Νίκος Συρίγος: «Αλοίμονο αν λυγίζουμε στον φασισμό των social media»
Media

Νίκος Συρίγος: «Αλοίμονο αν λυγίζουμε στον φασισμό των social media»

Για δεύτερη σεζόν ο Νίκος Συρίγος βρίσκεται στην παρέα του «Χαμογέλα και πάλι» στο Mega.

Του αρέσει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους, αν και πολλές φορές δεν του έχει βγει σε καλό...

Ο Νίκος Συρίγος μιλά για τη μετάβασή του από την ενημέρωση στην ψυχαγωγία, για τη συνεργασία του με τη Σίσσυ Χρηστίδου, αλλά και για τα όρια της ανοχής του στην πολιτική ορθότητα...

nikos-sirigos-(3).jpg

■ Για δεύτερη χρονιά στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι». Έχουν αλλάξει πράγματα;

Είναι ακριβώς όπως ήταν και την πρώτη χρονιά. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Βέβαια, έχουμε δεθεί περισσότερο ως ομάδα. Έχω ξαναπεί πως η Σίσσυ Χρηστίδου είναι μια υπέροχη μαμά, αυτός είναι ο βασικός της ρόλος και έτσι μας συμπεριφέρεται, ως μαμά.

■ Με εκπλήσσει που ένας έμπειρος δημοσιογράφος, όπως εσύ, έχει την ανάγκη από μαμαδίστικη προστασία...

Κάνω αυτή τη δουλειά από το 1994, όμως τηλεόραση σε αυτό το είδος κάνω τα δύο τελευταία χρόνια. Η Σίσσυ με προστατεύει από τις κακοτοπιές. Είμαι ένας άνθρωπος με οξύ λόγο, που πολλές φορές στην τηλεόραση παρερμηνεύεται. Η Σίσσυ με βοήθησε πολύ να λέω αυτά που θέλω, αλλά με τρόπο ώστε να αποφεύγονται οι παρερμηνείες.

nikos-sirigos-(6).jpg

■ Πάντως είσαι ένας άνθρωπος που λέει τα πράγματα όπως τα αισθάνεται.

Αυτή η πολιτική ορθότητα που ζούμε και δεν μπορούμε να πούμε το A Α και το Β Β, γιατί θα πέσουν να μας φάνε, δεν ξέρω αν μπορώ να την ανεχθώ. Νομίζω ότι η αλήθεια πρέπει να λέγεται όπως είναι και πάντα με σεβασμό, αλλά κάποια στιγμή θα χάσουμε το νόημα των λέξεων.

■ Έχουν πέσει να σε φάνε για κάτι που έχεις πει;

Εκατοντάδες φορές, αλλά δεν νομίζω ότι έχω αδικήσει κανέναν συνειδητά. Στην Ελλάδα έχουμε πάρα πολλούς που έχουν γνώμη, αλλά δεν έχουν γνώση. Αυτά που έλεγαν κάποτε στο καφενείο και τώρα τα λένε στα social media, επειδή έχουν κάποιους ακολούθους και πιστεύουν ότι έχουν δύναμη, δεν νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολεί. Αλίμονο αν λυγίζουμε στον φασισμό των social media.

nikos-sirigos-(5).jpg

■ Ρεπορτάζ έχουμε;

Δεν ξέρω, έχουμε; Θέλουμε να έχουμε ρεπορτάζ; Ή θέλουμε να γράφουμε αυτά που δεν θα ενοχλήσουν; Εγώ πάντως συνεχίζω να ψάχνω τα πράγματα. Αλλά δεν είμαι αιθεροβάμων, καταλαβαίνω πώς παίζεται το παιχνίδι. Και εγώ θα ήθελα μια άλλη δημοσιογραφία στην Ελλάδα.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved