Βαγγέλης Δρίσκας: «Το σουβλάκι είναι το εθνικό μας φαγητό»
Media

Βαγγέλης Δρίσκας: «Το σουβλάκι είναι το εθνικό μας φαγητό»

Ο Βαγγέλης Δρίσκας μίλησε στην εκπομπή, Καλύτερα Αργά ήταν για τη μαγειρική και την ελληνική κουζίνα.

Αρχικά ανέφερε: «Τα τελευταία χρόνια μπήκαμε στην ανταγωνιστική διαδικασία, να αποδείξουμε ότι μπορούμε να μαγειρέψουμε καλύτερα. Πολύ μικρό είναι το ποσοστό των Ελλήνων που μαγειρεύουν καλά. Αυτό έχω δοκιμάσει και από τις κοντινές μου παρέες και από συγγενείς και φίλους. Υποφέρουμε από το καλό φαγητό.

Η μαγειρική είναι μια διαδικασία που αφορά στους πάντες. Όλοι αν μπούμε μέσα στην κουζίνα και ανακατέψουμε μια κατσαρόλα κάτι θα βγάλουμε, οπότε αυτό αυτόματα μας δίνει την αυτοπεποίθηση ότι ξέρουμε να μαγειρεύουμε. Η μαγειρική στο μεταξύ είναι τελείως ελεύθερη, δεν υπάρχει μια φόρμουλα, ότι φτιάχνεις διορθώνεται στο γλυκό δεν διορθώνεται. Οπότε πιστεύουμε όλοι ότι μαγειρεύουμε. Δεν είναι και δύσκολο τελικά. Το να παραγγείλεις στο τέλος είναι και πιο εύκολο».».

Και σε άλλο σημείο της συνέντευξης ανέφερε ο Βαγγέλης Δρίσκας: «Εμείς έχουμε τη δική μας κουζίνα. Η ελληνική κουζίνα είναι ένα σύνολο από τοπικές κουζίνες, οπότε είναι επόμενο να έχει επιρροές από εκεί που έχουν έρθει πρόσφυγες, γιατί έχουν φέρει τις δικές τους συνήθειες. Το εθνικό μας φαγητό θα έλεγα ότι είναι το σουβλάκι. Τα ψητά. Το κρέας μιλάει στο dna των Ελλήνων. Ο μουσακάς είναι γραφικό φαγητό για τους ξένους. Αυτό που γοητεύει τους πάντες είναι το σουβλάκι».

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved