Ο Όρκος – Παπαζήσης: «Ο στόχος είναι όμορφες συνεργασίες και να νιώθεις ότι εξελίσσεσαι»
Media

Ο Όρκος – Παπαζήσης: «Ο στόχος είναι όμορφες συνεργασίες και να νιώθεις ότι εξελίσσεσαι»

Ο Ιωάννης Παπαζήσης είναι ένας καλλιτέχνης που βάζει συνεχώς στοιχήματα με τον εαυτό του, επιδιώκει να τα κατακτά για να αφοσιωθεί στη συνέχεια στο επόμενο πεδίο δράσης που ανοίγεται μπροστά του.

Τη φετινή τηλεοπτική σεζόν τον απολαμβάνουμε στη νέα σειρά της EPT 1 «Ο Ορκος II» στον ρόλο του Ραφαήλ, ενός αναισθησιολόγου που παλεύει για το γενικό καλό, βιώνοντας σιωπηλά ο ίδιος το δικό του προσωπικό δράμα.

papazisis-(2).jpg

Έχοντας διαγράψει μια σημαντική καλλιτεχνική πορεία με ωραίες συνεργασίες έχετε την αγωνία του επόμενου βήματος ή κάθε φορά είναι για σας μια νέα αρχή;

«Και τα δύο μαζί. Ο στόχος είναι όμορφες συνεργασίες αλλά παράλληλα μέσα από αυτές να νιώθεις ότι εξελίσσεσαι και ότι πας παραπέρα. Αλλά μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Κάνουμε μια δουλειά που θέλουμε να έχουμε την αναγνώριση του κόσμου, επιθυμούμε να πηγαίνει καλά, άρα να έχει αποδοχή κι απήχηση και αυτό είναι και μια προσωπική επιβράβευση»

Έχετε μια συνεχή τηλεοπτική παρουσία, αλλά είστε από τους καλλιτέχνες που δεν έχουν τυποποιηθεί. Είναι κι αυτό μια εσωτερική αγωνία;

«Αυτό τα τελευταία χρόνια για εμένα είναι μια εσωτερική αναζήτηση κι ένας εσωτερικός στόχος. Ύστερα από “Το κόκκινο ποτάμι", οπότε επέστρεψα στην τηλεόραση, η επιθυμία μου ήταν να κάνω διαφορετικά πράγματα. Νομίζω ότι αυτό λειτούργησε και πήγε καλά».

papazisis-(1).jpg

Ύστερα από τη «Στοργή», στο πρώτο μισό της σεζόν που προβλήθηκε από τον ΣΚΑΪ, επιστρέφετε με τον «Ορκο II» στην ΕΡΤ. Αρχικά... πώς τα πάτε με τους ιατρικούς όρους;

«Εχουμε ειδικούς που μας βοηθούν στα γυρίσματα και μας δείχνουν πράγματα, αλλά είναι δύσκολο να αποτυπώσεις τους ιατρικούς αυτούς όρους και να τους πεις σαν να τους έχεις σπουδάσει, να τους ξέρεις και απλά να τους αναφέρεις με φυσικότητα. Εχει και την πλάκα του, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο».

Πείτε μας λοιπόν για τον Ραφαήλ Αναλυτή, τον νέο σας ήρωα.

«Ο Ραφαήλ είναι γιατρός, αναισθησιολόγος και πολύ καλός φίλος του Φίλιππου Ραζή, του κεντρικού ήρωα της ιστορίας. Το κυρίαρχο κομμάτι είναι η πολύ δυνατή φιλία με αυτόν τον άνθρωπο που θυσιάζει τη ζωή του για το καλό και το δίκαιο. Σε αυτή τη σειρά ο καθένας κουβαλάει τον δικό του σταυρό και ο δικός μου ρόλος δεν έχει ξεφύγει από αυτή τη μοίρα».

1683281573896-806270967-papazisis-(3).jpg

Ο Ραφαήλ έχει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Μια και μιλάμε με ιατρικούς όρους... ιντεφερόνη. 1Α Δηλαδή;

«Έχει σκλήρυνση κατά πλάκας. Πασχίζει για τη ζωή ενός παιδιού την ώρα που χάνει τη δική του. Αυτό το δίπολο έχει μεγάλο ενδιαφέρον», λέει ο ηθοποιός στο περιοδικό tv24.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved