Πανθέοι – Παντελής Δεντάκης: Ο ρόλος, η συνεργασία και η σχέση με τον Αιμίλιο Χειλάκη
Media

Πανθέοι – Παντελής Δεντάκης: Ο ρόλος, η συνεργασία και η σχέση με τον Αιμίλιο Χειλάκη

Ο Παντελής Δεντάκης τη νέα σεζόν θα βρίσκεται στη φιλόδοξη παραγωγή του ΣΚΑΙ με τίτλο «Οι Πανθέοι», που αναβιώνουν ξανά στη μικρή οθόνη.

Ο καταξιωμένος Έλληνας ηθοποιός αναφέρεται αναλυτικά στον ρόλο του Λουκά Αυγουστάκη, που έχει αναλάβει να υποδυθεί, καθώς και στις σχέσεις του με τους συμπρωταγωνιστές του Αιμίλιο Χειλάκη και Κόρα Καρβούνη.

49947401_10217832036889792_5919259107700768768_n.webp

Τη νέα τηλεοπτική σεζόν θα σας απολαμβάνουμε στην πολλά υποσχόμενη καθημερινή σειρά του ΣΚΑΪ με τίτλο «Οι Πανθέοι». Πώς νιώθετε που είστε μέρος αυτής της φιλόδοξης παραγωγής;

Αυτό που ζητάω πάντα από τη δουλειά είναι να βρίσκομαι με όμορφους και δημιουργικούς καλλιτέχνες. Οι «Πανθέοι» είναι μια τέτοια «συνάντηση» για μένα. Η σειρά έχει ένα καλογραμμένο σενάριο της Γιάννας Κανελλοπούλου και του Αγγέλου Χασάπογλου πάνω στο εμβληματικό μυθιστόρημα του Τάσου Αθανασιάδη, συμμετέχουν σπουδαίοι συνάδελφοι και υπάρχει μια ωραία ομάδα συντελεστών και τεχνικών, υπό την μπαγκέτα του Σπύρου Μιχαλόπουλου. Θεωρώ πως θα είναι μια σειρά που θα επικοινωνήσει με το κοινό, θα αρέσει, θα συναρπάσει.

Πώς προέκυψε η πρόταση;

Με τη Μιράντα Ρωσταντή, που κάνει το κάστινγκ της σειράς, συνεργαστήκαμε πρώτη φορά στις «Άγριες Μέλισσες». Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση, οπότε συνεχίζουμε τη συνεργασία. Νιώθω ευγνωμοσύνη που μου προτείνει ωραίους ρόλους, σε τόσο καλές παραγωγές.

gitiselias-1-1.webp

Μπορείτε να μας δώσετε μια γεύση για όσα θα παρακολουθήσουμε στη νέα αυτή σειρά που ξεκινάει τον Σεπτέμβριο;

Οι «Πανθέοι» είναι μια πολυδαίδαλη, συναρπαστική ιστορία με πολλές ανατροπές, δυναμικές προσωπικότητες, που δημιουργούν έντονες σχέσεις, και ιστορικές αναφορές σε μια δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα- την Ελλάδα του δικτάτορα Μεταξά, την Ελλάδα που μπαίνει στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σας αγχώνει η σύγκριση με τους «Πανθέους» που είχαν προβληθεί στην τηλεόραση το 1977;

Προσπαθώ να προχωράω στη ζωή χωρίς να κάνω συγκρίσεις, θεωρώ τη λογική της σύγκρισης μια μεγάλη ασθένεια της ελληνικής κοινωνίας.
Στη σειρά υποδύεστε τον Λουκά Αυγουστάκη. Τι άνθρωπος είναι;
Είναι ένας όμορφος άνθρωπος. Συγκεκριμένα, ο Λουκάς είναι θετικός, γενναιόδωρος, φιλοσοφημένος. Ξέρει να αγαπάει, ωστόσο ξέρει και να διεκδικεί το δίκαιο, το υγιές, το φωτεινό. Με συνδέουν πολλά πράγματα μαζί του αλλά και άλλα τόσα με χωρίζουν. Έχει κάτι εξιδανικευμένο στα μάτια μου, ωστόσο έχει τρωτά σημεία και σκοτεινές πλευρές.

Ο Λουκάς είναι φίλος και συνεργάτης.του γιατρού Ανδρέα Πανθέου. Πώς θα εξελιχθεί ο ρόλος του;

Έλα ντε...Έχω κι εγώ μεγάλη αγωνία...

1692783233193-89761872-1675207091489-610085528-10406408_10205487401281617_680780188332945933_n.jpg

Έχει μυστικά που θα παρακολουθήσουμε στην πορεία να αποκαλύπτονται;

0 Λουκάς είναι ένας καθαρός άνθρωπος, που δεν φοβάται την αλήθεια. Δεν κρύβει τα αισθήματα και τις σκέψεις του. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν αντέχει το ψέμα και την κρυψίνοια και εξοργίζεται όταν αντιλαμβάνεται πως αυτά υπάρχουν γύρω του.
Θα επηρεάσει τη ζωή του Ανδρέα και της Μάρμως ως ένα κοντινό τους πρόσωπο;
Ναι, ο Λουκάς είναι ο καλύτερος φίλος του Ανδρέα. Οι δυο τους έχουν μια πολύ ουσιαστική σχέση, μια σχέση αμοιβαίας εκτίμησης. Νοιάζονται ο ένας για τον άλλον, αλληλοστηρίζονται και αλληλοεπηρεάζονται, μέσα από μια διαλεκτική σχέση ουσίας.

0 ήρωας, όπως θα δούμε, είναι παντρεμένος με τη Νίνα Αυγουστάκη. Πώς είναι η σχέση τους; Είναι ευτυχισμένος σε αυτόν τον γάμο;

Η Νίνα και ο Λουκάς έχουν μια πολύ όμορφη, ερωτική, συντροφική, φροντιστική σχέση, μεγάλης αγάπης. Δυστυχώς, υπάρχει ένα σκοτεινό κομμάτι στον γάμο τους, που τους αναστατώνει, δημιουργεί ένταση και συγκρούσεις. Συγκρούσεις του καθενός με τον εαυτό του αλλά και μεταξύ τους.

Έχετε ξεκινήσει ήδη τα γυρίσματα του σίριαλ. Πώς είναι το κλίμα;

Όλοι έχουν ξεκινήσει με πολλή όρεξη και καλή πρόθεση, παρά το δύσκολο καλοκαίρι που βιώνουμε ως χώρα. Είναι βασανιστικό να εργάζεσαι -ακόμα και να υπάρχεις- σε ένα τόσο δυσάρεστο περιβάλλον. Υπάρχει αφόρητη ζέστη, πυρκαγιές παντού και μια αίσθηση αποσύνθεσης και εγκατάλειψης των κρατικών δομών.

oi-pantheoi-(1).jpg

Πώς είναι π συνεργασία σας με την Κόρα Καρβούνή, που υποδύεται τη σύζυγό σας;

Με την Κόρα δουλέψαμε πρώτη φορά μαζί το 2003. Υπάρχει ένας κοινός τόπος, μια ήδη διαμορφωμένη άνεση και εξοικείωση μεταξύ μας. Νιώθω πως χτίζουμε-με τις οδηγίες των σκηνοθετών-μια τρυφερή, αληθινή, ουσιαστική σχέση, με αμοιβαίο νοιάξιμο και φροντίδα. Επίσης, η Κόρα είναι ένας γλυκός, δυναμικός άνθρωπος, με χιούμορ, και ένα γαργαριστό γέλιο, όλο ζωή.

Πείτε μας δυο λόγια και για τη συνεργασία σας με τον Αιμίλιο Χειλάκη, ο οποίος ερμηνεύει τον ρόλο του Ανδρέα Πανθέου...

Τον Αιμίλιο τον γνωρίζω πολλά χρόνια, αλλά συνεργαστήκαμε πρώτη φορά στη σειρά «Άγριες Μέλισσες». Για μένα, είναι ένας αγαπημένος συνεργάτης, με τον οποίο ανταλλάσσουμε συνεχώς σκέψεις για τη δουλειά και τη ζωή. Νιώθω σιγουριά και ηρεμία μαζί του. Τον αντιλαμβάνομαι ως φίλο, δάσκαλο, αδελφό.

Πηγή mytv

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved