Πέμη Ζούνη: «Για έναν έρωτα απωθημένο, για έναν έρωτα που δεν έχει βιωθεί, του αξίζει μια ευκαιρία»
Media

Πέμη Ζούνη: «Για έναν έρωτα απωθημένο, για έναν έρωτα που δεν έχει βιωθεί, του αξίζει μια ευκαιρία»

Η Πέμη Ζούνη πρωταγωνιστεί σε μια από τις εκπλήξεις της τηλεοπτικής σεζόν, τον «Έρωτα φυγά», που ξεκίνησε δειλά δειλά στο OPEN και κατέληξε να καθηλώνει κάθε απόγευμα το κοινό. «Η Μαργέτα μεγάλωσε με πολλά τραύματα» τονίζει μεταξύ άλλων η ηθοποιός. 

Η Μαργέτα έζησε μια ζωή που άλλοι της επέβαλαν και τώρα κάνει το ίδιο στη νύφη της -κυρίως- αλλά και στο γιο της. Θα δούμε πως σύντομα θα της δοθεί η ευκαιρία να κάνει αυτό που έπρεπε να είχε γίνει πριν από πολλά χρόνια... Θα αφήσει άραγε και στους άλλους αυτή την επιλογή; Η Πέμη Ζούνη μας μιλά για τήν ηρωίδα που... όλοι μισούν, αλλά και λατρεύουν ταυτόχρονα!

Πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή. Σας γίνεται η πρόταση για το ρόλο της Μαργέτας, πώς νιώσατε; Γιατί δεν σας έχουμε συνδυάσει με τέτοιους ρόλους...

«Ένιωσα χαρά, γιάτί θα συνεργαζόμουν ξανά με το σκηνοθέτη Βασίλη Τσελεμέγκο. Βλέπετε, είχαμε δύο ευτυχισμένες συνεργασίες στο παρελθόν, την “Επιφάνεια” και το “Κλείσε τα μάτια”. Άρα η συμμετοχή του στη σειρά ήταν ήδη μια εγγύηση για μένα. Στη συνέχεια άκουσα το cast και κατάλαβα ότι είμαστε όλοι ασφαλείς. Και φυσικά είχα εμπιστοσύνη στην εταιρία παραγωγής, με την οποία είχα συνεργαστεί σε μια ταινία του Αντώνη Κόκκινου. Σας τα λέω αυτά, γιατί για μένα είναι πρώτα και πριν από το αν μου αρέσει ο ρόλος. Τέλος, με τα λίγα σενάρια που είχα στα χέρια μου για να αποφασίσω, μου φαινόταν ότι ο ρόλος μπορεί να έχει ενδιαφέρον».

pemi-zoumi-fa.jpg

Ένας κόντρα ρόλος είναι πιο ελκυστικός για έναν ηθοποιό;

«Ας πούμε ότι ο κάθε ένας από εμάς γνωρίζει κάποια πράγματα για τον εαυτό του. Όχι όλες τις πτυχές του, αυτό είναι σίγουρο. Ο ηθοποιός έχει το προνόμιο να ψάχνει λίγο πιο πολύ τις διάφορες εκδοχές του ψυχισμού του. Οτιδήποτε, λοιπόν, σε πάει σε πιο άγνωστα μονοπάτια, είτε δικά σου είτε άλλων ψυχισμών, είναι σαφώς πιο ελκυστικό. Κανείς δεν αγαπά την πλήξη».

Οι... κακοί είναι πιο ενδιαφέροντες;

«Ούτε οι καθαρά κακοί ούτε οι καθαρά καλοί με ενδιαφέρουν. Είναι σχήμα. Το χαρακτηριστικό της ανθρώπινης φύσης είναι οι αντιφάσεις. Εκεί ψάχνω ένα ρόλο. Ο κακός, ο αθώος, ο μπεκρής, ο ζηλιάρης κ.λπ. είναι τύποι του αγαπημένου παλιού ελληνικού σινεμά».

Εσείς θεωρείτε κακιά τη Μαργέτα; Πώς τη χαρακτηρίζετε;

«Από τα παραπάνω καταλαβαίνετε ότι ψάχνω -όσο μπορώ- να βρω στη Μαργέτα περισσότερα χαρακτηριστικά. Ας πούμε, μεγάλωσε με πολλά τραύματα. Μέσα στους πολέμους, με το φόβο του αυταρχικού πατέρα της, στερήθηκε το δικαίωμά της να φτιάξει τη ζωή της όπως την ήθελε. Έμαθε ότι η μόνη ασφάλεια είναι η κοινωνική δύναμη. Έμαθε πως για να επιβιώσεις πρέπει να σκληρύνεις. Πάλεψε για να τη σέβονται. Και στο όνομα όλων αυτών κάνει τρομερά λάθη. Δεν μπορεί να τα αλλάξει ακόμα, να παραδεχτεί την ήττα της, αλλά τουλάχιστον έχει δείξει πολλές φορές (στις σκηνές εξομολόγησης με τη μητέρα της) ότι τα καταλαβαίνει».

pemi-zoumi-f.jpg

Κάνει ό,τι της έχουν κάνει στην ουσία... Την καταλαβαίνει τη νύφη της; Γιατί βλέπουμε να υπερτερεί η αγάπη για το γιο της...

«Ακριβώς. Συμβαίνει συχνά να συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο που πιστεύουμε ασφαλή, ακόμα κι αν ξέρουμε το κόστος. Ελπίζω κάποια στιγμή να δείξει τη γενναιότητα της ενσυναίσθησης και της διόρθωσης της πορείας. Νομίζω πως την καταλαβαίνει την Αλεξάνδρα, εκείνο που δεν δέχεται είναι γιατί οι άλλοι να έχουν το δικαίωμα της επιλογής που εκείνη στερήθηκε. Από την άλλη, η αδυναμία που έχει στο γιο της τής θολώνει την κρίση».

Βλέπουμε ότι έχει πολύ ενδιαφέρον ο έρωτας Μαργέτας-Στέφανου. Οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο σενάριο ή και στη χημεία σας με τον κύριο Ζαλμά;

«Η χημεία είναι πάντα το ζητούμενο, αλλά δεν παραγγέλνεται, δυστυχώς. Με τον Σταύρο είναι υπέροχο που ξαναβρεθήκαμε. Έχουμε συνεργαστεί θεατρικά σε δύο μεγάλες επιτυχίες, το “Στοίχημα” και το “Εξ επαφής”. Οπότε ξέραμε ότι η χημεία μας θα ήταν ένα μεγάλο ατού».

Πιστεύετε στις δεύτερες ευκαιρίες στον έρωτα;

«Για έναν έρωτα απωθημένο, για έναν έρωτα που δεν έχει βιωθεί, του αξίζει μια ευκαιρία. Μόνο που, αφού δεν έχει βιωθεί, είναι η πρώτη!».

Πηγή: Tηλεθεατής

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved