Κωνσταντίνος Παπανικόλας: Το «φτωχόπαιδο» που έγινε καναλάρχης - «Θρίλερ» γύρω από το θάνατό του
Media

Κωνσταντίνος Παπανικόλας: Το «φτωχόπαιδο» που έγινε καναλάρχης - «Θρίλερ» γύρω από το θάνατό του

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός καναλάρχης Κωνσταντίνος Παπανικόλας

Ο γνωστός καναλάρχης έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή το βράδυ, ωστόσο με εντολή εισαγγελέα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί νεκροψία-νεκροτομή καθώς και όλες οι απαραίτητες ιατροδικαστικές εξετάσεις προκειμένου να ελεγχθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του, μετά από σχετική μήνυση που κατατέθηκε.

papanikolas-(1).png

«Δεν γνωρίζουμε τίποτα από την Παρασκευή το μεσημέρι που τον πήρε το ασθενοφόρο. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση ούτε που πήγε ούτε που πέθανε. Τίποτα απολύτως», δήλωσε στην εκπομπή Live News ο Στέλιος Σούρλας, δικηγόρος του Κωνσταντίνου Παπανικόλα.

Ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας

Ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας, που όπως είχε πει αγόρασε το πρώτο του κοστούμι επειδή κάποτε βρήκε στο δρόμο ένα πορτοφόλι γεμάτο χρήματα, κατάφερε να σπουδάσει, να γίνει επιχειρηματίας και καναλάρχης με δική του εκπομπή και να ιδρύσει κόμμα, με τον ύμνο του παραμονές των εκλογών του 2015 να γίνεται viral μέσα σε λίγες μόνο μέρες.

Τα βίντεο με τον ίδιο να χορεύει και να διασκεδάζει με φίλους, τα αποσπάσματα από τηλεοπτικές του εκπομπές, οι αναλύσεις που έκανε παραμονές των εκλογών και τα στιγμιότυπα από τα πλατό που εμφανιζόταν άλλοτε μόνος και άλλοτε με καλεσμένους που επέλεγε, του εξασφάλιζαν ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα.

1683648285403-180842470-papanikolas-(1).jpg

Πριν γίνει γνωστός, ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας άρχισε να κυνηγάει τα όνειρά του…

«Όταν τελείωσα το Γυμνάσιο, πίστευα ότι ήταν αδύνατον ένας φτωχός εργαζόμενος μαθητής να συνεχίσει τις σπουδές του στην ανώτατη εκπαίδευση, ώσπου ένα βράδυ είδα σ’ έναν κινηματογράφο το ινδικό έργο «Η Γη ποτισμένη με ιδρώτα», που έδειχνε έναν πιο φτωχό από εμένα, να σπουδάζει δικηγόρος. Έτσι, άλλαξα γνώμη και αποφάσισα να κάνω και εγώ το ίδιο. Αυτό και έπραξα», είχε πει ο ίδιος στο παρελθόν.

Αποκτά δύο πτυχία πανεπιστημίου στη νομική και στις πολιτικές επιστήμες, αλλά όπως ανέφερε ο ίδιος τα χρήματα που ποτέ δεν είχε φανταστεί ήρθαν από αλλού.

1683648296021-275993461-papanikolas-(2).jpg

«Όταν απολύθηκα από το στρατό ξεκινήσαμε με τα αδέρφια μου μία δική μας δουλειά, (οικοδομικές επιχειρήσεις, Αφοί Παπανικόλα), από την οποία απέκτησα χρήματα, σπίτι, αυτοκίνητο, που ούτε στα όνειρά μου δεν είχα φανταστεί».

Ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας γίνεται επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης του σταθμού Τηλεφώς και μέτοχος του Kontra Channel με ποσοστό 25%.

Οι εμφανίσεις στην τηλεόραση ήταν ένα από τα όνειρα που εκπληρώθηκαν γρήγορα. Το μεγαλύτερο όμως ήταν η ενασχόλησή του με την πολιτική.

Το 1988 ιδρύει το κόμμα Οικολόγοι Ελλάδος και παραμένει αρχηγός μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στις εθνικές εκλογές του 1989 το κόμμα του έλαβε 10.147 ψήφους και 27.540 στις Ευρωεκλογές της ίδιας χρονιάς. Η καλύτερη επίδοση στις Ευρωεκλογές του 2009, όταν οι Οικολόγοι Ελλάδος και ο ίδιος ψηφίστηκαν από 33.236 ψηφοφόρους.

Το 2015 αποφάσισε να δημιουργήσει το «Κίνημα Ελλάδα», όπως το έλεγε, με την ίδιο να πλαισιώνεται πολλές φορές από έναν ρασοφόρο και έναν άντρα που είχε το ρόλο του Κολοκοτρώνη.

Στενοί φίλοι και συνεργάτες έκαναν λόγο για έναν άνθρωπο που παρέμεινε απλός παρά τα χρήματα και τη δημοσιότητα που κέρδισε στο πέρασμα των χρόνων.

«Πείστηκα ότι η οικολογική ζωή, δηλαδή η φυσική υγιεινή διατροφή και η φυσική θεραπεία, αποτελούν τη μοναδική οδό σωτηρίας της ανθρωπότητας», είχε δηλώσει ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας.

Με το δικό του ξεχωριστό χιούμορ, με τη διορατικότητα που διέκρινε τα επαγγελματικά του βήματα και την απλότητά του κέρδισε φίλους, που τώρα περιμένουν να μάθουν για τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Δες το βίντεο από το Mega και την εκπομπή Live News

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved