Θρασκιά: «Δεν μπορούσα καν να περπατήσω. Οι ώρες στον αέρα κυλούσαν νερό, άλλα μετά κατέρρεα»
NDP photo agency
Media

Θρασκιά: «Δεν μπορούσα καν να περπατήσω. Οι ώρες στον αέρα κυλούσαν νερό, άλλα μετά κατέρρεα»

Η Ράνια Θρασκιά μίλησε στο «Πάμε Δανάη» για την εκπομπή «Κοιτάω μπροστά» και διηγήθηκε ιστορίες ανθρώπων που την σημάδεψαν και την ενέπνευσαν.

Η Ράνια Θρασκιά αναφέρθηκε στην εκπομπή που παρουσίαζε και για το πώς γεννήθηκε η ιδέα του ονόματος.

«Η ιδέα του «Κοιτάω μπροστά» γεννήθηκε από την επιθυμία μου να κάνω μία κοινωνική ψυχολογική εκπομπή και έπεσε ακριβώς πάνω στην πρόταση του alter και της Ζήνας Κουτσελίνη. Ο νονός του «Κοιτάω μπροστά» είναι ο Αντώνης Κανάκης. Είμαι περήφανη γι’ αυτό. Ένα βράδυ καλοκαιριού στη Χαλκιδική ψάχναμε με τον Αντώνη Κανάκη ονόματα για την εκπομπή. Όταν ξυπνήσαμε το πρωί και αφού είχαμε πει πάνω από 100 τίτλους και οι δυο αντί για «Καλημέρα» είπαμε «Κοιτάω μπροστά» και τότε καταλάβαμε πως αυτό έπρεπε να είναι το όνομα» είπε αρχικά η δημοσιογράφος.

«Το «Κοιτάω μπροστά διήρκησε 3 χρόνια, τα πιο σημαντικά της ζωής μου. Δεν είχα κοιτάξει το τέλος. Ήρθα κι αυτό αν και δεν το περίμενα, άλλα μου έδωσε χρόνο με τον νεογέννητο τότε πρώτο μου γιο», συμπλήρωσε η Ράνια Θρασκιά.

rania-(2).jpg

Στην συνέχεια αποκάλυψε τις ιστορίες που ανέδειξε η εκπομπή και την άγγιξαν συναισθηματικά.

«Θυμάμαι μία μητέρα ξεκινώντας να μας περιγράφει πως, έχασε το γιο της ξεκίνησε να λέει: «Ράνια μου, έχασα το παιδί μου». Ταράχθηκα και έκανα νοήματα. Η κυρία κατέληξε πως ο γιος της… παντρεύτηκε. Στα 45 του έφυγε για πρώτη φορά από το σπίτι του. Θυμάμαι ένα νέο παιδί με πόσο πόνο περιέγραφε πως τον έδιωξαν από το σπίτι του, με τον πάτερα του να του λέει «πέθανες για μένα». Το παιδί αυτό είχε κάνει μία διαφορετική επιλογή στη σεξουαλικότητα του από αυτό που όριζε για τους ανθρώπους, η μικρή κλειστή κοινωνία που ζούσε», είναι κάποιες από τις ιστορίες που θυμήθηκε η Ράνια Θρασκιά.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή;

«Μετά το τέλος της εκπομπής των τριών ετών βγήκε το βιβλίο «Κοιτάω μπροστά». Με ρωτούσαν αν οι ιστορίες ήταν αληθινές. Το μεγάλο μου μυστικό είναι πως 2-3 από αυτές τις ιστορίες έχουν όνομα, πρόσωπο και αριθμό. Από τις πολύ δύσκολες στιγμές στο «Κοιτάω μπροστά» ήταν κάποιες μέρες της εγκυμοσύνης μου. Υπήρξαν φορές που χρειάστηκε να μπω πρώτη εγώ να κάτσω, μετά να μπει το κοινό και στο τέλος το αντίστροφο. Δεν μπορούσα καν να περπατήσω. Οι ώρες του αέρα κυλούσαν νερό, άλλα μετά κατέρρεα», αποκάλυψε.

Για την καινοτομία της εκπομπής και το γεγονός ότι ακολούθησαν και άλλες με παρόμοιο concept τόνισε κλείνοντας η Ράνια Θρασκιά πως, «το «Κοιτάω μπροστά» άνοιξε το δρόμο για πολλές συναφείς εκπομπές. Υπήρξαν απόπειρες που δεν ήταν επιτυχημένες. Κάποιες φορές που έπαιρναν ακόμη και αυτούσιες ιστορίες λέγαμε γελώντας “να δώσουμε τα SOS στους συνάδελφους”. Κάναμε κάτι που είχε μεγάλη ανταπόκριση και μέχρι και σήμερα οι τηλεθεατές μου μιλούν γι’ αυτό. Νιώθω ευγνωμοσύνη μέχρι το άπειρο».

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved