Γιωργής Τσαμπουράκης: «Πιστεύω ότι στη ζωή εμείς ορίζουμε τη μοίρα μας»
Media

Γιωργής Τσαμπουράκης: «Πιστεύω ότι στη ζωή εμείς ορίζουμε τη μοίρα μας»

O ηθοποιός Γιωργής Τσαμπουράκης σε μια πιο προσωπική συνέντευξη. Εκφράζει την άποψή του για την ανθρώπινη μοίρα, για τις καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο του θεάτρου και μας λέει πώς ένιωσε όταν δέχτηκε λεκτική βία.

Ο αφηγητής στη σειρά Όρκος II μιλά συχνά για τη μοίρα. Πιστεύετε ότι η μοίρα μας είναι προδιογεγραμμένη;

Τίποτα δεν είναι προδιαγεγραμμένο, κατά τη γνώμη μου. Υπάρχει ένα κάρμα που κουβαλά ο καθένας μας, αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι στη ζωή εμείς ορίζουμε τη μοίρα μας. Πιστεύω στον άνθρωπο και στη δύναμή του, αρκεί να καταλάβει τι είναι αστό που επιθυμεί και πού είναι η κλίση του για να είναι ελεύθερος και ο εαυτός του.

Τα τελευταία χρόνια έχουν δει το φως της δημοσιότητας πολλές καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές στο χώρο του θεάτρου. Εσείς έχετε βιώσει κάτι ανάλογο στην καλλιτεχνική σας διαδρομή;

Ο χώρος μας είναι αυτός που έχει τη μεγαλύτερη προβολή από κάθε άλλο. Κακοποιητικές συμπεριφορές υπάρχουν σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους, σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, οπότε δεν θεωρώ ότι ο εαυτός μου εξαιρείται από αυτό το πλαίσιο. Όλοι έχουμε την εμπειρία μιας κακοποιητικής συμπεριφοράς, ακόμα κι αν πρόκειται απλώς για μια λεκτική επίθεση που μπορεί να σε πάει πίσω, να σε στιγματίσει ψυχολογικά, μέχρι το ακραίο, που ευτυχώς δεν έχει συμβεί σε μένα.

Πώς αντιδράσατε όταν δεχτήκατε λεκτική βία;

Συρρικνώθηκα. Με πήγε πίσω και επανήλθα ύστερα από δουλειά που έκανα με τον εαυτό μου, με τη βοήθεια ειδικού ψυχοθεραπευτή και αποδίδοντας τις ευθύνες εκεί που αντιστοιχούσαν. Έστειλα ένα ωραιότατο mail όταν έπρεπε, όπου απαριθμούσα όλα αυτά που με ενόχλησαν και μου κόστισαν πολύ στα πρώτα μου τρυφερά χρόνια στη δουλειά. Το κουβαλούσα σαν σκιά επάνω μου και με βοήθησε, όταν κατάφερα να το επικοινωνήσω, να φύγει από πάνω μου και να με ενδυναμώσει, ώστε να μπορώ την επόμενη φορά να διαχειριστώ ακαριαία, στον παρόντα χρόνο, αυτό που συμβαίνει.

Πηγή: 7 Μέρες TV

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved