Σπύρος Σταμούλης: Οι ρόλοι-πρόκληση, οι σπουδές στα Οικονομικά και το «μεράκι» της υποκριτικής
Media

Σπύρος Σταμούλης: Οι ρόλοι-πρόκληση, οι σπουδές στα Οικονομικά και το «μεράκι» της υποκριτικής

Τη φετινή τηλεοπτική σεζόν βλέπουμε τον Σπύρο Σταμούλη να υποδύεται τον Άλκη στη σειρά Αυτή η Νύχτα μένει ενώ έπαιξε και στο «Βραχιόλι της Φωτιάς»...

Ο ηθοποιός μιλάει για την απόφασή του να ασχοληθεί με την υποκριτική και όχι με τα Οικονομικά που είχε σπουδάσει, για τους ρόλους που τον ελκύουν αλλά και για τα επόμενα σχέδιά του...

Παράλληλα, φέτος, σε είδαμε και στη σειρά «Το βραχιόλι της φωτιάς». Πώς ήταν αυτή η εμπειρία;

Ήταν υπέροχη εμπειρία. Δεν είναι η πρώτη μου συνεργασία με τον Γιώργο Γκικαπέπα. Τον σέβομαι και τον αγαπάω πάρα πολύ, έχουμε προσωπικές σχέσεις. Ήθελα πάρα πολύ να συμμετέχω στη σειρά και είμαι ικανοποιημένος και περήφανος για το αισθητικό αποτέλεσμα. Χαίρομαι επίσης που την αγκάλιασε ο κόσμος, είχε πάρα πολλές προβολές στο ERTFLIX. Είναι πολύ σημαντικό που ακούστηκε πρώτη φορά τηλεοπτικά η ιστορία της κοινότητας των Εβραίων της Θεσσαλονίκης.

stamoulis-nyxta.jpg

Τηλεοπτικά, ως επί το πλείστον σε έχουμε δει σε δραματικούς ρόλους. Σου ταιριάζουν καλύτερα ή απλώς έτυχε;

Υποθέτω πως ο τρόπος με τον οποίο προτείνουν συγκεκριμένους ρόλους σε ηθοποιούς είναι γιατί μάλλον τους έχουν δει σε κάτι παρόμοιο και θεωρούν ότι είναι μία ασφαλής επιλογή. Ως ηθοποιός, θεωρώ ότι είναι βαρετό να κάνεις συνέχεια παρόμοια πράγματα, θέλω να μου δοθεί η ευκαιρία να δοκιμαστώ σε όσο περισσότερα είδη γίνεται. Είμαι τυχερός, γιατί πρόσφατα προβλήθηκε στον ALPHA το επεισόδιο «Μαυρογιαλούρος» των «Νεοκλασικών», στο οποίο συμμετείχα, που είναι βασισμένο στην ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο». Είναι η πρώτη φορά που με είδε ο κόσμος τηλεοπτικά σε κωμωδία.

Έχεις δηλώσει ότι η υποκριτική μπήκε αργά στη ζωή σου, στα 24 σου χρόνια. Πώς αποφάσισες από τις σπουδές στα Οικονομικά να γίνεις ηθοποιός;

Τυχαία. Τελειώνοντας τις σπουδές μου στα Οικονομικά, έτυχε να μου προτείνει μία φίλη να πάω σε μία ερασιτεχνική θεατρική ομάδα. Ξαφνικά, ανακάλυψα το θεατρικό παιχνίδι και στη συνέχεια έδωσα εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ήμουν τυχερός, πέρασα και άρχισα να σπουδάζω. Κάπως έτσι το έφεραν οι συγκυρίες και έγινα ηθοποιός, δεν ήταν το παιδικό μου όνειρο.

Θεωρείς πως έκανες τη σωστή επιλογή;

Εάν αγαπάς κάτι, σίγουρα γίνεσαι καλύτερος όσο περνάει ο καιρός και αποκτάς περισσότερη πείρα. Οπότε, μάλλον, επειδή αγαπάω πάρα πολύ τη δουλειά μου, νομίζω ότι έχω κάνει τη σωστή επιλογή.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σχέδιά σου;

Είμαι σε συζητήσεις για να βρίσκομαι του χρόνου σε κάποια σειρά, αλλά δεν μπορώ να σας αποκαλύψω περισσότερα ακόμη, θεατρικά, από τη νέα σεζόν θα είμαι στο έργο «Closer» μαζί με τον Μιχάλη Λεβεντογιάννη, τη Βίκυ Παπαδοπούλου και τη Ναταλία Σουίφτ. Η παράσταση είναι σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Αγιοπετρίτη-Μπογδάνου σε παραγωγή του θεάτρου του Νέου Κόσμου.

Πηγή: My TV

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved