«Η Γη της Ελιάς» spoiler: O Στάθης αθωώνεται αλλά υποφέρει από κρίσεις πανικού
Media

«Η Γη της Ελιάς» spoiler: O Στάθης αθωώνεται αλλά υποφέρει από κρίσεις πανικού

H Γη της Ελιάς: Ο θάνατος μιας μικρής κοπέλας στις ρόδες του αυτοκινήτου τουπροκαλεί εφιάλτες στον Στάθη, ο οποίος απαλλάσσεται μεν από τις κατηγορίες, αλλά όχι και από τις φοβίες που τον βασανίζουν. Η σχέση του Φίλιππου και της Βασιλικής δοκιμάζεται ξανά, ενώο νέος επιστάτης των Βρεττάκων κρύβει ένα μυστικό ικανό να τινάξει την οικογένεια Στεφανέα στον αέρα! 

Ο Στάθης πνίγεται στις τύψεις. Δεν μπορεί να ξεπεράσει το γεγονός πως κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου του έχασε τη ζωή του ένα νέο κορίτσι και είναι απαρηγόρητος. Κλείνεται στον εαυτό του, μένει στο σπίτι αρνούμενος να βγει έξω και, όταν οι δικοί του προσπαθούν να τον παρηγορήσουν, εξαγριώνεται περισσότερο αντί να ηρεμεί. Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα όταν τον επισκέπτεται η μητέρα του κοριτσιού αυτού, που μέσα στην οργή και την πίκρα της του μιλά με τα πιο σκληρά λόγια.

stathis.webp

Εκείνος προσπαθεί να της εξηγήσει και της ζητά συγγνώμη για ό,τι έγινε, όμως η γυναίκα αρνείται να τον ακούσει και αυτό τον διαλύει. Πλέον, δείχνει να παραιτείται από τα πάντα και δεν αντιδρά ούτε καν στην παρουσία της Αρετής, η οποία βρίσκει την ευκαιρία να τον πλησιάσει. Το γεγονός, δε, ότι την ανέχεται και δεν την πετά έξω με τις κλοτσιές, όπως θα έκανε μέχρι πρότινος, την κάνει να πιστεύει πως θέλει να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Για άλλη μια φορά πλάθει σενάρια με το μυαλό της και η Ασπασία μάταια προσπαθεί να την προσγειώσει, ξέροντας ότι και πάλι θα απογοητευτεί.

Τελικά, το πόρισμα της αστυνομίας δείχνει ότι η μικρή Αλεξία έπεσε επίτηδες στις ρόδες του αυτοκινήτου του Στάθη, προσπαθώντας να βάλει τέλος στη ζωή της. Το γεγονός αυτό ανακουφίζει έστω και λίγο τις τύψεις τρυ, ενώ παράλληλα τον απαλλάσσει από τις κατηγορίες που τον βάραιναν για φόνο εξ αμελείας. Παρ’ όλα αυτά, το σοκ είναι μεγάλο για να μπορέσει να το ξεπεράσει. Φοβάται να ξαναπιάσει τιμόνι στα χέρια του και συνεχίζει να περνά πολλές ώρες κλεισμένος στο σπίτι.

gi-tis-elias-areti.jpg

Η μουσική βραδιά στο καφενείο του Πότη του δίνει μια αφορμή να βγει για λίγο έξω με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να ξεχαστεί, όμως η παρουσία της Αρετής και, κυρίως, η... έκπληξη που του επιφυλάσσει τον φέρνουν σε δύσκολη θέση. Μέρα με τη μέρα η κατάστασή του επιδεινώνεται και η φοβία του γίνεται όλο και πιο έντονη. Μάλιστα, όταν προσπαθεί να ανέβει στη μηχανή του, τον πιάνει κρίση

πανικού και τα παρατά αμέσως. Το μόνο που τον κάνει να πολεμήσει τις αναστολές του είναι η αγάπη του για την εγγονή του, αφού η μικρή παθαίνει ένα ατύχημα και η Βασιλική δεν έχει τρόπο να την πάει στο νοσοκομείο. Ο Στάθης κάνει στην άκρη τους φόβους του, πιάνει ξανά το τιμόνι και τρέχει να βοηθήσει. Όταν οϊ γιατροί τούς λένε ότι η μικρή Στέλλα είναι σε κρίσιμη κατάσταση, οι δυο τους... λιώνουν από την αγωνία τους.

Μία ακόμη σκηνή διαλύει Βασιλική και Φίλιππο

Έχοντας πάρει δείγμα DNA από τα ίχνη αίματος που βρέθηκαν μήνες μετά στο σπίτι της Ευτυχίας, ο Κουράκος περιμένει γεμάτος αγωνία τα αποτελέσματα, ξέροντας ότι από αυτά θα κριθεί το μέλλον της σχέσης τους. Φυσικά, δεν μπορεί να κρύψει τις δεύτερες σκέψεις που έχει πλέον για τη γυναίκα που σκόπευε να παντρευτεί και παραμένει απόμακρος και επιφυλακτικός απέναντι της.

Παρ’ όλα αυτά, δεν θέλει να ακυρώσει το γάμο τους όσο δεν είναι σίγουρος για την ενοχή της. Το δίλημμά του είναι μεγάλο, καθώς τα αισθήματα που έχει για αυτήν είναι ακόμη δυνατά και προσπαθεί να πάρει σωστές αποφάσεις χωρίς να τα αφήνει να θολώσουν την κρίση του.

gh-ths-elias-aspasia-dimosthenis-(4).jpg

Την ίδια στιγμή, ένα άλλο ζευγάρι, η Ασπασία και ο Δημοσθένης έχουν καταλήξει στην απόφαση να χωρίσουν οριστικά και κάνουν μια τελευταία κουβέντα για να ρυθμίσουν τις λεπτομέρειες του διαζυγίου τους. Εκείνη έχει πια «παγώσει» εντελώς απέναντι του και μάλιστα αποφασίζει να μην πάει στη μουσική βραδιά στο καφενείο γιατί ξέρει ότι θα είναι και αυτός εκεί. Εκμεταλλεύεται, όμως, την ευκαιρία για να καλέσει στο σπίτι της τον Ορέστη προκειμένου να μιλήσουν.

Αυτός, στο μεταξύ, προχωρά ένα βήμα παραπέρα το φλερτ του με τη Δήμητρα. Οι δυο τους βγαίνουν για φαγητό, πηγαίνουν βόλτα με το φουσκωτό και ανταλλάσσουν το πρώτο τους φιλί, για το οποίο όμως εκείνη μετανιώνει αμέσως.

Του ζητά χρόνο για να βεβαιωθεί ότι μπορεί να προχωρήσει μαζί του και εκμυστηρεύεται στην Αλκμήνη ότι αυτό που συνέβη την έκανε να νιώσει τύψεις απέναντι στον Κίμωνα, αφού ήταν σαν να τον προδίδει.

gi-ths-elias-(8).jpg

Την επόμενη μέρα, συναντά τον Ορέστη στο δρόμο και η αμηχανία μεταξύ τους είναι έκδηλη. Η μόνη που μπορεί να νιώσει το πώς αισθάνεται είναι η Ασπασία και σε αυτή μιλά για όσα έχουν γίνει, αναζητώντας συμβουλές και κατανόηση. Κατανόηση ψάχνει και ο Φίλιππος, που περνά δύσκολα στο στρατό και γκρινιάζει συνεχώς στη Βασιλική.

Εκείνη προσπαθεί να τον παρηγορήσει, όμως μια νέα κρίση ζήλιας από την πλευρά του θα τη φέρει στα όριά της. Αυτήν τη φορά η προσβολή είναι πολύ μεγάλη για να την ανεχτεί και η αντίδρασή της οδηγεί το ζευγάρι σε άσχημη ρήξη. Εκείνος, καταλαβαίνοντας το λάθος του, σπεύδει να της ζητήσει συγγνώμη λέγοντάς της πόσο την αγαπά.

gi-tis-elias.jpg

Και αυτή η ερωτική εξομολόγηση που της κάνει τους δένει ξανά, καθώς θυμούνται όλα όσα έχουν περάσει μαζί αυτά τα χρόνια. Κάποια στιγμή που η Αρετή συναντά τυχαία τον Δημοσθένη στο δρόμο, τον αρχίζει στις προσβολές για το γεγονός ότι παράτησε την Ασπασία και ζήτησε διαζύγιο.

Βρίσκει έτσι την ευκαιρία να βγάλει και τα δικά της απωθημένα για το χωρισμό της από τον Στάθη, χωρίς φυσικά να ξέρει πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει ο ξάδερφος του πρώην άντρα της...

Πηγή: 7 Mέρες TV

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved