Ιστορική αλλαγή στην ΕΡΤ1, με πλήρη κατάργηση ενημερωτικών ζωνών από νωρίς το πρωί!
Media

Ιστορική αλλαγή στην ΕΡΤ1, με πλήρη κατάργηση ενημερωτικών ζωνών από νωρίς το πρωί!

Σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα αλλά και στη διάρθρωση των καναλιών φέρνει η επόμενη ημέρα των εκλογών στη δημόσια τηλεόραση, με ραγδαία μείωση της ενημέρωσης στην ΕΡΤ1 και ενίσχυση του EPTnews.

Το σχέδιο αυτονόμησης των δύο καναλιών, που σήμερα «μοιράζονται» κοινές εκπομπές για αρκετές ώρες ημερησίως, προχωρά, ενώ στόχος είναι κάθε κανάλι να αποκτήσει σαφές στίγμα και εντελώς δικό του πρόγραμμα. Μεγάλες αλλαγές έρχονται στην ΕΡΤ1, που αναμένεται να «πετάξει» από πάνω της πολλές ώρες ενημέρωσης κάνοντας μια ιστορική στροφή με κατάργηση ενημερωτικών ζωνών.

Οι σχεδόν 11-12 ώρες ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών που μεταδίδονται τώρα στην ΕΡΤ1 θα μειωθούν σε ποσοστό τουλάχιστον 50%. Οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από νωρίς το πρωί, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες οδεύει προς κατάργηση η πρωινή ενημερωτική ζώνη. Οι εκπομπές «Συνδέσεις» με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου αλλά και το «Newsroom», που ακολουθεί στις 11:00, θα πάψουν να μεταδίδονται από την ΕΡΤ1 και από τον Σεπτέμβριο θα βγαίνουν μόνο στον αέρα του EPTnews, το οποίο πλέον εκπέμπει πανελλαδικά και σε HD.

ert2.jpg

Στη θέση τους, η ΕΡΤ1 θα μεταδίδει εναλλακτικό πρόγραμμα, που στην πολύ πρωινή ζώνη 7:00-10:00 ενδέχεται να περιλαμβάνει επαναλήψεις σειρών, ενώ στη συνέχεια θέση θα πάρει ψυχαγωγική εκπομπή, χωρίς να αποκλείεται το «Πρωίαν σε είδον... την μεσημβρίαν» με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά να μετακινηθεί από τις 13:00 στις 10:00.

Το «Στούντιο 4» θα παραμείνει στην ώρα του (16:00), ενώ για τα υπόλοιπα κενά στο πρόγραμμα εξετάζονται δύο νέα τηλεπαιχνίδια για το καθημερινό πρόγραμμα. Αλλαγές θα γίνουν και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, το οποίο μετακινείται από τις 21:00 στην απογευματινή ζώνη, με επικρατέστερη ώρα στις 18:00, αφήνοντας ελεύθερη την prime time για ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Εκτός ΕΡΤ1 θα μείνουν και οι βραδινές ενημερωτικές εκπομπές, που θα μεταδίδονται από τον Σεπτέμβριο μόνο στο EPTnews.

Πηγή: Real Life

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved