Ηλέκτρα: Ένας θυελλώδης έρωτας έρχεται στην ΕΡΤ1 – Τα γυρίσματα, η πρεμιέρα και οι χαρακτήρες
Media

Ηλέκτρα: Ένας θυελλώδης έρωτας έρχεται στην ΕΡΤ1 – Τα γυρίσματα, η πρεμιέρα και οι χαρακτήρες

Μία νέα δραματική σειρά, με τίτλο «Ηλέκτρα», στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η ιστορία μίας καταπιεσμένης γυναίκας, ξεκινάει τον Οκτώβριο στην ΕΡΤ 1.

Ένα νέο τηλεοπτικό εγχείρημα έρχεται στη συχνότητα της ΕΡΤ 1 για να κρατήσει συντροφιά στους τηλεθεατές. Ο λόγος για τη νέα σειρά της δημόσιας τηλεόρασης με τίτλο «Ηλέκτρα», που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως Πέμπτη στις 20.30.

ILEKTRA.jpg

Η πρεμιέρα της έχει προγραμματιστεί για τις 2 Οκτωβρίου. Τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες και η ιστορία μάς μεταφέρει στη δεκαετία του 1970, σε μία μικρή κοινωνία ενός νησιού, της Αρσινόης. Καλά κρυμμένα μυστικά, σκληρές αλήθειες και ένας θυελλώδης έρωτας με απρόβλεπτες συνέπειες θα μας καθηλώσουν στο πολυαναμενόμενο ερωτικό δράμα «Ηλέκτρα».

Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους, σε τοποθεσίες όπως τα Σπάτα, το Μαρκόπουλο, το Πόρτο Ράφτη και το Λαύριο. Παράλληλα, οι συντελεστές για τις ανάγκες του σίριαλ ταξιδεύουν και στην Καρδαμύλη.

Ας γνωρίσουμε τους ήρωες της νέας δραματικής σειράς της ΕΡΤ 1.

Η ιστορία... 1972. Νήσος Αρσινόη

Η Ηλέκτρα (Έμιλι Κολιανδρή), μια γυναίκα εγκλωβισμένη στους ρόλους που άλλοι διάλεξαν για εκείνη, της καλής κόρης, συζύγου και μάνας, ασφυκτιά στην κλειστή νησιωτική κοινωνία. Παντρεμένη με τον -κατά πολλά χρόνια μεγαλύτερο της- δήμαρχο της Αρσινόης Σωτήρη Βρεττό (Τάσος Γιαννόπουλος), η Ηλέκτρα έχει βαφτίσει την υποταγή καθήκον και την καταπίεση εγκαρτέρηση. Αναζητεί καθημερινά τις λίγες στιγμές ελευθερίας που της προσφέρει μια βουτιά στο ποτάμι και μια βόλτα με το άλογό της, μέχρι τη στιγμή που συναντιέται με το πεπρωμένο της.

Ο Παύλος Φιλίππου (Αποστολής Τότσικας), ένας γοητευτικός και μυστηριώδης άντρας, καταφθάνει στην Αρσινόη για ν' αναλάβει τη θέση του καθηγητή Μαθηματικών στο γυμνάσιο του νησιού. Η Ηλέκτρα νιώθει ότι αυτός ο άντρας κρατάει το κλειδί της ελευθερίας της. Η ελευθερία, όμως, έρχεται πάντα μ’ ένα τίμημα. Ακόμα κι αν η Ηλέκτρα κατορθώσει να σπάσει τα δεσμά της φυλακής της, δεν μπορεί να ελευθερωθεί από το παρελθόν της...

Οι εφιαλτικές μνήμες της ξυπνούν με την επιστροφή του Νικόλα Βρεττού (Θανάσης Πατριαρχέας) στο νησί και ένα καλά κρυμμένο μυστικό κινδυνεύει ν' αποκαλυφθεί. Η Ηλέκτρα θ' αναμετρηθεί με το παρελθόν της αλλά και με τα όρια της ελευθερίας της και θα γράψει, έτσι, το πιο ιδιαίτερο και σκοτεινό κεφάλαιο στο ημερολόγιο της ζωής της.

HLEKTRA-LOGO.jpg

Οι χαρακτήρες

Ηλέκτρα (Εμιλυ Κολιανδρή)

Έχει μάθει να ανταποκρίνεται με επιτυχία στους ρόλους που της έχουν ανατεθεί: της συζύγου του δημάρχου, της καλής μάνας, δίνοντας την εντύπωση της δυναμικής. Πίσω, όμως, από το σκληρό περίβλημα, κρύβεται μια γυναίκα ευαίσθητη, μια ψυχή καλλιτεχνική, διψασμένη για ζωή, που θα αναζητήσει την ελευθερία της από τον καταπιεστικό σύζυγό της και από τα στεγανά της κοινωνίας, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Παύλος Φιλίππου (Αποστολής Τότσικας)

Ιδεαλιστής, οραματιστής, με έντονο το αίσθημα δικαίου. Δεν διστάζει να βοηθήσει τον αδύναμο, να υπερασπιστεί το δίκαιο, αυθόρμητος και παρορμητικός. Όσο ήταν στην Αθήνα, γνώρισε αρκετές κοπέλες, αλλά για καμία δεν ένιωσε όπως αισθάνθηκε όταν πρωτοαντίκρισε την Ηλέκτρα. Το πάθος που νιώθει γι’ αυτή τη γυναίκα είναι πρωτόγνωρο, δεν το ελέγχει και για χάρη της θα διακινδυνέψει τα πάντα.

Σωτήρης Βρεττός (Τάσος Γιαννόπουλος)

Πράος, ευγενής, συντηρητικός και άβουλος. Ο Σωτήρης έζησε όμορφα παιδικά χρόνια. Ο πατέρας Βρεττός έβλεπε στον Σωτήρη τον διάδοχό του και ήθελε να τον κάνει άξιο συνεχιστή του. Τον έβρισκε, όμως, μαλθακό για τον επιχειρηματικό κόσμο και προσπαθούσε να τον σκληραγωγήσει. Ο Σωτήρης αγάπησε την Ηλέκτρα με όλη του την ψυχή και τη σεβάστηκε. Παρότι την αγαπάει βαθιά, ζει μόνιμα με τον φόβο ότι κάποια στιγμή θα του φύγει.

Δόμνα Σαγιά (Κατερίνα Διδασκάλου)

Λέαινα σε ό,τι έχει να κάνει με τα παιδιά και την οικογένειά της αλλά και πικραμένη από τη ζωή. Ποτέ δεν πίστεψε ότι η ζωή θα της τα φέρει όλα βολικά και ήξερε από μικρή ότι για τα πάντα πρέπει να παλεύεις. Δεν φανταζόταν, όμως, σε πόσο σκληρές μάχες θα την έριχνε η μοίρα της.

Στέργιος Σαγιάς (Γιώργος Συμεωνίδης)

Από παιδί δούλευε για να ζήσει τους γονείς του και μετά την οικογένειά του. Δεν γνώρισε την οικογενειακή θαλπωρή, δεν ήταν εκεί όταν η Δόμνα πάλευε με μια κόρη που ήταν 16 χρόνων, αλλά είχε το μυαλό ενός πεντάχρονου, δεν ήταν εκεί όταν γραφόταν η μοίρα της Ηλέκτρας.

Τιτίκα Βρεττού (Λουκία Παπαδάκη)

Όμορφη, έξυπνη, ύπουλη, δολοπλόκα και διπρόσωπη. Παιδί μιας μικροαστικής οικογένειας, μεγάλωσε με τη μόνιμη επωδό της μάνας της «Εσύ να κοιτάξεις να βρεις έναν πλούσιο, να γλιτώσεις». Η Τιτίκα, όταν ήταν περίπου 25, γνώρισε τον Βρεττό στα 45 του χρόνια. Τον ξεχώρισε, όχι όμως μόνο για το πορτοφόλι του.

Πέτρος Βρεττός (Αλέξανδρος Μυλωνάς)

Πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια, μέσα στην κακοποίηση. Τη Δανάη την ερωτεύτηκε, την παντρεύτηκε και ήρθε στη ζωή τους και ο Σωτήρης. Όταν την έχασε, μετάνιωσε, όμως ένιωσε θυμό για τον πρωτότοκο γιο του, που εξαιτίας της απερισκεψίας του στερήθηκε την αγάπη του. Ο Βρεττός γνώρισε την Τιτίκα, που έμεινε έγκυος. Όμως εκείνος είχε ήδη έναν απόγονο. Η γέννηση του Νικόλα δεν άλλαξε πολλά στη στάση του Βρεττού. Στην πορεία, όμως, άρχισε να βλέπει ένα τσαγανό που έμοιαζε στο δικό του.

Νικόλας Βρεττός (Θανάσης Πατριαρχέας)

Γοητευτικός και βαθιά συμπλεγματικός. Μια διαταραγμένη ψυχικά προσωπικότητα. Μεγαλώνοντας, γινόταν όλο και πιο ατίθασος, με τη ζήλια για τον Σωτήρη να πυροδοτεί μέσα του τον πιο αντιδραστικό εαυτό του. Ο Βρεττός, βλέποντας τη συμπεριφορά του γιου του και πιθανού διαδόχου του να εκτροχιάζεται, τον έστειλε εσώκλειστο στο Λονδίνο. Ο Νικόλας τον μίσησε κυρίως γιατί του στέρησε τη μάνα του, με την οποία είχε αναπτύξει παθολογικό δέσιμο.

Κατερίνα (Νεφέλη Κουρή)

Γλυκιά, φιλόδοξη, με την καλή έννοια, με μεγάλη συναισθηματική ευφυΐα και καλοπροαίρετη. Μέχρι τα 7 της χρόνια μεγάλωσε μαζί με τον αδελφό της και την αδελφή της, Ηλέκτρα.

Μερόπη Χατζή (Ευαγγελία Μουμούρη)

Περίεργη και κουτσομπόλα. Καλόκαρδη κατά βάθος αλλά και χειριστική. Δεν είναι λίγες οι φορές που προσποιείται ότι παθαίνει κρίση το νευρικό της σύστημα, για να πείσει τον άντρα της, Κυριάκο, να της κάνει τα χατίρια...

Ζωή Νικολαίδου (Δανάη Λουκάκη)

Κεφάτη και ειλικρινής, είναι η καφετζού του χωριού, που ήρθε στο νησί όταν ήταν 20 χρόνων. Ο Κωνσταντής, ο άντρας της, είναι λοστρόμος στα καράβια και έτσι η Ζωή μεγάλωσε και αυτή, μόνη της, τα δύο αγόρια της.

Κυριάκος Χατζής (Δρόσος Σκώτης)

Το δεξί χέρι του Βρεττού. Εργατικός, καλός οικογενειάρχης αλλά και συμφεροντολόγος. Το αφεντικό του το σέβεται, εκτιμά ότι του δίνει ψωμί και θα κάνει τα πάντα γΐ αυτόν.

Δανάη (Ειρήνη Λαφαζάνη)

Έχοντας πάρει κάποια από τα γονίδια του βιολογικού της πατέρα, του Νικόλα, είναι πνεύμα ατίθασο. Μεγάλωσε μαζί με την αδελφή της, Νεφέλη, σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον. Πάντα μέσα της, όμως, ένιωθε ότι η μητέρα της, Ηλέκτρα, Μέν την αγαπάει όσο τη Νεφέλη.

Νεφέλη (Ολγα Μιχαλοπούλου)

Είναι μια μικρή νεράιδα που δεν θέλει να μεγαλώσει ποτέ. Μια ευαίσθητη ψυχή, που θα νιώσει αυτό που διαβάζει στα βιβλία... έναν παράφορο έρωτα. Όμως, ανακαλύπτει πως αυτός ο έρωτας είναι μονόπλευρος. Γεγονός που θα την οδηγήσει στο να χάσει τον εαυτό της και την αθωότητά της. Κι όταν η αλήθεια βγει στο φως, θα χάσει και το μυαλό της.

Πηγή: Μy TV

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved