Ο πρώτος από εμάς: Λάζαρος Βασιλείου: Μιλά για τον Νώντα που υποδύεται στη σειρά
Media

Ο πρώτος από εμάς: Λάζαρος Βασιλείου: Μιλά για τον Νώντα που υποδύεται στη σειρά

Ο χαρακτήρας του Νώντα στη σειρά «Ο πρώτος από εμάς», τα κοινά χαρακτηριστικά του με τον ήρωα, η αιτία που έκανε πολύ επιλεγμένες τηλεοπτικές δουλειές, το διάστημα που έμεινε εκτός τηλεόρασης, οι προσωπικές δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει αλλά και τα όνειρά του.

Ο Λάζαρος Βασιλείου μιλά για όλα σε συνέντευξή του σε εβδομαδιαίο περιοδικό.

  • Μίλησέ μου για τον ήρωα που υποδύεσαι στο «Ο πρώτος από εμάς».

Υποδύομαι το Νώντα. Είναι ένας υδραυλικός, ο οποίος εισβάλλει ξαφνικά στο σπίτι της Σοφίας (Βίβιαν Κοντομάρη) για να επισκευάσει κάτι και σχεδόν ταυτοχρόνως αναπτύσσεται μεταξύ τους κάτι δυνατό. Σε πρώτη φάση αναζητά συνεχώς δικαιολογίες, προκειμένου να τη συναντήσει. Έπειτα εισβάλλει στην καθημερινότητά της και προσπαθεί να είναι δίπλα της στο σοκ που βιώνει για την ασθένεια του κολλητού της φίλου.

Ο Νώντας στην αρχή δεν είναι απόλυτα ειλικρινής απέναντι της. κρατώντας την προσωπική του ζωή στο σκοτάδι. Έτσι δημιουργούνται προστριβές μεταξύ τους.

  • Η Σοφία ανακαλύπτει τη ζωή που κρύβει ο Νώντας;

Ναι. Το ανακαλύπτει και αυτό επιφέρει διάφορες δυσκολίες.

  • Έχεις κοινά χαρακτηριστικά με τον ήρωα;

Ο Νώντας είναι ένας τύπος λίγο χύμα. Το ίδιο και εγώ. Από την άλλη, εκείνος δεν είναι ειλικρινής, εν αντιθέσει με εμένα που λατρεύω την αλήθεια.

  • Έχεις κάνει πολύ επιλεγμένες δουλειές στην τηλεόραση. Ποιος είναι ο λόγος;

Έπειτα από δύο καθημερινές σειρές που έλαβα μέρος, τα «Δίδυμα Φεγγάρια» και το «Τατουάζ», δεν ήθελα να ταυτιστώ με το χαρακτήρα που ωραίου κακού που συνέχιζαν να μου προτείνουν σε οποιαδήποτε επαγγελματική πρόταση δεχόμουν. Έτσι επέλεξα συνειδητά να κάνω ένα στοπ, γιατί διψούσα να κάνω κωμωδία.

  • Ήταν εύκολη αυτή η μετάβαση;

Δεν ήταν καθόλου εύκολη, γιατί, καταρχήν, δεν υπήρχαν οι αντίστοιχες προτάσεις.

  • Πώς διαχειρίστηκες το διάστημα που έμεινες εκτός;

Δε με πείραζε, γιατί ήταν προσωπική μου επιλογή να αποστασιοποιηθώ. Έπειτα άρχισε να μου λείπει πολύ. Δεν είχα οικονομικό πρόβλημα, γιατί είχα επενδύσει ήδη σε μία μικρή επιχείρηση, αισθανόμουν όμως ότι δεν ήμουν δημιουργικός, ότι δεν έκανα κάτι που ουσιαστικά μου άρεσε.

lazaros.jpg
  • Έχεις κάνει άλλες δουλειές προκειμένου να ανταποκριθείς στις οικονομικές καθημερινές υποχρεώσεις κατά τα πρώτα σου βήματα στο θέατρο;

Ναι. Έχω δουλέψει ως μπάρμαν, στην υποδοχή νυχτερινών χώρων, σε κρεπερί αλλά και σε μια εταιρεία πωλήσεων, όπου άντεξα μόνο για τρεις μήνες.

  • Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που έχεις βιώσει ως σήμερα στη ζωή σου και πώς την έχεις διαχειριστεί;

Υπήρξε μία περίοδος βαθιά δύσκολη και πιεστική. Ένα πρόσωπο της οικογένειάς μου αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενώ είχα χωρίσει από μία μεγάλη σχέση πενταετίας. Μου είχαν πέσει όλα μαζεμένα. Παράλληλα, αισθανόμουν ότι προσπαθούσα άδικα στο κομμάτι της υποκριτικής Ήταν μία δύσκολη περίοδος. Ουσιαστικά, σκόπευα να εγκαταλείψω το επάγγελμα. Έκανα δύο δουλειές, προκειμένου να μαζέψω χρήματα για να φύγω στην Αμερική.

Ήμουν 25 χρόνων. Σε μία στιγμή, και ενώ ετοιμαζόμουν να μεταναστεύσω, όλα άλλαξαν άρδην.

  • Μου έκανε εντύπωση η δήλωσή σου πως από το 2015 μέχρι το 2022 δεν είχες κάνει σχέση.

Όταν χώρισα από την τελευταία μου σχέση, σκέφτηκα ότι πρέπει να είμαι καλά με τον εαυτό μου για να μπορώ να είμαι καλά με τον οποιονδήποτε άνθρωπο. Σε αυτό βέβαια υπάρχει μία παγίδα, γιατί αν μάθεις να είσαι καλά με τον εαυτό σου, μετά δύσκολα μπαίνεις στη διαδικασία να ξαναμοιραστείς τη ζωή σου.

  • Σε φοβίζουν οι σχέσεις;

Δε θα έλεγα ότι με φοβίζουν. Έχει τύχει να δω ότι μία σχέση προχωράει και να μη θέλω αυτή την ευθύνη. Αλλά δεν έχει βρεθεί και κάτι τόσο δυνατό που να με κάνει να θέλω να είμαι εκεί. Αυτό πρέπει να σου το βγάλει άλλος, δεν έχει να κάνει μόνο με το αν εσύ είσαι διατεθειμένος.

  • Με τι σχετίζεται η δουλειά που έχεις επενδύσει εκτός θεάτρου;

Έχω επενδύσει εδώ και τεσσεράμισι χρόνια σε μία εταιρεία skateboards. Δημιουργήσαμε την εταιρεία μαζί με ένα φίλο μου ηθοποιό και τον κολλητό μου. Στην αρχή το κάναμε πιο πολύ γιατί μας άρεσε να παίζουμε. Όπως αποδείχτηκε, καλά κάναμε, γιατί την περίοδο του lockdown, αν δεν είχα τη συγκεκριμένη εργασία, δεν ξέρω πώς θα επιβίωνα οικονομικά. Ουσιαστικά, επένδυσα πιο πολύ γιατί δεν ήθελα να έχω την πίεση και το άγχος να σκέφτομαι το κομμάτι της επιβίωσης.

  • Τι λείπει από τη ζωή σου σήμερα;

Θα έλεγα ότι λείπει λίγη σιγουριά. Δεν έκανα ποτέ ουσιαστικά πράγματα για το μέλλον μου. Από μια ηλικία και έπειτα θεώρησα ότι πρέπει να με θωρακίσω, ώστε, αν, ο μη γένοιτο, συμβεί κάποια ανατροπή στο μέλλον, να μπορώ να την αντιμετωπίσω. Αυτή η σκέψη ήρθε ουσιαστικά έπειτα από κάποια γεγονότα που είδα ότι συνέβησαν σε ανθρώπους του κοντινού περιβάλλοντος μου, τα οποία με ταρακούνησαν.

  • Τι γεγονότα ήταν αυτά;

Απρόσμενα γεγονότα και καταστάσεις που δεν τις περιμένεις και σχετίζονται πιο πολύ με θέματα υγείας. Πολλές φορές η ζωή είναι απρόβλεπτη. Απλά, θέλω να είμαι λίγο πιο προσεκτικός όσον αφορά τον εαυτό μου για το μέλλον, γιατί σκέφτομαι μονάχα το παρόν, είπε ο Λάζαρος Βασιλείου στο 7 Μέρες TV.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved