Βίκυ Χαντζή: «Ο Μονεμβασιώτης είναι τζέντλεμαν. Σαφώς και υπάρχουν διαφωνίες. Τις λύνουμε επιτόπου»
Media

Βίκυ Χαντζή: «Ο Μονεμβασιώτης είναι τζέντλεμαν. Σαφώς και υπάρχουν διαφωνίες. Τις λύνουμε επιτόπου»

Η Βίκυ Χαντζή, που ανήκει στο δυναμικό του ALPHA εδώ και 25 χρόνια, φέτος το καλοκαίρι κρατάει τα ηνία της ενημέρωσης μαζί με τον Σταύρο Μονεμβασιώτη, μεταδίδοντας καθημερινά τις εξελίξεις μέσω της εκπομπής «ALPHA Τώρα».

Η έμπειρη ρεπόρτερ και παρουσιάστρια μιλάει για το τηλεοπτικό τους εγχείρημα και την ενασχόλησή της με τη δημοσιογραφία και την ψυχολογία.

dakria-xantzi.jpg

Στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του ALPHA παρουσιάζετε καθημερινά με τον Σταύρο Μονεμβασιώτη την εκπομπή «ΑLΡΗΑ. Τώρα». Τι απολαμβάνετε σε αυτή τη συνεργασία;

Αν και με τον Σταύρο γνωριζόμαστε σχεδόν 25 χρόνια, είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε στην παρουσίαση μιας εκπομπής και για μένα είναι μια ευτυχής συγκυρία. Καθρεφτιζόμαστε σε πολλά σημεία. Εκτιμώ το ήθος του, τις αξίες του, την εργατικότητά του, τη μεθοδικότητά του, καθώς και την ευγένειά του στον «αέρα». Είναι τζέντλεμαν εντός και εκτός πλατό. Στηρίζουμε ο ένας τον άλλον κατά τη διάρκεια της εκπομπής και λειτουργούμε για έναν κοινό στόχο: Να πάει καλά η εκπομπή. Σαφώς και υπάρχουν διαφωνίες. Τις λύνουμε επιτόπου, όμως, και προχωράμε.

Με ποια κριτήρια επιλέγετε καθημερινά τη θεματολογία σας;

Πυξίδα και πυλώνας της εκπομπής μας είναι αναμφισβήτητα η επικαιρότητα. Θέλουμε ο τηλεθεατής, ξεκινώντας την ημέρα του, να γνωρίζει κατ’ αρχάς τι συμβαίνει στην επικαιρότητα. Ποιες ειδήσεις κυριαρχούν στην οικονομία, στην κοινωνία, στην πολιτική και στον κόσμο. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν ξεχνάμε πως είναι καλοκαίρι. Γι’ αυτό και διανθίζουμε τη σκαλέτα μας με πολλές συνδέσεις από προορισμούς σε όλη την Ελλάδα και θέματα που δίνουν αξία και λύσεις στην καθημερινότητα του τηλεθεατή.

Τι πιστεύετε πως έχει ανάγκη να παρακολουθήσει ο τηλεθεατής σε μία καλοκαιρινή ενημερωτική εκπομπή;

Η απάντηση στο ερώτημα είναι υποκειμενική για τον καθένα... Εκτιμώ, όμως, πως ο κόσμος το καλοκαίρι έχει ανάγκη να παρακολουθήσει την ειδησεογραφία με μια πιο χαλαρή διάθεση. Να θρέψει τον νου του με δύναμη και αισιοδοξία, να χορτάσει το μάτι του με εικόνες, να ενημερωθεί για δράσεις και επιλογές που βοηθούν τη ζωή και την καθημερινότητά του να γίνουν καλύτερες και να ακούσει απόψεις και συζητήσεις που διευρύνουν τη σκέψη του.

Πώς διαχειρίζεστε απρόοπτες καταστάσεις στον «αέρα»;

Με ψυχραιμία, ευελιξία και αποφασιστικότητα. Στον «αέρα» εκπαιδεύεσαι διαρκώς στη διαχείριση του απροσδόκητου. Ακονίζεις τις δυνάμεις, τις αντοχές σου και τη σκέψη σου. Ευτυχώς, όμως, δεν είμαι μόνη. Έχω στο πλευρό μου μια σπουδαία δημοσιογραφική ομάδα, ικανότατους αρχισυντάκτες και έναν εξίσου έμπειρο συμπαρουσιαστή με τον οποίο χειριζόμαστε τις καταστάσεις άμεσα και αποτελεσματικά.

Βρίσκεστε στον ALPHA εδώ και πολλά χρόνια. Τι έχετε κερδίσει από αυτή τη συνεργασία;

Ανυπολόγιστης αξίας εμπειρία, φιλίες 25 ετών, συναρπαστικές στιγμές σε ρεπορτάζ αποκλειστικές συνεντεύξεις με σπουδαίες προσωπικότητες, ταξίδια σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, χαρές, απογοητεύσεις, πολλά ξενύχτια, άπειρες ώρες δημιουργικού μοντάζ πολλή αγάπη, πολλές συνειδητοποιήσεις, διδακτικές εμπειρίες και ένα εργασιακό περιβάλλον με ασφάλεια. Με ποια κριτήρια επιλέξατε το επάγγελμα της δημοσιογράφου; Ήθελα κάθε μέρα και με κάθε τρόπο να δίνω δύναμη στους ανθρώπους. Η επικαιρότητα δεν το επιτρέπει πάντα είναι η αλήθεια, μα, αν καταφέρω να κάνω έστω και έναν άνθρωπο να αισθανθεί καλύτερα ή να βρει λύση σε μια πρόκληση που αντιμετωπίζει, μέσα από μια έρευνα ή ένα ρεπορτάζ μου, αυτό μου δίνει τεράστια χαρά και ισχυρό κίνητρο να συνεχίσω να κάνω αυτή τη δουλειά. Από την άλλη, πάλι, αγαπώ πολύ την ψυχολογία και το Life Coaching. Παράλληλα με τη δουλειά μου στην τηλεόραση, κάνω σεμινάρια NLP και βιωματικά σεμινάρια θετικής ψυχολογίας και είναι κάτι που θέλω να εξελίξω ακόμα περισσότερο στο μέλλον.

Έχετε κάνει θυσίες για τη δουλειά σας;

Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, αυτό που για τους άλλους θεωρείται «θυσία» για μένα είναι επιλογή που με εξελίσσει και την κάνω με χαρά. Η αλήθεια είναι πως προσπαθώ πολύ να κρατώ την ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και στην προσωπική μου ζωή. Δεν είναι πάντα εύκολο ομολογώ. Έχω χάσει πολλά καλοκαίρια, πολλές Κυριακές και αναρίθμητες ώρες ξεκούρασης λόγω του ρεπορτάζ. Ωστόσο, το πρόσημο στο τέλος τις περισσότερες φορές, είναι θετικό για μένα.

Πηγή: My TV

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved