17 κλωστές - Πάνος Δημάκης: «Όταν άκουσα την ιστορία αυτή, συγκλονίστηκα»
Media

17 κλωστές - Πάνος Δημάκης: «Όταν άκουσα την ιστορία αυτή, συγκλονίστηκα»

Το συναρπαστικό βιβλίο του Πάνου Δημάκη, «17 κλωστές», γίνεται τηλεοπτική σειρά έξι επεισοδίων -με την υπογραφή του Σωτήρη Τσαφούλια στη σκηνοθεσία και των Μιρέλλας Παπαοικονόμου και Κάτιας Κισσονέργη στο σενάριο-, που θα δούμε αποκλειστικά στην COSMOTETV την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν.

Η υπόθεση αφορά ένα άγριο έγκλημα που συνέβη το 1909 Κύθηρα, με θύτη έναν απλό τσαγκάρη και θύμα 15 πατριώτες του.

17 threads

Τι σας οδήγησε στη συγγραφή μιας αληθινής ιστορίας με bullying και fake news, έναν αιώνα πριν τη διάδοση των όρων;

«Όταν άκουσα την ιστορία αυτή, συγκλονίστηκα με τη συνεχιζόμενη αδικία που υπέστη ο Αντώνης Αρώνης, ο πραγματικός ήρωας. Οι πολλές συμπτώσεις που συνόδευαν την ιστορία την έκαναν σίγουρα πιο γοητευτική, μα νομίζω ότι εκείνο που με συντάραξε πολύ περισσότερο είναι ότι έκανα αστραπιαία έναν παραλληλισμό με γεγονότα που έχουν συμβεί σε άτομα του ευρύτερου κοινωνικού μου περίγυρου, άτομα που είχαν κι αυτά υποστεί την ταλαιπωρία να γίνονται στόχος αστήρικτων κατηγοριών, με άσχημες συνέπειες για την ψυχολογική κατάστασή τους»

17 threads

Καθώς είναι αληθινή ιστορία προβήκατε σε ενδελεχή έρευνα για τα πραγματικά γεγονότα;

«Ακριβώς. Προσπάθησα να ανακαλύψω όσο περισσότερα στοιχεία μπορούσα από άρθρα κα προσωπικές μαρτυρίες. Βέβαια, μετά τη συγγραφή και έκδοση του βιβλίου, κατά τις παρουσιάσεις στα Κύθηρα έμαθα αρκετές λεπτομέρειες που ήταν πολύ αποκαλυπτικές. Μερικά από, τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία τα ξέθαψα από άρθρα αθηναϊκών εφημερίδων του 1909, που ευτυχώς έχουν ψηφιοποιηθεί από τη Βουλή των Ελλήνων. Εκτός από τα ίδια γεγονότα, έκανα ενδελεχή έρευνα για τα Κύθηρα της εποχής, τα έθιμα, τη γλώσσα, την αρχιτεκτονική, τη διατροφή κ.λπ., για να δώσω μια πληρέστερη εικόνα στον αναγνώστη», λέει στο περιοδικό Τηλεθεατή

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved