Βίκυ Χαντζή: «Η δυσκολότερη στιγμή της καριέρας μου ήταν η τραγωδία στο Μάτι. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ»
Media

Βίκυ Χαντζή: «Η δυσκολότερη στιγμή της καριέρας μου ήταν η τραγωδία στο Μάτι. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ»

H Βίκυ Χαντζή φέτος το καλοκαίρι παρουσιάζει την εκπομπή Alpha Τώρα με τον Σταύρο Μονεμβασιώτη, στον Alpha. 

Η γνωστή ρεπόρτερ και παρουσιάστρια μιλάει για την ενασχόλησή της με τη δημοσιογραφία και την ψυχολογία. Παράλληλα, περιγράφει ποια ήταν η δυσκολότερη στιγμή στην καριέρα της.

monemvasiotis-xantzi.jpg

Ποια ήταν η δυσκολότερη στιγμή της καριέρας σας;

Η δυσκολότερη στιγμή της καριέρας μου ήταν αναμφισβήτητα η τραγωδία στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018. Εκείνο το καλοκαίρι έκανα εκπομπή με τον αγαπημένο συνάδελφο Πέτρο Καρσιώτη. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Άνθρωποι έγιναν στάχτη. Κάηκαν ζωντανοί μαζί με τα παιδιά τους. Αυτοκίνητα έλιωσαν, σπίτια απανθρακώθηκαν, περιουσίες καταστράφηκαν. Υπήρξε στιγμή στις μαραθώνιες εκείνες μεταδόσεις που δεν κατάφερα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου. Τόσο εμείς από το στούντιο, πολύ περισσότερο δε οι συνάδελφοι που βρίσκονταν στο σημείο, δεν βρίσκαμε λέξεις για να περιγράφουμε τις τραγικές εκείνες εικόνες.

Έχετε διανύσει χρόνια στο ρεπορτάζ. Η παρουσίαση εκπομπών ήταν εξαρχής στόχος για εσάς ή προέκυψε στην πορεία;

Κάθε επαγγελματίας οφείλει να εξελίσσεται και να επιδιώκει να κάνει πράγματα που φέρνουν στην επιφάνεια το απεριόριστο δυναμικό του. Όπως λέει χαρακτηριστικά και ο πατέρας της προσωποκεντρικής ψυχοθεραπείας Καρλ Ρότζερς: «Η διαδικασία του ευ ζην δεν είναι μια ζωή για τους λιγόψυχους. Σημαίνει να απλώνεσαι και να αναπτύσσεσαι έτσι ώστε να γίνεσαι όλο και περισσότερο οι δυνατότητάς σου». Παράλληλα με το ρεπορτάζ επεδίωξα την παρουσίαση εκπομπής. Έκανα τις προτάσεις μου στη διεύθυνση ειδήσεων και όταν οι συνθήκες ήταν κατάλληλες, αυτές υλοποιήθηκαν στον κατάλληλο χρόνο και με τους κατάλληλους συνεργάτες.

Τι προσόντα χρειάζονται για να είναι κανείς καλός παρουσιαστής;

Να είναι αυθεντικός, αληθινός και να μιλάει στην καρδιά του κόσμου. Να παρουσιάζει θέματα που αφορούν τον κόσμο και να είναι άριστα ενημερωμένος για αυτά. Υπάρχει κάτι που θέλετε να κάνετε τηλεοπτικά και δεν έχει προκόψει ακόμα; Ναι, υπάρχει... Είναι μια εκπομπή εστιασμένη σε αποτελεσματικές μεθόδους που βοηθούν τους ανθρώπους να βελτιώσουν τη ζωή τους, να εξελίξουν την καριέρα τους, να απογειώσουν την ενέργεια τους και να φέρουν στην επιφάνεια την ανεξάντλητη δύναμη που έχουν μέσα τους. Μια τηλεοπτική εκπομπή εστιασμένη στον άνθρωπο και στη φωτεινή πλευρά της ζωής.

Πόσο εύκολο είναι για μια γυναίκα να ξεχωρίσει στον ανδροκρατούμενο χώρο της τηλεόρασης;

Ο χώρος μπορεί να είναι ανδροκρατούμενος, το ρεπορτάζ όμως δεν κάνει διακρίσεις στα φόλα. Αν μια γυναίκα είναι ικανή ρεπόρτερ, έχει θέληση, διάθεση και τσαγανό, αναπόφευκτα θα κατακτήσει τον σεβασμό των συναδέλφων και των αρχισυντακτών της και θα θεμελιώσει τη θέση της στον χώρο. Η τηλεόραση είναι πρωταθλητισμός και κάθε κανάλι χρειάζεται δυνατούς «παίκτες» για να διατηρήσει την πρωτιά στην τηλεθέαση και στην καρδιά του κόσμου.

Όταν η πόρτα του γραφείου σας κλείνει, οι προβληματισμοί σας μένουν εκεί ή τους μοιράζεστε με τους δικούς σας ανθρώπους;

Όταν κάνεις καθημερινή εκπομπή, δεν είναι εύκολο να κλείσεις τους διακόπτες. Σαφώς και μοιράζομαι τους προβληματισμούς μου με τους δικούς μου ανθρώπους. Προσπαθώ, ωστόσο, αυτό να διαρκεί λίγο και να δημιουργώ χώρο για χαλάρωση.

Συνδυάζετε καριέρα στην τηλεόραση και οικογένεια. Πόσο εύκολο είναι να κρατηθούν οι ισορροπίες;

Είμαι ευλογημένη που έχω στο πλευρό μου έναν άνθρωπο που κατανοεί τις δυσκολίες της δουλειάς και με υποστηρίζει απόλυτα. Οι ισορροπίες διατηρούνται με πολλή αγάπη και «διαταράσσονται» όποτε χρειάζεται πάλι με αγάπη, και νιώθω απεριόριστα ευγνώμων γι’ αυτό.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον;

Να απολαύσω υπέροχες διακοπές στο Ιόνιο, να γράψω το βιβλίο που έχω στο μυαλό μου, να ολοκληρώσω το δεύτερο μεταπτυχιακό μου στη Γνωστική Συμπεριφορική θεραπεία και να κάνω, το Σαββατοκύριακο, μια infotainment εκπομπή που θα δίνει δύναμη στον κόσμο.

Πηγή: My TV

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved