Τηλεθέαση: Αυτά τα νούμερα σημείωσαν τα κανάλια την ημέρα των εκλογών
Media

Τηλεθέαση: Αυτά τα νούμερα σημείωσαν τα κανάλια την ημέρα των εκλογών

Πώς πήγαν τα κανάλια την ημέρα των εκλογών

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ:

Ημέρα Εθνικών Εκλογών η Κυριακή 21 Μαΐου και όπως σε όλα τα μεγάλα γεγονότα, οι πολίτες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην ενημερωτική ομάδα του ΣΚΑΪ που σύσσωμη βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, με συνεχή ροή ειδήσεων, ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις από κάθε σημείο όπου χτυπούσε εκλογικός παλμός.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Nielsen ο ΣΚΑΪ ήταν επιλογή του τηλεοπτικού κοινού στην κάλυψη των εθνικών εκλογών με υψηλά ποσοστά. Συγκεκριμένα, στο slot της εκλογικής βραδιάς, 3.483.613 παρακολούθησαν τον ΣΚΑΪ έστω για 1’, με ποσοστό 14.7% στο σύνολο του κοινού. Μια βραδιά που ξεκίνησε δυναμικά από τις 17:45, με τη Σία Κοσιώνη στο συντονισμό, τον Αλέξη Παπαχελά, τον Παύλο Τσίμα και όλη την ομάδα αναλυτών του ΣΚΑΪ.

SKAI98.PNG

Στις 19.00 ακριβώς, ο ΣΚΑΪ μετέδωσε το αποτέλεσμα του EXIT POLL με τον Γιώργο Αράπογλου και την PULSE RC, καθώς και τα πρώτα σχόλια από τα κόμματα. Όπως πάντα ακολούθησαν τα επίσημα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών, ζωντανές συνδέσεις από τα κομματικά επιτελεία και τα εκλογικά κέντρα και οι εξελίξεις, σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

Οι τηλεθεατές παρακολούθησαν ΣΚΑΪ και σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ο ενημερωτικός μαραθώνιος ξεκίνησε από τις 05.00 με τον Γιώργο Αυτιά και την εκπομπή «Καλημέρα» που τερμάτισε πρώτη σε τηλεθέαση με 18,7% στο σύνολο του κοινού, στις 09.00 τη σκυτάλη πήραν οι Δημήτρης Οικονόμου και Άκης Παυλόπουλος με την εκπομπή «Σήμερα» και με τηλεθέαση 13,6% στο σύνολο του κοινού ενώ στις 12.00 οι «Αταίριαστοι», Γιάννης Ντσούνος και Χρήστος Κούτρας σημείωσαν 10,6% στο σύνολο του κοινού.

Οι εκλογές ήταν στον ΣΚΑΪ και οι τηλεθεατές έδωσαν δυναμικά το παρών για την ενημέρωσή τους.

SKAI.PNG

Σύμφωνα με το Mega:

Το MEGA ήταν ο απόλυτος νικητής την Κυριακή των εκλογών, επιβεβαιώνοντας την πρωτοκαθεδρία του σε όλα τα μεγάλα γεγονότα.

Στον εκλογικό μαραθώνιο της ημέρας που ξεκίνησε από τις 5 το πρωί και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, το MEGA επισφράγησε την υπεροχή του και νίκησε τον ανταγωνισμό με 13,3% στο σύνολο του κοινού και 12,5% στο δυναμικό κοινό 18-54.

Mε την εγκυρότητα και τη συνέπεια που του αναγνωρίζουν σε καθημερινή βάση οι τηλεθεατές, το MEGA κέρδισε το στοίχημα της τηλεθέασης και στην πιο κρίσιμη στιγμή της βραδιάς, αυτή της ανακοίνωσης του exit poll. Στο διάστημα 19:00-19:30, το MEGA κυριάρχησε του ανταγωνισμού με 17,9% στο δυναμικό κοινό 18-54 και 16,4% στο σύνολο του κοινού. Η κάλυψη ξεπέρασε τους 1,2 εκατομμύρια τηλεθεατές.

logo MEGA EKLOGES 2023

Το MEGA απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι αποτελεί συνώνυμο της ενημέρωσης στη συνείδηση του τηλεοπτικού κοινού. Ο εκλογικός μαραθώνιος με τη Ράνια Τζίμα, τον Γιάννη Πρετεντέρη, τον Νίκο Ευαγγελάτο, την Κατερίνα Παναγοπούλου, τη Νίκη Λυμπεράκη, κορυφώθηκε λίγο μετά τις 17:00 και διήρκησε μέχρι αργά το βράδυ. Οι τηλεθεατές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην πιο ολοκληρωμένη, έγκυρη, σύγχρονη και πρωτοποριακή εκλογική βραδιά, φέρνοντας το MEGA στην πρώτη θέση με ποσοστό 13,5% στο δυναμικό κοινό 18-54. Η κάλυψη ήταν θεαματική, καθώς πλησίασε τους 4 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Αδιάλειπτη ήταν η ενημέρωση και στα digital media του MEGA. Περισσότερα από 300 posts και stories ανέβηκαν την ημέρα των εκλογών στους επίσημους λογαριασμούς Instagram, Twitter, TikTok και Facebook του MEGA, με βίντεο και animated γραφικά. Eκλογικές ειδήσεις, δηλώσεις πολιτικών αρχηγών, backstage περιεχόμενο, exit polls και αποτελέσματα επικρατείας αναρτήθηκαν σε πραγματικό χρόνο. To hashtag #MegaEkloges2023 ήταν το μοναδικό hashtag τηλεοπτικού Μέσου που κατάφερε να μπει στα κορυφαία trending topics του Τwitter, ενώ η απήχησή του στα social media ξεπέρασε τους 5,5 εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1:

Οι εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου είχαν τη σφραγίδα και την εγκυρότητα του ΑΝΤ1, καθώς οι πολίτες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, και έφεραν στην κορυφή της τηλεθέασης, το ισχυρό δημοσιογραφικό και τεχνικό δυναμικό του ΑΝΤ1NEWS.

Στον εκλογικό μαραθώνιο των 6 ωρών, με τον Νίκο Χατζηνικολάου και μαζί του τη Ρίτσα Μπιζόγλη, τη Μαρία Σαράφογλου, τη Μαρία Αναστασοπούλου και τη Φαίη Μαυραγάνη, 3.877.875 τηλεθεατές, στο σύνολο κοινού, συντονίστηκαν, έστω για 1’ στον ΑΝΤ1 για να ενημερωθούν, σφαιρικά και αξιόπιστα, για τα αποτελέσματα της κάλπης, τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών της πολιτικής αναμέτρησης, τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου, αλλά και τις κινήσεις και τις αποφάσεις των κομμάτων, για την επόμενη ημέρα.

Από τις 18:00 έως και τις 01:25, ο ΑΝΤ1 ήταν η πρώτη επιλογή τόσο στο σύνολο κοινού όσο και στο δυναμικό κοινό 18-54, καταγράφοντας ποσοστό 16% και 13,7% αντίστοιχα.

Ο ΑΝΤ1, ο μεγάλος νικητής του εκλογικού μαραθωνίου, ήταν στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης με όλο τον δημοσιογραφικό και τεχνικό μηχανισμό του, με ζωντανές συνδέσεις από τα στρατηγεία και τα κέντρα αποφάσεων των κομμάτων, με αποκλειστικά ρεπορτάζ, έγκυρες πολιτικές αναλύσεις, τεχνολογικά ευρήματα και τρισδιάστατες απεικονίσεις.

Η εκλογική βραδιά στον ΑΝΤ1 είχε και την καυστική ματιά της σάτιρας. Οι Ράδιο Αρβύλα άφησαν το δικό τους μοναδικό – σατιρικό αποτύπωμα, με δύο σατιρικές παρεμβάσεις, ενώ ο Λάκης Λαζόπουλος σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις με έκτακτα δελτία από το Τσαντίρι του.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved