Εύα Περώνα: «Δημιουργήθηκε ξαφνικά μια ανάγκη για ενημέρωση σχεδόν σε 24ωρη βάση»
Media

Εύα Περώνα: «Δημιουργήθηκε ξαφνικά μια ανάγκη για ενημέρωση σχεδόν σε 24ωρη βάση»

Η Εύα Περώνα βρίσκεται στις επάλξεις στη δυσκολότερη ζώνη της ενημέρωσης στην ΕΡΤ1 και στο ERT News.

Από τα μεσάνυχτα εκφωνεί δελτία ειδήσεων και στις 5:00 το πρωί παρουσιάζει την εκπομπή «ERT News στις 5» μαζί με τον Διονύση Μποτώνη. Αγαπά τη δουλειά της αρνείται να εμπλακεί σε συνωμοσίες, ενώ τη μοναδική φορά που δέχθηκε παρέμβαση στη δουλειά της απλώς δήλωσε ανυπακοή.

perona-(2).jpg


Ποια θέματα απασχολούν την πρωινή ατζέντα;

«Δεδομένου ότι ουσιαστικά ξεκινάμε μαζί με τον Διονύση Μποτώνη την ενημερωτική ζώνη στην ΕΡΤ1 και στο ERT News, σκοπός μας είναι να δώσουμε στον κόσμο, που ανοίγει εκείνη την ώρα την τηλεόρασή του, το στίγμα της ημέρας που ξεκινά, αλλά και μια σύνοψη των γεγονότων που έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Θέματα κοινωνικά, τα οποία συζητάμε όλοι στο σπίτι μας χρηστικά, οτιδήποτε αφορά τα οικονομικά μας αλλά και την πολιτική. Απλώς εμείς προσπαθούμε -λόγω της πολύ πρωινής ώρας- να «μπαίνουμε» στο σπίτι όσων μας παρακολουθούν με χαμόγελο και ευχάριστη διάθεση, χωρίς σοβαροφάνεια, αλλά με την αλήθεια μας παρούσα σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής.

perona-(3).jpg

Η ενημέρωση κερδίζει χώρο και ξεκινά από πολύ νωρίς. Ποια ανάγκη οδήγησε τα κανάλια σε αυτή την απόφαση;

«Τα γεγονότα των τελευταίων ετών, όπως- για παράδειγμα η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία, είχαν ως αποτέλεσμα η ειδησεογραφία να... ξεφύγει από τη μέχρι πρότινος γνώριμη «κανονικότητα». Δημιουργήθηκε ξαφνικά μια ανάγκη για ενημέρωση σχεδόν σε 24ωρη βάση, με συνεχή ροή. Η ανάγκη έγινε συνήθεια, έγινε επιδίωξη. Ο κόσμος θέλει, όταν ανοίγει την τηλεόραση νωρίς το πρωί στο σπίτι του, να ρίξει μια γρήγορη ματιά στο τι συμβαίνει γύρω του πριν ξεκινήσει την ημέρα του»

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία αυτής της δύσκολης ώρας;

«Η βασική δυσκολία είναι να μπορέσεις να «κλείσεις» καλεσμένους να σου μιλήσουν εκείνη την ώρα. Γι' αυτό και είμαστε ευγνώμονες και ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι μας τιμούν με την παρουσία τους σε σταθερή βάση».

perona-(4).jpg

Εκτός από την εκπομπή, παρουσιάζεις και τα δελτία ειδήσεων από αργά το βράδυ. Τι σου αρέσει περισσότερο, η εκπομπή ή τα δελτία;

«Είναι διαφορετική η μαγεία της εκπομπής από αυτή των δελτίων. Στην εκπομπή είσαι πιο «ελεύθερος» να εκφραστείς να χαρείς, να θυμώσεις να απορήσεις να γελάσεις. Στα δελτία μπαίνεις σε ένα καλούπι, πιο αποστειρωμένο. Όμως εν προκειμένω, το συστατικό που με εξιτάρει προσωπικά πολύ είναι το γράψιμο της είδησης η διαδικασία της δημιουργίας του δελτίου. Χωρίς αυτό, το να εκφωνώ απλώς τις ειδήσεις δεν θα μου έκανε ιδιαίτερη αίσθηση», λέει στη Real

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved