Ο Παράδεισος των Κυριών - Κατερίνα Σαβράνη: «Ο δικός μου Παράδεισος είναι η οικογένειά μου»
Media

Ο Παράδεισος των Κυριών - Κατερίνα Σαβράνη: «Ο δικός μου Παράδεισος είναι η οικογένειά μου»

Τη φετινή τηλεοπτική χρονιά την απολαμβάνουμε μέσα από τον ρόλο της Πιπίτσας στην επιτυχημένη καθημερινή δραματική σειρά του ALPHA «Ο Παράδεισος των κυριών». 

Ο λόγος για την ηθοποιό Κατερίνα Σαβράνη, η οποία μιλάει για την ηρωίδα που υποδύεται ενώ αποκαλύπτει ποιος είναι ο δικός της... παράδεισος.

Πώς κυλάει, μέχρι στιγμής, η φετινή χρονιά σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο;

Είναι μία άκρως δημιουργική χρονιά με πάρα πολλή δουλειά, αλλά το απολαμβάνω. Δεν έχω κανένα παράπονο, γιατί είναι η πρώτη χρονιά ύστερα από οκτώ χρόνια, όσο είναι και ο γιος μου στην ηλικία, που υποδύομαι έναν ρόλο σε ένα καθημερινό σίριαλ. Στο παρελθόν, είχα κάνει κάποιες συμμετοχές σε άλλες σειρές, αλλά ήταν για δέκα επεισόδια, και γενικώς είχα γκρουπαριστό πρόγραμμα, έτσι ώστε να μη λείπω από το παιδί και από την οικογένειά μου. Τώρα, λοιπόν, που ο μικρός έχει μεγαλώσει, κάπως συνέπεσαν οι συγκυρίες και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που το κάνω.

1675213100253-655280486-savrani.jpg

Σας είχε λείψει όλα αυτά τα χρόνια;

Μου έλειπε και δεν μου έλειπε. Κι αυτό γιατί ως άνθρωπος έχω πολύ γεμάτο πρόγραμμα. Δεν έχω προσωπικό θέμα ότι αν δεν παίξω δεν νιώθω γεμάτη και πλήρης. Όταν όμως μια δουλειά είναι αξιέπαινη και αξιόλογη όπως είναι «Ο Παράδεισος των κυριών» που συμμετέχω, είναι μεγάλη μου χαρά.

Βρίσκεστε στον χώρο της υποκριτικής πολλά χρόνια. Σε μια δουλειά, τι είναι πλέον το πιο σημαντικό για εσάς;

Κατ’ αρχάς, η καλή συνεννόηση με τον σκηνοθέτη. Είναι σημαντικό να νιώθεις ότι σε αγαπάει, σε φροντίζει, σε καταλαβαίνει και σε βοηθάει να πας ένα βήμα παρακάτω τον ρόλο σου και τον εαυτό σου. Έπειτα είναι οι συνάδελφοι, γιατί δεν παίζεις μόνος σου. Θεωρώ ότι ο ηθοποιός για να αποδώσει εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες. Φώτα, σκηνικά, κοστούμια είναι όλα αλληλένδετα. Δεν μπορούμε να υπάρξουμε σε μια δουλειά χωρίς καλά σκηνικά, καλά κοστούμια και καλό σκηνοθέτη. Έχω μάθει να εκτιμώ πολύ τους συναδέλφους στο συνεργείο, τους αγαπάω πάρα πολύ. Όλοι οι άνθρωποι που εργάζονται πίσω από τις κάμερες κάνουν μια δύσκολη δουλειά και είναι οι αφανείς ήρωες. Ήμουν για πολλά χρόνια βοηθός σκηνογράφου, σκηνοθέτη, και το backstage κομμάτι το αγαπάω και το πονάω πολύ.

paradeisos-(7).jpg

Φέτος πρωταγωνιστείτε στη σειρά του ALPHA «Ο Παράδεισος των κυριών». Ποιοι λόγοι σας έκαναν να απαντήσετε θετικά στη συγκεκριμένη πρόταση;

Όταν μου πρότειναν να συμμετάσχω στη σειρά, ομολογώ πως πήγα στο ραντεβού λίγο στα τυφλά. Γνώριζα την υπεύθυνη διανομής ρόλων, η οποία με είχε ζητήσει και στις «Άγριες Μέλισσες», οπότε ήξερα ότι θα είναι ένας ρόλος που θα μου ταιριάζει. Πρώτα πήγα για το ραντεβού, γιατί το παν είναι η συνάντηση. Βρεθήκαμε με τον κύριο Βασιλειάδη, ο οποίος μου άρεσε πολύ ως άνθρωπος, και την υπόλοιπη ομάδα, διάβασα ένα κείμενο, αλλά δεν μου είπαν για ποιο ρόλο με ήθελαν. Ήξερα μόνο ότι θα είμαι η σύζυγος του Χρήστου Πλαΐνη. Πάνω στη βδομάδα, με κάλεσαν πάλι και μου ανακοίνωσαν ότι με θέλουν για τον ρόλο και τότε μιλήσαμε ξανά. Όταν κάναμε τις δοκιμές των ρούχων, άρχισαν να μου δίνουν περισσότερα στοιχεία για την ηρωίδα. Μου άρεσε ο συγκεκριμένος ρόλος και ύστερα από χρόνια είπα ότι μπορώ να ανακατέψω το πρόγραμμά μου και να το κάνω, γιατί η αλήθεια είναι ότι έχω πολύ σκληρό πρόγραμμα, καθώς έχω και τη δική μου επιχείρηση.

Όταν διαβάσατε για πρώτη φορά το σενάριο, περιμένατε την επιτυχία που θα σημείωνε η σειρά;

Ναι, την περίμενα. Το σενάριο είναι πολύ καλογραμμένο και οι χαρακτήρες είναι ευδιάκριτοι. Πίστευα ότι θα αρέσει στους τηλεθεατές επειδή είναι ένα σίριαλ εποχής. Όταν είδα και όλους τους ηθοποιούς, σκέφτηκα ότι πάμε δυνατά για κάτι πολύ μεγάλο. Επίσης, είναι πολύ ωραίο και εντυπωσιακό το σκηνικό μας.

Τι έχετε κερδίσει από τη συγκεκριμένη συνεργασία;

Με χαροποιεί πάρα πολύ όταν κάποιοι άνθρωποι μου λένε «Αχ! Παναγία μου, μου θυμίζεις τόσο πολύ τη μάνα μου, που θέλω να σε πνίξω». (Γελάει.) Τότε σκέφτομαι ότι, εντάξει, τα καταφέραμε, γιατί πραγματικά δεν έχω καμία σχέση με την Πιπίτσα. Ένα πράγμα που πέτυχα είναι να πηγαίνω στο γύρισμα για 14 ώρες και να είμαι απόλυτα συγκεντρωμένη, παρόλο που μπορεί να έχω κοιμηθεί λίγες ώρες. Έχω κερδίσει μια προσωπική συνέπεια με τον εαυτό μου, αυτό το ανακάτεμα του να συνεχίζω να έχω την επιχείρησή μου, αλλά να μπορώ παράλληλα να κάνω και το ρόλο μου στο σίριαλ σωστά. Δηλαδή, να πετύχω και τα δύο κομμάτια σε σωστό επίπεδο, χωρίς να επηρεάζει το ένα το άλλο. Επίσης, είμαι περήφανη που στο σχολείο μιλάνε στον γιο μου για τη μαμά του.

savrani-paradeisos-(1).jpg

Τι είναι αυτό που αγαπάτε και σας γοήτευσε στον χαρακτήρα της Πιπίτσας, της ηρωίδας που υποδύεστε στη σειρά;

Μου αρέσουν οι ήρωες που είναι τόσο μακριά από εμένα. Η Πιπίτσα είναι απίθανη, γιατί είναι ένας χείμαρρος από δικά της πιστεύω, τα οποία έχουν δημιουργηθεί είτε από την κατοχή και από τον πόλεμο είτε από όλα όσα έχει ζήσει. Από το γεγονός ότι δεν έζησε ποτέ ως παιδί μια ελεύθερη ζωή, γιατί παντρεύτηκε σε πολύ μικρή ηλικία. Έμεινε σε κάποια στερεότυπα, τα οποία δυστυχώς την εγκλώβισαν, και αυτό με γοητεύει πάρα πολύ, γιατί είναι κάτι τόσο μακρινό από τη σημερινή εποχή. Το γεγονός πως εκείνη πιστεύει ότι μια γυναίκα δεν μπορεί να κάνει τη ζωή της και να πετύχει κάποια δικά της πράγματα μου δημιουργεί μια αντίσταση, επειδή είναι εντελώς αντίθετο από τα δικά μου πιστεύω. Όμως, επειδή καλούμαι να προσεγγίσω αυτόν τον χαρακτήρα, πρέπει να κατανοήσω τον λόγο που τα κάνει όλα αυτά, και αυτό είναι που γοητεύει και εμένα ως ηθοποιό.

Ο δικός σας παράδεισος ποιος είναι;

Ο δικός μου παράδεισος είναι εδώ μπροστά μου, τον λένε Θανάση. Είναι ο γιος μου, η επιχείρησή μου, που πηγαίνει πολύ καλά και είμαι πολύ περήφανη, γιατί την έφτιαξα με τα χεράκια μου και με απεριόριστα ξενύχτια, ο άντρας μου, που με βοηθάει, με συμβουλεύει και είναι δίπλα μου. Ο παράδεισός μου είναι κυρίως η οικογένειά μου.

Πηγή: My TV

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved