Ζήσης Μούσιος: «Φύγαμε από το ξενοδοχείο και δύο μέρες μετά έπεσε από τον σεισμό»
Media

Ζήσης Μούσιος: «Φύγαμε από το ξενοδοχείο και δύο μέρες μετά έπεσε από τον σεισμό»

Για τις δύσκολες που έχει βιώσει κατά τη διάρκεια των ρεπορτάζ του και τη στιγμή που ενδεχομένων να κινδύνεψε, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Ζήσης Μούσιος.

Έχεις βρεθεί σε δύσκολα ρεπορτάζ. Ποια θέματα περιγράφεις στους φίλους σου;

«Αυτά που μένουν χαραγμένα είναι τα δύσκολα, όπως ο πόλεμος στο Κόσοβο, στο Ιράκ, οι φυσικές καταστροφές, όπως ο σεισμός στην Τουρκία. Από αυτές τις ιστορίες πάντα βγαίνουμε λίγο καλύτεροι ως άνθρωποι».

mousios-(1).jpg

Υπήρξε κάποια στιγμή που κινδύνεψες ή φοβήθηκες για τον εαυτό σου;

«Αρκετές φορές στο Κόσοβο και στο Ιράκ ένιωσα πως είμαι σε μέρη που δεν έπρεπε να είμαι. Σε μεγάλες φωτιές έχω νιώσει απειλή. Επίσης, στους σεισμούς είναι τρομακτικό να αισθάνεσαι τη γη να σείεται κάτω από τα πόδια σου. Στην Τουρκία διαμέναμε σε ένα ξενοδοχείο στο οποίο βρισκόταν ο Ερυθρός Σταυρός και τα σωστικά συνεργεία.
Δύο ημέρες αργότερα και αφού είχαμε μετακινηθεί σε άλλη περιοχή, το ξενοδοχείο έπεσε από τον σεισμό και πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Πρέπει να βάζουμε τον εαυτό μας σε προτεραιότητα και έπειτα τη δουλειά σε τέτοιες συνθήκες, αλλά καμιά φορά δεν είναι αυτή η σειρά που ακολουθούμε και αυτό είναι και το πρόβλημα».

mousios-(3).jpg

Συναισθηματικά, δυσκολεύεσαι να διαχειριστείς θέματα;

«Έχω μάθει να μεταφέρω το θέμα στους τηλεθεατές, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως παύεις να είσαι άνθρωπος. Υπάρχουν γεγονότα και σκληρές εικόνες, όπως ο χαμός παιδιών, που είναι δύσκολο να τα διαχειριστείς.», είπε ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής στη Real.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved