Εκλογές 2023: Τι θα δούμε στην τηλεόραση σήμερα που ψηφίζει η Ελλάδα, απ' άκρη σ' άκρη!
Media

Εκλογές 2023: Τι θα δούμε στην τηλεόραση σήμερα που ψηφίζει η Ελλάδα, απ' άκρη σ' άκρη!

Εκλογές 2023: Σήμερα, η Ελλάδα αποφασίζει για το μέλλον της μιας και πρόκειται για ημέρα εκλογών και φυσικά τα κανάλια έχουν επιστρατεύσει όλα τα δυνατά χαρτιά τους από τον ενημερωτικό τομέα τους και ρίχνονται στη μάχη της ενημέρωσης με ζωντανές συνδέσεις σε εκλογικά κέντρα, αποκλειστικές πληροφορίες για τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα και φυσικά με καλεσμένους τους πρωταγωνιστές των βουλευτικών εκλογών. 

Όλα τα κανάλια ξεκινούν τον... μαραθώνιο των εκλογών από πολύ νωρίς το πρωί, πριν καν βγει το πρώτο φως της ημέρας. Ας δούμε ένα προς ένα όλα τα κανάλια

ACTION 24

Στις 19:00 ακριβώς ζωντανά στο ACTION 24 το αποτέλεσμα της κάλπης της απλής αναλογικής. Η εκλογολόγος και πολιτική αναλυτής της Rass, Μαρία Καρακλιούμη, παρουσιάζει το πανελλαδικό exit poll.

Οι πρώτες αντιδράσεις των πολιτικών αρχηγών, οι εκτιμήσεις των κομματικών επιτελείων, τα σενάρια για την επόμενη μέρα της κάλπης.

image003.jpg

Δημοσιογράφοι και τεχνικοί του ACTION 24 καταγράφουν και μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις της εκλογικής βραδιάς.

Ζωντανά στο στούντιο, εκπρόσωποι των κομμάτων και Δημοσιογράφοι αναλύουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

ALPHA

Από τις 09.50 ξεκινά στον ALPHA η μετάδοση της εκλογικής αναμέτρησης, με την εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση», στην οποία θα πραγματοποιηθούν πολλές ζωντανές συνδέσεις. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής θα δούμε πώς ψήφισαν οι απόδημοι Έλληνες, καθώςπήγαν στην κάλπη μία ημέρα νωρίτερα.

sroiter.jpg

Παράλληλα, θα υπάρξει σύνδεση και με το υπουργείο Εσωτερικών για όλα τα νεότερα.
Στις 13.50, η εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται!» με τη Ναταλία Γερμανού προσαρμόζεται στην επικαιρότητα και η αρχισυντάκτρια πολιτικού ρεπορτάζ Λώρα Ιωάννου, μεταφέρει τον παλμό των εξελίξεων. Ακολουθεί, στις 18.00, ο τηλεοπτικός μαραθώνιος «Εκλογές
2023» με κεντρικό παρουσιαστή τον Αντώνη Σρόιτερ.

Στο πλευρό του θα βρίσκονται ο Νίκος Μάνεσης και ο Σταύρος θεοδωράκης αλλά και ο διευθύνων σύμβουλος της ALCΟ, Κώστας Παναγόπουλος. Σε ρυθμό ενημέρωσης θα κινηθεί το πρόγραμμα του σταθμού και το πρωί της Δευτέρας, καθώς, πριν αρχίσει το «Happy Day στον Alpha», στις 05.45 έρχεται η έκτακτη εκπομπή «Εκλογές 2023» με τη Μαρία Νικόλτσιου, τον Χρύσανθο Κοσελόγλου και τη Λώρα Ιωάννου, όπου θα μεταδώσουν όλα τα νεότερα και θα παρουσιάσουν το κλίμα της επόμενης ημέρας.

ANT1

Ο ΑΝΤ1, με το ισχυρό δημοσιογραφικό και τεχνικό του δυναμικό, θα είναι κοντά στους πολίτες στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, για να καταγράψει άμεσα, έγκυρα και αξιόπιστα την εκλογική αναμέτρηση.

Την Κυριακή 21 Μαΐου, οι αναλυτές, οι ρεπόρτερ και οι τεχνικοί του ΑΝΤ1, σε όλη την Ελλάδα, θα καταγράφουν από νωρίς το πρωί και θα μεταδίδουν, λεπτό προς λεπτό, όλες τις εξελίξεις της εκλογικής μάχης, με τη σφραγίδα και την εγκυρότητα του ΑΝΤ1NEWS.

Ζωντανές συνδέσεις με τα στρατηγεία και τα κέντρα αποφάσεων των κομμάτων, αποκλειστικά ρεπορτάζ, έγκυρες πολιτικές αναλύσεις, τεχνολογικά ευρήματα και τρισδιάστατες απεικονίσεις, με στόχο την αντικειμενική και σφαιρική πληροφόρηση των πολιτών.

Ο εκλογικός μαραθώνιος ξεκινά στις 05:30 με το «Στούντιο με Θέα». Η Φαίη Μαυραγάνη, μαζί με την ομάδα της, θα μεταφέρει μέσα από ζωντανές συνδέσεις τον παλμό των εκλογών, δίνοντας παράλληλα χρηστικές πληροφορίες. Ρεπορτάζ, αναλύσεις και ζωντανές συνδέσεις από τα εκλογικά κέντρα όλης της Ελλάδας, τόσο των αστικών κέντρων όσο και των νησιών.

Στις 10:00, τη σκυτάλη της ενημέρωσης παίρνει το «Καλημέρα Ελλάδα». Ο Γιώργος Παπαδάκης και η Μαρία Αναστασοπούλου θα συνδεθούν ζωντανά με τα εκλογικά τμήματα, στα οποία ψηφίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων, καθώς και με όλη την επικράτεια για να μεταδώσουν τον εκλογικό παλμό. Ταυτόχρονα, θα δίνουν απαντήσεις σε τυχόν προβλήματα που θα ανακύψουν, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Πολιτικοί αναλυτές, δημοσιογράφοι και πρόσωπα της επικαιρότητας θα σχολιάζουν όλα όσα συμβαίνουν την ημέρα της κάλπης.

Στις 13:00, η Μαρία Σαράφογλου θα παρουσιάσει όλες τις εξελίξεις της πολιτικής ειδησεογραφίας.

Στις 18:00, ο Νίκος Χατζηνικολάου θα μας οδηγήσει στην τελική ευθεία προς τα αποτελέσματα της κάλπης, ενώ στις 19:00, ο πρόεδρος της MARC, Θωμάς Γεράκης, θα ανακοινώσει το πανελλαδικό exit poll και την πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής βραδιάς, ο Νίκος Χατζηνικολάου, έχοντας μαζί του τη Ρίτσα Μπιζόγλη, τη Μαρία Σαράφογλου, τη Μαρία Αναστασοπούλου και τη Φαίη Μαυραγάνη, θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, παρουσιάζοντας έγκαιρα τα αποτελέσματα της κάλπης, τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών της πολιτικής αναμέτρησης και τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου, ενώ μέσα από συνεχή ρεπορτάζ θα φέρνει στο προσκήνιο τις κινήσεις και τις αποφάσεις των κομμάτων, για την επόμενη ημέρα. Μαζί του στο στούντιο του ΑΝΤ1, θα είναι δημοσιογράφοι, αναλυτές, κορυφαία στελέχη των κομμάτων, εκπρόσωποι της κοινωνίας, καθώς και προσωπικότητες από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Με ένα πρωτοποριακό σύστημα γιγαντοοθόνης αφής, που δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ στο παρελθόν στην Ελλάδα, αλλά και με το σύνολο του δημοσιογραφικού και τεχνικού δυναμικού της, η ΕΡΤ θα καλύψει τις εκλογές της Κυριακής 21 Μαΐου 2023, μεταδίδοντας το exit poll και τα αποτελέσματα της εθνικής κάλπης.

ΕΡΤ

DSC_8050.jpg

ΕΡΤNEWS – ΕΡΤ1

Ο εκλογικός μαραθώνιος, με παράλληλες συνδέσεις με όλο το δίκτυο των ανταποκριτών της ΕΡΤ στην Ελλάδα και στις μεγάλες πρωτεύουσες του εξωτερικού, θα αρχίσει στο ΕΡΤNEWS και την ΕΡΤ1 ήδη από τις 05:00, με τον Δημήτρη Απόκη και την Κωνσταντίνα Κλοκοτάρα.Στις 06:00, τη σκυτάλη παίρνουν ο Δημήτρης Κοτταρίδης με τη Νίνα Κασιμάτη, ενώ αμέσως μετά το πρώτο δελτίο ειδήσεων, στις 10:30 τους διαδέχονται η Βούλα Μαλλά και ο Κώστας Λασκαράτος. Στις 13:00, αναλαμβάνουν η Σταυρούλα Χριστοφιλέα και ο Ηλίας Σιακαντάρης και ακολουθούν στις 16:00, αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων, η Αντριάνα Παρασκευοπούλου και ο Κώστας Παπαχλιμίντζος.Στις 17:30, θα αρχίσει και επισήμως η εκλογική βραδιά από το ΕΡΤNEWS Studio, με τον Γιώργο Κουβαρά. Μαζί του στο στούντιο θα είναι ο Απόστολος Μαγγηριάδης και όλο το επιτελικό δυναμικό της ΕΡΤ με τους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου, Δημήτρη Κοτταρίδη, Κώστα Παπαχλιμίντζο, Σοφία Παπαϊωάννου, Ηλία Σιακαντάρη και Σταυρούλα Χριστοφιλέα. Προσκεκλημένοι δεν θα είναι μόνο πολιτικοί, αλλά και προσωπικότητες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, όπως και καλλιτέχνες οι οποίοι θα σχολιάσουν τα αποτελέσματα.Στις 19:00, η ΕΡΤ θα παρουσιάσει με έναν πραγματικά καινοτόμο τρόπο το πανελλαδικό exit poll, ενώ τα σενάρια της επόμενης μέρας θα αναλύσουν ο διδάκτορας Πολιτικής Επιστήμης, Παναγιώτης Κουστένης, και ο σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας, Ευτύχης Βαρδουλάκης.Η εκλογική βραδιά θα συνεχιστεί έως τις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας 22 Μαΐου, με τη μετάδοση των αποτελεσμάτων και την καταμέτρηση των ψήφων σε όλα τα εκλογικά κέντρα. Θα ακολουθήσει το κανονικό ενημερωτικό πρόγραμμα του ΕΡΤNEWS.

GIWRGOS-KOYBARAS.jpg

Γιώργος Κουβαράς

ΕΡΤ3

Προσαρμοσμένο στην ημέρα των εκλογών θα είναι την Κυριακή και το πρόγραμμα της ΕΡΤ3. Από τις 07:00 έως τις 10:00, η έκτακτη εκπομπή, με παρουσιάστρια τη Σύνθια Σάπικα, παρακολουθεί την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ακολουθεί το σταθερό ραντεβού στις 13:00, με το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, ενώ από τις 14:00 έως τις 16:00 τη σκυτάλη παίρνει η εκλογική «Περίμετρος» με την Κατερίνα Ρενιέρη.
Από τις 17:30, η ΕΡΤ3 θα αναμεταδώσει με διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα το πρόγραμμα του ΕΡΤNEWS και της ΕΡΤ1. Στις 18:00 και στις 24:00 θα μεταδώσει δύο ημίωρα δελτία ειδήσεων με διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

ertnews.gr

Σε εκλογική ετοιμότητα θα βρίσκεται και το ενημερωτικό site της ΕΡΤ. Το ertnews.gr θα έχει συνεχή ροή ειδήσεων από το πρωί της Κυριακής, με τη μορφή live blogging, με ρεπορτάζ και βίντεο. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα υπάρχει αναμετάδοση του προγράμματος των ΕΡΤNEWS-ΕΡΤ1, καθώς επίσης και μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων απ’ όλη την επικράτεια.

MAGGHRIADHS-APOSTOLOS.jpg

Απόστολος Μαγγηριάδης

Πρώτο Πρόγραμμα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης από τα ξημερώματα της Κυριακής θα βρίσκεται και το ενημερωτικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ.
Με ζωντανές εκπομπές, με συνεχείς συνδέσεις και ανταποκρίσεις απ’ όλες τις περιφέρειες, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με τη συνδρομή των 19 Περιφερειακών Σταθμών της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, καθώς και με ανταποκρίσεις από τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά και με συνεχείς ζωντανές συνδέσεις από τα επιτελεία των πολιτικών αρχηγών και των κομμάτων και με συνεχή ροή των εκλογικών αποτελεσμάτων, το Πρώτο Πρόγραμμα θα καλύψει λεπτό προς λεπτό την εκλογική αναμέτρηση.

Η Φωνή της Ελλάδας στις εκλογές με την Ομογένεια

Το ραδιόφωνο της ΕΡΤ για την Ομογένεια θα παρουσιάσει την εκλογική μάχη από τις 19:00 έως τις 22:00. Οι δημοσιογράφοι Θανάσης Χούπης, Προκόπης Αγγελόπουλος και Γιώργος Διονυσόπουλος θα συνομιλήσουν με τους Έλληνες ψηφοφόρους του εξωτερικού και υποψηφίους των κομμάτων, για την εκλογική διαδικασία, στην οποία μετέχουν για πρώτη φορά και ομογενείς από τις χώρες που διαμένουν, αλλά και με Έλληνες δημοσιογράφους που εργάζονται σε ελληνόφωνα και διεθνή ΜΜΕ.
Παράλληλα, θα υπάρχει και συνεχής ενημέρωση για τα εκλογικά αποτελέσματα, σε ολόκληρη την επικράτεια.

MEGA

Η ενημέρωση ξεκινάει νωρίς στο Μεγάλο Κανάλι, καθώς, στις 05.00 το πρωίτης Κυριακής, αρχίζει η εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» με οικοδεσπότες τον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα. Ακολουθεί, στις 09.00, η έκτακτη εκπομπή «MEGA Εκλογές 2023: Ο δρόμος προς την κάλπη» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο καιτην Ανθή Βούλγαρη.

chasapopoulos-voulgari.jpg

Το δημοσιογραφικό δίδυμο, στις 13.40, δίνειτη σκυτάλη της μετάδοσης των εκλογών στη Δώρα Αναγνωστοπούλου, ενώ, στις 17.00, αναλαμβάνει τα ηνία το υπόλοιπο δημοσιογραφικό επιτελείο του σταθμού.

tzima-(3).jpg

Η Ράνια Τζίμα, ο Γιάννης Πρετεντέρης. ο Νίκος Ευσγγελάτος, η Νίκη Λυμπεράκη και π Κατερίνα Παναγοπούλου παρουσιάζουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις, ενώ μαζίτους θα βρίσκεται

OPEN

Από τις 05.00 το πρωί έως τις 10.00 η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Σιαδήμας δίνουν όλες τις χρηστικές πληροφορίες και ρεπορτάζ για το ξεκίνημα της ψηφοφορίας.

Αμέσως μετά και έως τη μία το μεσημέρι τη σκυτάλη παίρνουν η Λίνα Δρούγκα και ο Γιάννης Φώσκολος. Ο παλμός της ημέρας, συνδέσεις με εκλογικά κέντρα, η ψήφος των πολιτικών αρχηγών.

Στις 13:00 το μεσημεριανό δελτίο με τη Μίνα Καραμήτρου.

Στις 18:00 αρχίζει ο εκλογικός μαραθώνιος, με συντονιστή τον Νίκο Στραβελάκη. Μαζί του ο Δημήτρης Καμπουράκης, ο Παναγιώτης Στάθης και ο επικεφαλής της ΜRB Δημήτρης Μαύρος, ο οποίος στις 19:00 θα παρουσιάσει το exit poll για τη δύναμη των κομμάτων και τον αριθμό των βουλευτών που εκλέγουν.

Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και προσωπικότητες της δημόσιας σφαίρας αναλύουν και σχολιάζουν το νέο πολιτικό σκηνικό και τα σενάρια κυβερνητικών συνεργασιών μέχρι τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος και τους συσχετισμούς στην επόμενη Βουλή.

ΣΚΑΪ

Η Ελλάδα αποφασίζει και ο ΣΚΑΪ, όπως πάντα, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, με συνεχή ροή ειδήσεων από τα εκλογικά κέντρα και την πιο δυνατή ενημερωτική ομάδα.

Ο ενημερωτικός μαραθώνιος ξεκινά από τις 05.00 με τον Γιώργο Αυτιά και την εκπομπή «Καλημέρα» στις 09.00, τη σκυτάλη παίρνουν ο Δημήτρης Οικονόμου και ο Άκης Παυλόπουλος με την εκπομπή «Σήμερα» και στις 12.00 οι «Αταίριαστοι», Γιάννης Ντσούνος και Χρήστος Κούτρας. Πού ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί, πώς εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία, ανταποκρίσεις από τα εκλογικά τμήματα από όλη την Ελλάδα, ζωντανές συνδέσεις με τα επιτελεία των κομμάτων, καταγράφονται και αναλύονται από την ενημερωτική ομάδα του ΣΚΑΪ.

Στις 14.00, το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων με την Εύα Αντωνοπούλου κάνει τον πρώτο απολογισμό της εκλογικής διαδικασίας.

Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ

Στις 18.00, ξεκινά στον ΣΚΑΪ η μεγάλη εκλογική βραδιά με τη Σία Κοσιώνη, τον Αλέξη Παπαχελά, τον Παύλο Τσίμα και όλη την ομάδα σχολιαστών και δημοσιογράφων του σταθμού. Στις 19.00 ακριβώς, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα του EXIT POLL από τον Γιώργο Αράπογλου και την PULSE RC με τα πρώτα σχόλια από τους καλεσμένους στο στούντιο. Και όπως πάντα, τα επίσημα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών, ζωντανές συνδέσεις από τα κομματικά επιτελεία και τα εκλογικά κέντρα και οι εξελίξεις, σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

STAR

Εκλογές 2023 και η ενημέρωση έχει τον πρώτο λόγο στο Star, με όλο το έμπειρο δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο, να καλύπτει την εκλογική αναμέτρηση.

Από τις 09:00 έως τις 13:00, o Σπύρος Λάμπρου και η Ράνια Τραγόμαλλου, θα παρουσιάσουν την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας σε όλη τη χώρα. Αναλυτικά ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις, δηλώσεις των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στα εκλογικά κέντρα που ψηφίζουν, χρηστικές πληροφορίες για τους ψηφοφόρους αλλά και πληροφορίες από τους πολίτες για την εξέλιξη της ψηφοφορίας, με καλεσμένους στο στούντιο επικοινωνιολόγους και καλλιτέχνες.

1.Mara-Zaxarea-(1).jpg

H Μάρα Ζαχαρέα

Στις 15:00 έως τις 16:00 θα ακολουθήσει το διευρυμένο Δελτίο Ειδήσεων με την Κατερίνα Τσαμούρη.

Η εκλογική βραδιά ξεκινάει στις 18:00 με τη Μάρα Ζαχαρέα να συντονίζει τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων από το στούντιο του Star. Μαζί της, στον σχολιασμό και την παρουσίαση, ο Γιώργος Ευγενίδης, με καλεσμένους κορυφαίους δημοσιογράφους του πολιτικού ρεπορτάζ αλλά και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

Με το κλείσιμο της κάλπης, στις 19:00 ακριβώς ο Αντώνης Παπαργύρης θα παρουσιάσει το πανελλαδικό EXIT POLL, με την εγκυρότητα και την αξιοπιστία της GPO.

Στο κοντρόλ της μετάδοσης ο σκηνοθέτης Σάκης Σιάρκος και ο Διευθυντής Σύνταξης Ηλίας Παπανικολάου ενώ η ομάδα 3d γραφικών του Star ετοιμάζει ένα ξεχωριστό set παρουσίασης των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Με ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις από τα κομματικά επιτελεία, οι δημοσιογράφοι του Star θα καταγράψουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις, τις αντιδράσεις όλων των πλευρών και θα αναλύσουν το πολιτικό σκηνικό, όπως θα διαμορφωθεί την επόμενη μέρα.

Δείτε εδώ το trailer:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved