Δημήτρης Παπανικολάου: Όταν μίλησα για εμένα, η κόρη μου μού ζήτησε να μιλήσω και για εκείνη
Media

Δημήτρης Παπανικολάου: Όταν μίλησα για εμένα, η κόρη μου μού ζήτησε να μιλήσω και για εκείνη

Ο Δημήτρης Παπανικολάου μίλησε στην εκπομπή, Πρωίαν σε είδον για τη διάγνωσή του με Σύνδρομο Άσπεργκερ, αλλά και για την κόρη του που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού.

Αρχικά ανέφερε: «Έχουμε κάνει το δικό μας coming-out. Καθένας έχει τα θέματά του, εμείς έχουμε την κορούλα μας στο φάσμα του αυτισμού και γι’ αυτό έχω κάνει μία καμπάνια για όλο αυτό το θέμα, για αυτό που λέμε «διαφορετικότητα». Τελευταία έχω αρχίσει σιγά-σιγά να μη τη λέω αυτή τη λέξη, γιατί μιλώντας για διαφορετικότητα βάζεις τον εαυτό σου σε άμυνα κι αυτός που σε λέει διαφορετικό θεωρεί τον εαυτό του φυσιολογικό».

Και πρόσθεσε: «Το έκανα και για την προστασία του παιδιού, γιατί συνέβαιναν διάφορες άσχημες συμπεριφορές. Όταν δημοσιοποιείς ένα θέμα και υπάρχει η δυνατότητα της αναγνωρισιμότητας λόγω πρότερου βίου, τότε οι καλοί γίνονται καλύτεροι και οι κακοί μένουν πίσω».

Και συνέχισε λέγοντας: «Όταν κάναμε συμβουλευτική ψυχοθεραπεία με τη γυναίκα μου, του έκανε παράπονα ότι εγώ είμαι συνέχεια στο Facebook, εκείνος της είπε: μην τον παρεξηγείς, έχει στοιχεία Άσπεργκερ. Εκεί λοιπόν, επειδή η γυναίκα μου δεν ήθελε να πούμε για το παιδί δημόσια, της εξηγούσα ότι θα παραμείνει η Άρια που αγαπάμε. Τότε το πήρα επάνω μου και μίλησα για μένα».

Και αποκάλυψε ο Δημήτρης Παπανκολάου:«Το ίδιο βράδυ ήρθε η Άρια μαζί με τη γυναίκα μου και μου είπε: μπαμπά, πες και για μένα».

Και κατέληξε λέγοντας: «Είμαστε σε μία εποχή διαγνώσεων. Αν πάμε σε έναν ψυχολόγο-ψυχίατρο, όλοι κάτι θα βρούμε. Πλέον αν νιώσω αδικία, δεν θα θυμώσω γιατί έμαθα τη διάγνωση».

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved