«Το Κόκκινο Ποτάμι - Η συνέχεια»: Ιφιγένεια και Δημοσθένης φτάνουν σε μια Σμύρνη που καίγεται!
Media

«Το Κόκκινο Ποτάμι - Η συνέχεια»: Ιφιγένεια και Δημοσθένης φτάνουν σε μια Σμύρνη που καίγεται!

Η αυλαία του «Κόκκινου ποταμιού» πέφτει με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο, καθώς η Καταστροφή της Σμύρνης είναι προ των πυλών. Η Ιφιγένεια με τον Δημοσθένη προσπαθούν να φτάσουν στην πόλη, ενώ το μέτωπο έχει καταρρεύσει και οι Έλληνες τρέπονται σε φυγή. Οι σκηνές που θα εκτυλιχτούν στις οθόνες μας είναι τραγικές και οδηγούν τους ήρωες της ιστορίας μας στο τέλος...

Βρισκόμαστε στο 1922 πια, στο έτος που σημάδεψε τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, και η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι καθώς όλα δείχνουν ότι η μεγάλη καταστροφή έρχεται...

Διαδοχικές λανθασμένες επιλογές από την πλευρά των Ελλήνων και της ηγεσίας τους, πολιτικής και στρατιωτικής, οδηγούν στη μεγάλη ήττα στο μέτωπο της Μικρός Ασίας.

Το όνειρο για τη Μεγάλη Ελλάδα καταρρέει μέρα με τη μέρα, καθώς ο ελληνικός στρατός, εξαθλιωμένος και κατάκοπος, αδυνατεί να συνεχίσει την προέλασή του.

Όταν και η ύστατη προσπάθεια να περάσει τον Σαγγάριο αποτυγχάνει, αναπόφευκτα δίνεται το σύνθημα της υποχώρησης. Οι Έλληνες που ζουν στα παράλια παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις, ίσως ανήμποροι ακόμη να καταλάβουν ότι οι ζωές τους θα ξεριζωθούν.

kokkino-potai-(1).jpg

Ο Δημοσθένης και η Ιφιγένεια, που βρίσκονται στη δίνη των γεγονότων, προσπαθούν να φτάσουν στη Σμύρνη χωρίς να ξέρουν τι τους ξημερώνει η επόμενη μέρα. Με τα πολλά, η Ανθή ελευθερώνεται και, μαζί με τον Νίκο, φεύγουν από το χωριό, την ώρα που η Χασμίκ, η Αντιγόνη και οι οικογένειές τους βρίσκονται στη Σμύρνη και περιμένουν μέρα με τη μέρα να μάθουν τα νέα από το μέτωπο.

Όταν φτάνει η είδηση για την κατάρρευση και την οπισθοχώρηση του ελληνικού στρατού, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Ενώ ο Ισμαήλ έχει επιστρέφει στη θέση του, οι Έλληνες της Μικρός Ασίας μαζεύουν τα πράγματά τους προσπαθώντας να γλιτώσουν τον προδιαγραφόμενο όλεθρο.

kokkino-potai-(4).jpg

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, την πιο κρίσιμη και ταυτόχρονα την πιο τραγική της ιστορίας μας, φτάνουν στη Σμύρνη μετά από πολλές περιπέτειες η Ιφιγένεια και ο Δημοσθένης. Είναι η στιγμή της απόλυτης καταστροφής, με τις φωτιές να καίνε σε κάθε γωνιά της πόλης και το χάος να επικρατεί παντού.

Οι Έλληνες βρίσκονται σε πανικό προσπαθώντας να περισώσουν ό,τι μπορούν και να στριμωχτούν σε κάποιο πλοίο με προορισμό την πατρίδα. Όμως, οι Τούρκοι, μανιασμένοι, καίνε και διαλύουν τα πάντα στο διάβα τους. Η Σμύρνη καταρρέει, το ίδιο και οι ήρωες της ιστορίας μας, οι οποίοι βλέπουν τις ζωές τους να κρέμονται από μία κλωστή.

Πηγή: 7 Μέρες TV

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved