Βιβλία που θα ζωντανέψουν στην TV τη σεζόν 2023 – 2024
Media

Βιβλία που θα ζωντανέψουν στην TV τη σεζόν 2023 – 2024

Ο προγραμματισμός για την τηλεοπτική σεζόν 2023-2024 έχει ήδη ξεκινήσει και τα διευθυντικά στελέχη των τηλεοπτικών σταθμών επενδύουν όλο και περισσότερο στη μεταφορά λογοτεχνικών βιβλίων στην τηλεόραση.

Έτσι, ακόμη μία χρονιά, οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν αρκετούς «χάρτινους ήρωες» μυθιστορημάτων να ξεπηδούν από τις σελίδες των βιβλίων και να μεταφέρονται στη μικρή οθόνη.

ΣΑΣΜΟΣ

Η τηλεοπτική σειρά «Σασμός» του ALPHA, σε σκηνοθεσία Κώστα Κωστόπουλου και επιμέλεια σεναρίου Μαίρης Ζαφειροπούλου, βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Σπάρου Πετρουλάκη. Παρότι δεν ακολουθεί ακριβώς την πλοκή του βιβλίου, κατάφερε από το πρώτο κιόλας επεισόδιο να αγαπηθεί από το τηλεοπτικό κοινό.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι ιθύνοντες του σταθμού έδωσαν από νωρίς το «πράσινο φως» ώστε για τρίτη σεζόν οι τηλεθεατές να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα όσα θα συμβούν ανάμεσα στους Σταματάκηδες και τους Βρουλάκηδες και το αν τελικά θα επέλθει ο πολυπόθητος σασμός σε αυτές τις δύο οικογένειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συντελεστές της σειράς θα δουλεύουν πυρετωδώς όλο το καλοκαίρι, με εξαίρεση ένα μικρό διάλειμμα μέσα στον Αύγουστο, προκειμένου να έχουν από Σεπτέμβριο ένα σημαντικό στοκ επεισοδίων. Όσον αφορά το καστ των ηθοποιών, εκτός από κάποιες αποχωρήσεις που θα γίνουν, πρόκειται να ενταχθούν σε αυτό νέα πρόσωπα προκειμένου με τις ιστορίες τους να δώσουν αέρα ανανέωσης στη σειρά.

ΗΛΕΚΤΡΑ

9efb0c2f-mixail.webp

Η ΕΡΤ 1, επενδύοντας δυναμικά και τη νέα σεζόν στη μυθοπλασία, σκοπεύει να προβάλει την κοινωνική σειρά «Ηλέκτρα», σε παραγωγή JK Productions, η οποία βασίζεται στο υπό έκδοση ομότιτλο μυθιστόρημα της Ελένης Καπλάνη.

Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκεται μια γυναίκα στη δεκαετία του 70, η οποία δεν αντέχει άλλο να είναι καταπιεσμένη και κάνει την επανάστασή της. Αυτό τη φέρνει αντιμέτωπη με τις συνέπειες των πράξεων της. Την ιστορία της αφηγείται η εγγονή της, μια σημερινή, νέα γυναίκα, η οποία θέλει να ορίσει τη θέση της στη ζωή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του my tv, η σειρά προγραμματίζεται να προβάλλεται τέσσερις φορές την εβδομάδα, στην prime time ζώνη, είτε στις 20.00, στη θέση του σίριαλ «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», είτε νωρίτερα. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, μεταξύ άλλων, αναμένεται να δούμε την Αφροδίτη Λιάντου και την Έμιλυ Κολιανδρή.

Η ΠΑΡΑΛΙΑ

Η ΕΡΤ 1, τη νέα σεζόν, πρόκειται να βγάλει στον «αέρα» τη νέα, φιλόδοξη σειρά με τίτλο «Η παραλία», η οποία βασίζεται στο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Κουρτζή με τίτλο «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι». Την παραγωγή έχει αναλάβει η Foss Productions και τη σκηνοθεσία ο Στέφανος Μπλάτσος. Όσον αφορά την υπόθεση, η «Παραλία» μάς ταξιδεύει στο καλοκαίρι του 1969, εν μέσω δικτατορίας, όπου μία νεαρή, μεγαλωμένη στην Κρήτη και σπουδαγμένη στο Λονδίνο, η γιατρός Υπατία Αρχοντάκη (Δανάη Μιχαλάκη), επιστρέφει στο χωριό της, τα Μάταλα, για να ανακοινώσει στην οικογένειά της ότι σκοπεύει να παντρευτεί τον σύντροφό της Γιώργο (Γιάννης Κουκουράκης), ο οποίος ζει μαζί της στο Λονδίνο.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στα πάτρια εδάφη, η πρωταγωνίστρια θα γνωρίσει τον Χάρη (Δημήτρης Μοθωναίος), έναν μυστηριώδη γιατρό, ο οποίος ξεχωρίζει ανάμεσα στους χίπηδες του κοινοβίου. Στη σειρά, τα γυρίσματα της οποίας έχουν ήδη ξεκινήσει, παίζει και η Μπέτυ Λιβανού, η οποία υποδύεται τη Νικολίνα, μητέρα του Διονύση Αρχοντάκη και γιαγιά της Υπατίας. Πρωταγωνιστούν επίσης οι Αλέξανδρος Λογοθέτης, Μάκης Παπαδημητρίου. Νικόλας Παπαγιάννης, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Γιώργος Νινιός, Γιούλικα Σκαφιδά, Γιώργος Μιχαλάκης, Ευστάθιο Τσαπαρέλη. Δημήτρης Κίτσος, Κώστας Νικούλι κ.ά.

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ

15552118-M.-Hlias-E.-3ygkoroy-D.-Serfas.webp

Ο ALPHA εξασφάλισε από νωρίς, όπως σας έχουμε ενημερώσει, τα δικαιώματα για «Το προξενιό της Ιουλίας», το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιώργου Σ. Πολίτη. Η σειρά εποχής περιστρέφεται γύρω από την Ιουλία Βένιου και το προξενιό της με τον μεγαλοκτηματία Γιωργίκη Προβιά, μια είδηση που έκανε αίσθηση σε όλη τη Λάρισα. Έπειτα από μερικά χρόνια, ο επίλογος του γάμου της σφραγίζεται με τη δολοφονία του συζύγου της και της τρίχρονης κόρης της.

Η ίδια, έχοντας καταδικαστεί σε θάνατο, παραμένει αμίλητη, αποδεχόμενη τη μοίρα και την ενοχή της. Έξι ημέρες πριν από την εκτέλεσή της, η νεαρή δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Γκίκα προσπαθεί να της πάρει μια συνέντευξη μέσα στις Φυλακές Αβέρωφ, όπου και κρατείται στο πλευρό της, ο δικηγόρος Δημητρός Ατζαλίνας. Οι αχνές μνήμες της καταδικασμένης, που δείχνει να ξυπνάει από τον λήθαργο, θα τους γυρίσουν πέντε χρόνια πίσω, στη μετεμφυλιακή εποχή τον Δεκέμβριο του 1949. Η αφήγησή της γεννά και στους δύο ζωηρές υποψίες πως υπάρχει μια δεύτερη εξήγηση των γεγονότων που η αποδοχή και απόδειξή της μπορεί να την αθωώσει. Αλλά ο χρόνος που τους απομένει είναι λιγοστός.

Οι υπεύθυνοι του σταθμού μαζί με την εταιρεία παραγωγής, Prima Visione, αυτή την περίοδο συζητούν για να στελεχώσουν το καστ, ώστε το επόμενο διάστημα να ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ηθοποιοί που έχουν κλείσει για να βρίσκονται στη σειρά είναι ο Μελέτης Ηλίας, η Άννα Μάσχα, η Ελισάβετ Μουτάφη, η Πέγκυ Τρικαλιώτη κ.ά.

ΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ

Το πολυπρόσωπο αφήγημα του Τάσου Αθανασιάδη «Οι Πανθέοι» πρόκειται να μεταφερθεί ξανά στη μικρή οθόνη και θα προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ. Η σκηνοθεσία θα φέρει την υπογραφή του Σπύρου Μιχαλόπουλου («Άγριες Μέλισσες», «Όρκος»), ενώ η παραγωγή θα είναι της JK Productions. Η τηλεοπτική μεταφορά θα αναπτυχθεί σε περίπου 150 επεισόδια, τα οποία θα μεταδίδονται -εκτός απροόπτου- στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης. Το καστ θα απαρτίζεται, μεταξύ άλλων, από τους Αιμίλιο Χειλάκη, Κάτια Δανδουλάκη, Κόρα Καρβούνη και Ελένη Καρακάση. Η ιστορία αρχίζει το φθινόπωρο του 1939, την ημέρα

που κηρύσσεται ο Β1 Παγκόσμιος Πόλεμος, ενώ ο πατριάρχης της οικογένειας, ο στρατηγός Βλάσης Πανθέος, είναι ετοιμοθάνατος στο κρεβάτι. Στο αρχοντικό σπίτι που διαμένει είναι συγκεντρωμένοι όλοι οι αγαπημένοι του συγγενείς. Ανάμεσά τους, ο γιος του Ανδρέας, με τη σύζυγό του Μάρμω, αλλά και ο καλλιτέχνης της οικογένειας, ο Κίτσος, ο οποίος είναι ανιψιός του Ανδρέα. Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκεται η παράνομη ερωτική σχέση που συνάπτει η Μάρμω με τον Κίτσο.

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε ο «Σασμός», τα βιβλία του Σπύρου Πετρουλάκη έγιναν ανάρπαστα. Έτσι, λοιπόν, ένα ακόμη μυθιστόρημά του αναμένεται να γίνει τηλεοπτική σειρά και θα προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του MEGA σε παραγωγή JK Productions.

Πρόκειται για το «Ναυάγιο», το οποίο αναφέρεται σε αληθινά γεγονότα και συγκεκριμένα στο πολύνεκρο ναυάγιο του πλοίου «Ηράκλειον» στη βραχονησίδα Φαλκονέρα, μεταξύ Κρήτης και Πειραιά, το 1966. Όσον αφορά την υπόθεση, κεντρικές ηρωίδες είναι η Ειρήνη και η εγγονή της, Άρτεμις. Η Ειρήνη με τον σύζυγό της Απόστολο ξεκίνησαν με το πλοίο «Ηράκλειον» από τα Κύθηρα για τα Χανιά και από εκεί για την Αθήνα και στη συνέχεια για το Παρίσι ως μετανάστες. Στο ναυάγιο, ωστόσο, που έγινε πάλεψαν για τη ζωή τους... Τα χρόνια πέρασαν και τρεις ημέρες μετά τον θάνατο της γιαγιάς της, η Άρτεμις ανακαλύπτει μερικές ξεθωριασμένες εφημερίδες μιας άλλης εποχής.

Καθώς διαβάζει για το ναυάγιο του «Ηράκλειον», αντικρίζει τη φωτογραφία μιας γυναίκας που της θυμίζει τη γιαγιά της. Ίδιο όνομα, ίδιο πρόσωπο, μα διαφορετικό επώνυμο. Χωρίς να το γνωρίζει, κρατάει στα χέρια της ένα κουβάρι με αγκαθωτό νήματα, που, καθώς ξετυλίγεται, τα αγκάθια του χώνονται βαθιά στην καρδιά της. Τη σκηνοθεσία της νέας, φιλόδοξης σειράς του MEGA θα αναλάβει ο Γιάννης Χαριτίδης, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δούμε τον Γιάννη Στάνκογλου, την Αναστασία Παντούση, τον Μιχαήλ Ταμπακάκη, τον Γιώργο Σουξέ κ.ά.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved