Media

«Σπίτι με το MEGA»: Η Μαίρη Χρονοπούλου τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη και δακρύζει

Gossip-tv Team

Η μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου συγκινείται και μας συγκινεί με το «Μαργαρίτα Μαγιοπούλα»

Ακόμη και αν οι δημιουργοί αυτού του τραγουδιού έχουν φύγει από τη ζωή, είναι αθάνατοι. Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης με τους τρυφερούς του στίχους και ο Μίκης Θεοδωράκης με την ευαίσθητη μελωδία, είχαν ενώσει και σε αυτό, όπως και σε πολλά ακόμη τραγούδια τις καλλιτεχνικές δυνάμεις τους και το αποτέλεσμα είναι διαχρονικό.

Το τραγούδι «Μαργαρίτα Μαγιοπούλα» επέλεξε να τραγουδήσει σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές εμφανίσεις της η Μαίρη Χρονοπούλου. Η μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου με την τόσο χαρακτηριστική χροιά φωνής, καλεσμένη στο «Σπίτι με το MEGA» απόψε στις 21:00 τιμά τον Μίκη Θεοδωράκη στο αφιέρωμα για τη ζωή και το έργο του.

Συγκινείται και μας συγκινεί αυτή η ακριβοθώρητη και τόσο αγαπητή σταρ του σινεμά, σκουπίζοντας ένα δάκρυ κάπου προς την τελευταία νότα του τραγουδιού.

Όταν βλέπεις σε μία τηλεοπτική εκπομπή τόσους αγαπημένους καλλιτέχνες μαζεμένους, συνειδητοποιείς ότι ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν και εν ζωή αλλά και μετά θάνατον ένας θρύλος, μία μουσική διάνοια με ελληνικό DNA και παγκόσμια ακτινοβολία.

Η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου τιμά τον Μίκη Θεοδωράκη:

Η σημαντική δημιουργός σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές εμφανίσεις της, μιλά για το δέος που ένιωσε όταν ο κορυφαίος συνθέτης μελοποίησε δικούς της στίχους

«Ο Μανώλης Μητσιάς μού ζήτησε στίχους γιατί θα έγραφε ο Μίκης την Τρίτη Πολιτεία (σ.σ Πολιτεία Γ’). Εγώ είχα φυλάξει κάποια κείμενα που ήξερα ότι δεν κάνουν για οποιονδήποτε. Όταν μου ζήτησε ο Μανώλης, τα βρήκα και τα έδωσα. Ήταν σαν όνειρο…Αυτή η στιγμή, τότε είχαμε τηλεφωνητή. Και ξαφνικά ακούω “Λίνα, την Πέμπτη έλα στο στούντιο, ο Μίκης έχει μελοποιήσει και τα τρία σου τραγούδια”»: με αυτά τα λόγια η Λίνα Νικολακοπούλου περιγράφει στη Ρούλα Κορομηλά το δέος που ένιωσε όταν ο Μίκης Θεοδωράκης έντυσε με την υπέροχη μουσική της στους στίχους της.

Η αγαπημένη στιχουργός, εμφανίζεται σπανίως στην τηλεόραση, αλλά δεν θα μπορούσε να λείπει από το αφιέρωμα που ετοίμασε το «Σπίτι με το MEGA» στον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη.

Απόψε στις 21:00 η Λίνα Νικολακοπούλου γίνεται κομμάτι της εκλεκτής συντροφιάς που δημιουργείται για να τιμήσει τον Μίκη όλων των Ελλήνων.

Δείτε το μουσικό απόσπασμα παραπάνω:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved