Η γη της ελιάς: Μια υιοθεσία, ένας αποχωρισμός και ο εφιάλτης ξεκινά!
Media

Η γη της ελιάς: Μια υιοθεσία, ένας αποχωρισμός και ο εφιάλτης ξεκινά!

Η γη της ελιάς: Τα κουτσομπολιά που γίνονται στο καφενείο σχετικά με τη δολοφονία του Ανέστη θίγουν τον Γιώργη, ο οποίος αποφασίζει να ανοίξει ξανά την υπόθεση και να βρει τον ένοχο. Την ίδια στιγμή, η Αρετή παγιδεύει τον Στάθη και διατυμπανίζει σε όλη τη Μάνη ότι οι δυο τους είναι ξανά ζευγάρι!

Ενώ τα πνεύματα ανάμεσα στην Ευτυχία και στον Γιώργη δείχνουν να ηρεμούν και μπαίνει επιτέλους ένα τέλος στους καθημερινούς καβγάδες, μια ανάμνηση της Ευτυχίας από το παρελθόν πυροδοτεί νέο κύκλο ζήλιας και τσακωμών!

Η κοπέλα φέρνει ξαφνικά στο νου της κάτι που της θυμίζει τον Ανέστη, κάτι από τα μετρημένα στα δάχτυλα ευχάριστα της σχέσης τους, και συγκινείται. Όμως ο Κουράκος αρπάζεται από την αντίδρασή της και πάνω στα νεύρα του της λέει βαριές κουβέντες, γεγονός που μεγαλώνει ξανά την απόσταση μεταξύ τους. Την επόμενη μέρα, στο καφενείο γίνεται κουβέντα για τη δολοφονία του Ανέστη που δεν εξιχνιάστηκε ποτέ.

Μάλιστα, δύο θαμώνες σχολιάζουν την ανικανότητα του Γιώργη να βρει τον δολοφόνο και τα πικρά τους λόγια ταξιδεύουν γρήγορα και φτάνουν μέχρι το τμήμα.

gitiselias-(2).jpg

Ο Κουράκος νιώθει βαθιά προσβεβλημένος και παίρνει την υπόθεση πολύ προσωπικά. Υπόσχεται στον εαυτό του να βρει τον άνθρωπο που έκανε αυτό το έγκλημα και σπεύδει να βγάλει την υπόθεση από το αρχείο και να την ξεσκονίσει από την αρχή, αναζητώντας στοιχεία που πιθανώς ξέφυγαν την πρώτη φορά. Η Ευτυχία, που τον βλέπει τόσο αποφασισμένο, τρέμει... Εκείνη η μέρα παραμένει μια ανοιχτή πληγή μέσα της, μια πληγή που δεν μπορεί να ξεπεράσει, και το γεγονός ότι ο άνθρωπος που αγαπά, εμφανώς εκνευρισμένος από τα κουτσομπολιά που κυκλοφορούν εις βάρος του, έχει αποφασίσει να φτάσει στην αλήθεια τη φέρνει στα όριά της. Εξίσου φοβισμένη είναι και η Άννα, γιατί ξέρει λέει τίποτα γιατί ξέρει πολύ καλά ότι ο Κουράκος είναι ικανός να ξεσκεπάσει το έγκλημά τους.

Πράγματι, αυτός έχει ήδη ξεκινήσει τις έρευνες και αρχίζει παρακολουθώντας από την αρχή τα παλιά βίντεο, για να αναπαραστήσει ακριβώς τα βήματα που έκανε ο Ανέστης την ημέρα που έμελλε να είναι η τελευταία της ζωής του.

gitiselias-(3).jpg

Η Αρετή πιάνει στα δίχτυα της τον Στάθη

Ένα τετ-α-τετ του Στάθη με τη Δήμητρα πυροδοτεί την έκρηξη της Ιουλίας, η οποία δεν μπορεί να διαχειριστεί το χωρισμό τους και ξεσπά... κατά πάντων. Αποδέκτης της οργής της γίνεται αυτήν τη φορά ο Μάνος, ο οποίος την ακούει να καταφέρεται με μίσος κατά του πρώην συντρόφου της και καταλαβαίνει αμέσως ότι η θεία του είναι ακόμη ερωτευμένη μαζί του, αλλά δεν το παραδέχεται. Φυσικά δεν της λέει τίποτα γιατί ξέρει ότι αυτό απλώς θα την εκνευρίσει ακόμα περισσότερο, όμως μοιράζεται τις σκέψεις του με τον Ισίδωρο, ο οποίος ανησυχεί για την αδελφή του. Λίγο αργότερα γίνεται και ο ίδιος μάρτυρας ενός τέτοιου ξεσπάσματος όταν η Ιουλία πίνει πολύ και, μεθυσμένη όπως είναι, αρχίζει να του λέει τα χειρότερα για τον Στάθη.

Την ίδια στιγμή, η Αρετή... πανηγυρίζει, καθώς είναι βέβαιη πως ο πρώην άντρας της θα γυρίσει στην αγκαλιά της. Και το λέει με τέτοια σιγουριά που η Ασπασία, επηρεασμένη από τα λόγια της, σπεύδει να ρωτήσει τον Στάθη αν όντως σκέφτεται την επανασύνδεση. Εκείνος φυσικά βάζει τα γέλια και μόνο που το ακούει, αλλά η Αρετή επιμένει πως απλώς δεν παραδέχεται τα αισθήματα που έχει ακόμη για αυτήν. Η Βασιλική, που έχει κουραστεί να βλέπει τους γονείς της στα μαχαίρια, κανονίζει να βρεθούν όλοι μαζί μήπως έτσι καταφέρουν να φτιάξουν τη σχέση τους, όμως η κατάληξη είναι... κωμικοτραγική.

Η Αρετή βρίσκει αφορμή να δώσει άλλο ένα από τα γνωστά της σόου βρίζοντας στα ίσια τον Στάθη, όμως μετά την παρέμβαση της κόρης της ηρεμεί και τελικά δέχεται να συμφιλιωθεί μαζί του. Όλο αυτό, όμως, παραμένει ένα σατανικό της σχέδιο για να τον ρίξει ξανά την αγκαλιά της. Τώρα που δήθεν τα ξαναβρήκαν, πάει στο σπίτι του μέσα στη νύχτα και του ρίχνει υπνωτικό στο ποτό.

Όταν τον παίρνει ο ύπνος, ξαπλώνει δίπλα του και το πρωί τού λέει ότι έκαναν έρωτα! Δεν παραλείπει, δε, να βγάλει και τις κατάλληλες φωτογραφίες ώστε να έχει πειστήρια, τα οποία και σπεύδει να δείξει στην Ασπασία! Σειρά μετά έχει η Βασιλική, την οποία φροντίζει να ενημερώσει ότι οι γονείς της τα ξαναέφτιαξαν, ενώ στη συνέχεια διατυμπανίζει την επανασύνδεσή τους σε όλο το χωριό. Ο Στάθης, άφωνος, αδυνατεί να πιστέψει ότι συνέβη το οτιδήποτε μεταξύ τους, όμως η Αρετή έχει πάρει πια φόρα και... δεν σταματά με τίποτα! Και η Ιουλία, από την πλευρά της, δεν παύει να βρίζει τον πρώην αγαπημένο της, παρά τις προσπάθειες του Ισίδωρου να την ηρεμήσει.

Εκείνη δεν δέχεται ούτε κουβέντα και ξεκαθαρίζει πως δεν θέλει να ξαναδεί τον Στάθη ούτε ζωγραφιστό.

elia.webp

Ο Φίλιππος αποχαιρετά τη Βασιλική και πάει φαντάρος

Τα σχέδια της Αρετής, όμως, δεν σταματούν στον Στάθη. Βασικό της μέλημα είναι να χωρίσει τη Βασιλική και το Φίλιππο και θέλει να πείσει την κόρη της ότι ο άντρας της την απατά. Βάζει λοιπόν στα πράγματά του ένα κραγιόν και πράγματι η Βασιλική το βρίσκει και εξοργίζεται. Παρ’ όλα αυτά, ο Φίλιππος την καθησυχάζει βεβαιώνοντάς την ότι δεν υπάρχει άλλη στη ζωή του.

Άλλωστε, οι ημέρες έχουν περάσει πια και έχει έρθει η ώρα να φύγει για να παρουσιαστεί στο στρατό. Το ζευγάρι λέει «αντίο» με δάκρυα στα μάτια μέχρι να έρθει η ώρα να βρεθούν ξανά. Εκείνος προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα του καθημερινότητα στο στρατόπεδο και μάλιστα κάνει τον πρώτο ου φίλο, τον Παρασκευά. Πίσω στη Μάνη, όμως, τα προβλήματα συνεχίζονται και η Ειρήνη συλλαμβάνεται για άλλη μια φορά να κλέβει. Αυτήν τη φορά μεσολαβεί ο πατέρας της για να γλιτώσει το αυτόφωρο, όμως η Ασπασία ρίχνει σε αυτόν το φταίξιμο για τη συμπεριφορά της κόρης τους.

Η Αθηνά, από την πλευρά της, ξεκινά τις διαδικασίες για την υιοθεσία της μικρής Φιλιώς και ζητά τη βοήθεια του Λυκούργου. Το πρώτο βήμα γίνεται όταν πηγαίνει στο ίδρυμα για να γνωρίσει το κοριτσάκι από κοντά. Από την πρώτη τους επαφή αμέσως αισθάνεται ένα δέσιμο μαζί της, όμως η μικρή φαίνεται πολύ διατακτική. Την ίδια στιγμή, η Μαργαρίτα αρχίζει να ασχολείται όλο και πιο πολύ με τον κόσμο του μεταφυσικού και κουβεντιάζει τις ανησυχίες της με τη Μαρίνα. Ο Ισίδωρος στο μεταξύ συναντά την Αμαλία, την παλιά του γραμματέα, και της ζητά να εργαστεί και πάλι για εκείνον, ενώ ο Μάνος προσλαμβάνει ένα νέο επιστάτη, τον Μιλτιάδη (Νίκος Κοσώνας), ο οποίος δείχνει από την αρχή πολύ σοβαρός. Η Άννα και η Ειρήνη εντυπωσιάζονται από την εμφάνισή του και δεν θα διστάσουν να... κονταροχτυπηθούν για χάρη του!

Πηγή: 7 Μέρες TV

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved