Μεγάλη Εβδομάδα: Όλα όσα θα δούμε στην τηλεόραση!
Media

Μεγάλη Εβδομάδα: Όλα όσα θα δούμε στην τηλεόραση!

Οι ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας αποτελούν περίοδο κατάνυξης και τα κανάλια έχουν διαμορφώσει με τέτοιο τρόπο το πρόγραμμά τους, ώστε να παρακολουθήσουμε παραγωγές με θρησκευτικό περιεχόμενο - και όχι μόνο.

Σειρές, ντοκιμαντέρ κάι προγράμματα που παρουσιάζουν την πορεία του Ιησού προς τη Σταύρωση κρατούν συντροφιά στο τηλεοπτικό κοινό.

AΝΤ1

Το κανάλι του Αμαρουσίου διαμορφώνει τη ροή του προγράμματος του προσθέτοντας ελληνικές και ξένες ταινίες και σειρές. Τη Μεγάλη Τρίτη, στις 22.00, θα προβληθεί η «Μαρία Μαγδαληνή», που αναλύει τη ζωή της γυναίκας που θα δει πρώτη την Ανάσταση του Κυρίου και θα κηρύξει τη διδασκαλία Του, παρότι στην εξέλιξη της χριστιανικής θρησκείας η προσωπικότητα και η συμβολή της θα διαστρεβλωθούν. Από τη Μεγάλη Τετάρτη έως τη Μεγάλη Παρασκευή, στις 20.00, παρουσιάζεται η πιο μεγαλοπρεπής θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της τηλεόρασης, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», του δημιουργού Φράνκο Τζεφιρέλι, ενώ αμέσως μετά, στις 22.15, θα προβάλλεται η μίνι θρησκευτική σειρά «Η Βίβλος», που 3ασίζεται στην τελευταία αναθεωρημένη έκδοση της Βίβλου και καλύπτει όλα όσα έχουν συμβεί από τη Γένεση μέχρι την Αποκάλυψη.

ALPHA

Από τη Μεγάλη Πέμπτη, ο σταθμός εμπλουτίζει το πρόγραμμά του με ταινίες και οδοιπορικά βιογραφικού και θρησκευτικού χαρακτήρα.

Στις 16.00, η εκπομπή «Πρωταγωνιστές» και ο Σταύρος Θεοδωράκης διασχίζουν το «Περιβόλι της Παναγίας», καταγράφοντας τις ιστορίες των μονάχών, με σαρακοστιανές συνήθειές τους, τις προσευχές και τα διακονήματά τους. Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, στις 06.30, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Η Παναγία των Παρισίων» και, στις 08.00, η ταινία «Οι Δέκα Εντολές», η οποία ακολουθείτη ζωή του Μωυσή από τη στιγμή που βρέθηκε βρέφος στον Νείλο σε ένα καλάθι.

MEGA

Τη Μεγάλη Εβδομάδα, το MEGA παρουσιάζει τη βιογραφική σειρά με θέμα τη ζωή και τη δράση του Αγίου Παϊσίου «Άγιος Παΐσιος - Από τα Φάρσα στον ουρανό».Έτσι, τη Μεγάλη Δευτέρα, Μεγάλη Τρίτη, Μεγάλη Πέμπτη, στις 22.50, και τη Μεγάλη Παρασκευή, στις 22.00, παρακολουθούμε την ιστορία του σύγχρονου Αγίου που άγγιξε όλο τον κόσμο της Ορθοδοξίας. Επίσης, τη Μεγάλη Παρασκευή, στις 05.00, θα προβληθεί η ταινία «Ο χορός της Σαλώμης», που αναφέρεται στη ζωή της πριγκίπισσας Σαλώμης, θετής κόρης του βασιλιά Ηρώδη.

Στις 09.00, σε ζωντανή σύνδεση με την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και της Αποκαθήλωσης, ενώ, στις 13.40, την ταινία «Βαραββάς». Στις 21.00, το κανάλι θα προβάλει την Ακολουθία του Επιταφίου από την Ιερά Μονή Πειραιώς.

programmatv-(6).jpg

STAR

Ο σταθμός, με αφορμή τη Μεγάλη Εβδομάδα, εμπλουτίζει τη ροή του προγράμματος του με παιδικές ταινίες για τους μικρούς του φίλους που θα βρίσκονται στο σπίτι αλλά και για τους μεγαλύτερους, με ελληνικές και ξένες σειρές, τόσο το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων όσο και τη Μεγάλη Εβδομάδα.

ΣΚΑΪ

Τα μεσημέρια, ο ΣΚΑΙ παρουσιάζει αγαπημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, ελληνικές αλλά και του διεθνούς σινεμά.Τα απογεύματα, στις 17.00, το ντοκιμαντέρ «Frozen Planet» θα κρατάει συντροφιά στο τηλεοπτικό κοινό. Τη Μεγάλη Πέμπτη, στις 23.00, θα προβληθεί η ταινία «Τα Πάθη του Χριστού», που παρουσιάζει τις τελευταίες 12 ώρες του Χριστού, από τη στιγμή της σύλληψής Του έως τη Σταύρωση.

OPEN

Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Τετάρτη, στις 16.45, και τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή, στις 16.30, το OPEN παρουσιάζει τη θρησκευτική σειρά «A.D. The Bible Continues», η οποία προβάλλειτα άμεσα επακόλουθα του θανάτου του Χριστού, που είχε επίδραση σε όλο τον κόσμο. Τα βράδια είναι αφιερωμένα στον ελληνικό και διεθνή κινηματογράφο. Τη Μεγάλη Πέμπτη, στις 20.00, θα πραγματοποιηθεί σύνδεση με Ιερό Ναό για την Ακολουθία των Αγίων Παθών, τη Μεγάλη Παρασκευή, στις 09.45, για την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και της Αποκαθήλωσης και, στις 20.00, για την Ακολουθία του Επιταφίου.

ΕΡΤ1

Την Κυριακή των Βαΐων, η Μάγια Τσόκλη κάνει πρεμιέρα με τη σειρά ντοκιμαντέρ «Στους δρόμους των Ελλήνων», στις 18.00. Στο πρώτο επεισόδιο, παρουσιάζεται το πώς βιώνουν οι Έλληνεςτου Μανχάταν, του Μπρούκλιν και του Κουίνς τη Μεγάλη Εβδομάδα. Τη Μεγάλη Τετάρτη, το «Μουσικό κουτί», στις 22.00, έχει ετοιμάσει μια ξεχωριστή εκπομπή με καλεσμένους τους Μάνο Αχαλινωτόπουλο, Βασίλη Γισδάκη κ.ά„ ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη, στις 19.20, θα προβληθεί η τηλεταινία «Η Βίβλος: Γένεση» και, στις 23.00, η ταινία «Ο Υιός του Θεού». Τη Μεγάλη Παρασκευή θα παρουσιαστούν ένα ντοκιμαντέρ για την αγιορείτικη παράδοση του Επιταφίου στη Σκιάθο και αμέσως μετά ο λαϊκός θρήνος της Παναγίας, όπως σώζεται στο χωριό Γρατινή του Νομού Ροδόπης. Επίσης, στις 16.00, θα προβληθεί η μίνι σειρά «Η Βίβλος: Ιωσήφ», η οποία κέρδισε το Βραβείο ΕΜΜΥ στην κατηγορία «Καλύτερη μίνι σειρά» το 1995.

1680767372048-898510159-programmatv-(1).webp

ΕΡΤ2

Η ΕΡΤ 2 εμπλουτίζει το πρόγραμμά της με παιδικές ταινίες, ελληνικές και ξένες παραγωγές αλλά και ντοκιμαντέρ, από την Κυριακή των Βαΐων και καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Εκπομπές με βυζαντινούς ύμνους, σειρές ντοκιμαντέρ για τα μοναστήρια της Ευρώπης, εκπομπές για τη Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και η κοινωνική σειρά «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» θα κρατούν συντροφιά στο τηλεοπτικό κοινό. Επίσης, καθημερινά, σε ζωντανή σύνδεση προβάλλονται οι θείες Λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου και τον Ιερό Ναό Παναγίας Παντοβασιλίσσης, στη Ραφήνα, τον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Γλυφάδας και τον Ιερό Ναό ΑγίαςΤριάδος Πειραιώς.

ΕΡΤ 3

Καθημερινά, η ΕΡΤ 3.παρουσιάζει ενδιαφέρουσες σειρές ντοκιμαντέρ, όπως ο «Δρόμος από τον Χριστό στον Κωνσταντίνο», που οδηγείτους θεατές σε ένα συναρπαστικό και οπτικά εκπληκτικό ταξίδι στα όμορφα και σημαντικά ιστορικά μέρη όπου γεννήθηκε και αναπτύχθηκε ο χριστιανισμός. Επίσης, καθ’ όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα προβάλλονται εκπομπές με ύμνους για την Εβδομάδα των Παθών αλλά και συναυλίες με θρησκευτικό και ιστορικό ενδιαφέρον.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV

Τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη, στις 20.00, ο σταθμός θα παρουσιάσει τη μίνι δραματική σειρά «Ο Δαυίδ», ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή θα προβληθεί «Ο Μωυσής», μία σειρά με θέμα τη ζωή του Μωυσή, ενός Ισραηλίτη που ανατράφηκε από την αιγυπτιακή βασιλική οικογένεια και επιλέχθηκε από τον Θεό για να απελευθερώσει τον εβραϊκό λαό από τη σκλαβιά και να τον οδηγήσει στη Γη της Επαγγελίας. Τη Μεγάλη Παρασκευή, στις 22.00, θα παρουσιαστεί η σειρά «Ο Ιησούς», μια θρησκευτική παραγωγή για τη δημιουργία του Θεού και όλα τα φυσικά γεγονότα-ορόσημα, που οδήγησαν στη Σταύρωση και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού.

Πηγή: my tv

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved