Μητσοτάκης στην Μελέτη: Η περιπέτεια υγείας των αδερφών του, τα παιδιά του και το... TikTok
Media

Μητσοτάκης στην Μελέτη: Η περιπέτεια υγείας των αδερφών του, τα παιδιά του και το... TikTok

O Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή, Mega Καλημέρα και μίλησε στην Ελεονώρα Μελέτη για την περιπέτεια υγείας των αδερφών του, τις ερωτήσεις που του κάνουν τα παιδιά του, αλλά αναφέρθηκε και στο TikTok ως εργαλείο επικοινωνίας.

τη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στην Youtuber Νεφέλη Μεγκ, η οποία σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

«Η πολιτική είναι και επικοινωνία. ήθελα να εκτεθώ στις σκληρές ερωτήσεις ενός νέου κοριτσιού 25 ετών», είπε και συμπλήρωσε πως σε αυτή την ηλικία βρίσκεται η μεγάλη κόρη του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να ακούσει τις ερωτήσεις της νέας γενιάς, οι οποίες του θυμίζουν τα ερωτήματα που του απευθύνουν τα παιδιά του, όπως δήλωσε ο ίδιος.

«Πολλές φορές οι ερωτήσεις που κάνουν τα παιδιά μου έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά. Είναι πολύ ωμές και δεν συμβιβάζονται με τις απαντήσεις που θα δώσω και πιέζουν και εκφράζουν τις ανησυχίες μίας γενιάς που πρέπει επιτέλους να αποκτήσει πολιτική έκφραση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πολλές φορές συμβουλεύεται τα παιδιά του και μάλιστα αποκάλυψε στην Ελεονώρα Μελέτη μία συζήτηση που είχε με την μικρή του κόρη.

«Βεβαίως και τα ακούω, έρχονται με ιδέες και προτάσεις που δεν τα είχα σκεφτεί. Η μικρή μου κόρη ασχολείται με θέματα δημόσιας υγείας. Ήταν η πρώτη που μου μίλησε για δημόσιες πολιτικές που έχουν να κάνουν με τον κύκλο των γυναικών και την εμμηνόπαυση. Ήταν ένα θέμα που δεν είχε περάσει από το μυαλό μου», δήλωσε.

kiriakos-mitsotakis.jpg

Το TikTok ως εργαλείο επικοινωνίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη χρήση του TikTok ως εργαλείο προσέγγισης των νέων. Όπως τόνισε ο ίδιος, για να ακουστεί η φωνή της νέας γενιάς η πολιτική θα πρέπει να αξιοποιήσει τα κανάλια που χρησιμοποιούν για την επικοινωνία τους.

«Το TikTok είναι ένα εργαλείο το οποίο έχει πολύ μεγάλη δύναμη, γεννά όμως και πολλά ερωτηματικά, γιατί είναι ένας αλγόριθμος που αναπτύχθηκε στην Κίνα και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ως δημόσια πρόσωπα στο πως αξιοποιούμε τέτοια εργαλεία. Στο δικό μου κινητό δεν έχω την εφαρμογή και έχω απαγορέψει σε όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να το έχουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να το χρησιμοποιώ για να εποικοινωνήσω με τους νέους».

«Είναι εντυπωσιακό πως οι νέοι άνθρωποι βλέπουν και μπορούν να γίνουν δέκτες μηνυμάτων μέσω του TikTok. Εάν θέλουμε να τους ακούσουμε κι εμείς, πρέπει να χρησιμοποιούμε τα κανάλια που χρησιμοποιούν στην επικοινωνία τους», δήλωσε.

kiriakos12.JPG

Για τα Τέμπη

Με το πανελλήνιο να εξακολουθεί να είναι παγωμένο ένα μήνα μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως ανέλαβε εξαρχής το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί.

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολη αυτή τραγωδία για όλους μας και για μένα προσωπικά. Αισθάνομαι πολύ βαριά την ευθύνη γι’ αυτό που έγινε. Από την πρώτη στιγμή δεν κρύφτηκα, είπα ότι αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί», δήλωσε αρχικά.

«Έπρεπε το σύστημα τηλεδιοίκησης, παρότι λειτουργούσε τοπικά στη Λάρισα, να είναι έτοιμο σε όλη την έκτασή του. Δεν ήταν, αλλά ο χρόνος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Το ερώτημα όλων μας είναι πως είναι δυνατόν να γίνει αυτό το πράγμα; Πες μας, μου λένε τα παιδιά μου, τι θα κάνεις ώστε να μην ξαναγίνει».

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, τα παιδιά του ζουν στο εξωτερικό και χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ. «Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να μπαίνει σε ΜΜΜ και να νιώθει ανασφάλεια», σχολίασε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε πως η τραγωδία των Τεμπών τον έκανε να σπάσει, όμως έπρεπε να διαχειριστεί την κρίση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

«Αισθάνθηκα μεγάλη πίεση, ιδιωτικά μπορεί και να έκλαψα. Άφησα τα αισθήματα μου όχι να κυριαρχήσουν πάνω στη λογική μου και την ανάγκη να πρέπει να αντιμετωπίσω την κρίση. Μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματά μου, αλλά πρέπει να διαχειριστώ την κρίση την επόμενη ημέρα, την επόμενη ώρα», δήλωσε.

Για την περιπέτεια υγείας των δύο αδερφών του

Πράγματι δύο από τις τρεις αδελφές μου πέρασαν και περνούν μεγάλη δοκιμασία. Και οι δύο την αντιμετωπίζουν με μεγάλο θάρρος, αισιοδοξία και χαμόγελο. Κι ευτυχώς τα πράγματα πάνε καλά και για τη Ντόρα και για την Κατερίνα. Ειδικά για την Κατερίνα η οποία ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της θεραπείας για τον καρκίνο του μαστού, ήταν μία ευκαιρία να αναδείξω κάτι που πιστεύω πολύ: ο προσυμπτωματικός έλεγχος, η προληπτική μαστογραφία.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved