρωση. Ο Κωνσταντίνος λέει τα νέα στη Ζακλίν και την Μπενούτα, η οποία λιποθυμάει και μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Η καρδιά της είναι πια πολύ αδύναμη.

VRAXIOLI-2.jpg

«Αν δεν δω τα παιδιά μου, δεν θα πεθάνω», λέει στο γιατρό με όση δύναμη της απομένει. Οι μέρες περνούν, η υγεία της επιδεινώνεται, ενώ ο Κωνσταντίνος ενημερώνει τη Ζακλίν ότι επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη ο πρώτος άνθρωπος από το Άουσβιτς και τα όσα περιέγραψε από την κράτησή του εκεί είναι τραγικά. Ο Ιωσήφ γυρνά στη Θεσσαλονίκη. Μαθαίνει ότι η μητέρα του βρίσκεται στο σπίτι της Ζακλίν και πηγαίνει εκεί. Η αδελφή του πέφτει συγκινημένη στην αγκαλιά του. Του λέει ότι η μητέρα τους είναι άρρωστη και τον οδηγεί στο δωμάτιό της. Η Μπενούτα παίρνει στην αγκαλιά της το γιο της κι αρχίζει να σιγομουρμουρίζει το τραγούδι που του έλεγε όταν ήταν μικρός. Κι έτσι ήρεμα και γαλήνια ξεψυχά στα χέρια του.

Επιστρέφει η Ραχήλ

vraxioli-(3).jpg

Τα χρόνια περνούν, ο Ιωσήφ ξανασυναντά την Τσιούμπη, η οποία του επιστρέφει το βραχιόλι της μητέρας του και του αποκαλύπτει ότι ο άνθρωπος που ευθύνεται για την οικογενειακή του τραγωδία είναι ο αδελφικός του φίλος, ο Θανάσης, ο οποίος πρόδωσε στους Γερμανούς ότι τα χαρτιά τους ήταν πλαστά. Λίγο αργότερα, βρίσκεται απέναντι του και του ζητά εξηγήσεις. «Ήμουν ερωτευμένος με τη Ραχήλ κι απελπισμένος. Ήθελα να μη φύγει και να μείνει εδώ στη Θεσσαλονίκη. Δεν φανταζόμουν τι θα συμβεί», του απαντά, κλαίγοντας εκείνος.

TO-VRAXIOLI-TIS-FOTIAS6.jpg

Ο Ιωσήφ τον σημαδεύει με το όπλο του, αλλά τελικά δεν πατά την σκανδάλη. «Δεν θέλω να γίνω σαν αυτούς που σιχαίνομαι», του λέει και του ζητά να μην ξαναεμφανιστεί μπροστά του. Η μέρα του μπατ μίτσβα της μικρής Μπέτυς φτάνει. Ο Ιωσήφ της δίνει το βραχιόλι της γιαγιάς της. «Να το φοράς, για να θυμάσαι. Η αγάπη πάντα νικάει στο τέλος», της λέει συγκινημένος. Αμέσως μετά την τελετή, τους περιμένει όλους μια μεγάλη έκπληξη, αφού εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά τους η Ραχήλ και τα τρία αδέλφια ξανασμίγουν μετά από πολλά χρόνια.

Πηγή Τηλεθεατής

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved