Η Παραλία: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο πριν την πρεμιέρα της νέας σειράς της ΕΡΤ!
Media

Η Παραλία: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο πριν την πρεμιέρα της νέας σειράς της ΕΡΤ!

Το στοίχημα δεν ήταν εύκολο για τους συντελεστές μίας νέας σειράς που φιλοδοξεί να γίνει η αγαπημένη συνήθεια των τηλεθεατών και μάλιστα από την ΕΡΤ που ναι μεν έχει δείξει από πέρυσι πολύ καλά δείγματα… γραφής και ήδη έχει μπει για τα καλά στον ανταγωνισμό, δεν έχει όμως καταφέρει ακόμα να είναι η πρώτη επιλογή του τηλεοπτικού κοινού στο μαγικό κουμπάκι του τηλεκοντρόλ.

Και όμως, με την «Παραλία», το πολλά υποσχόμενο νέο καθημερινό σίριαλ (πρεμιέρα την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου και θα προβάλλεται καθημερινά στις 22:45) όλα είναι δυνατά!

Γιατί πρόκειται για μία σειρά που σίγουρα θα καθηλώσει τους τηλεθεατές. Στο πρώτο επεισόδιο που παρακολουθήσαμε πάντως, ήταν πολλά εκείνα τα στοιχεία που θα μπορούσαν να μας κάνουν να λαχταράμε κάθε βράδυ να το βλέπουμε και να μη χάνουμε ούτε ένα επεισόδιο.

i-paralia-8.jpg

Γιατί δεν είναι μόνο η άψογη, κινηματογραφική ματιά του σκηνοθέτη Στέφανου Μπλάτσου και των Εύης Βαρδάκη και Χρήστου Ζαχαράκη που σε εμπνέει για κάτι τέτοιο αλλά και πολλά ακόμα στοιχεία που δύσκολα συναντάς σε τηλεοπτική σειρά. Μπορεί το επίπεδο τα τελευταία χρόνια να έχει ανέβει ιδιαίτερα και το τηλεοπτικό κοινό να έχει αρχίσει να εκπαιδεύεται ώστε να είναι πιο απαιτητικό σε ό,τι αφορά κάποια υψηλής αισθητικής τηλεοπτική παραγωγή όμως η Παραλία δεν χρειάζεται να αναμετρηθεί ή να συγκριθεί με κάποιο άλλο αγαπημένο σίριαλ για να κερδίσει την καρδιά των τηλεθεατών.

Το πρώτο πλάνο δεν θα μπορούσε παρά να είναι η παραλία στα Μάταλα της Κρήτης με την απίστευτη φυσική ομορφιά που όμοιά της δεν συναντάς πουθενά αλλού, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σ’ όλο τον κόσμο.

1693575576052-233389722-i-paralia-3.jpg

Η γλυκιά φυσιογνωμία της Υπατίας, της πρωταγωνίστριας δηλαδή, Δανάης Μιχαλάκη σε κερδίζει από το πρώτο λεπτό και παρ’ όλο που στα πρώτα καρέ, η συνύπαρξή της με τον Γιάννη Κουκουράκη σε φέρνει λίγο σε σύγχυση γιατί σου θυμίζει τους Δρόσω και Κωνσταντή από τις Άγριες Μέλισσες, σύντομα σε φέρνει στην… πραγματικότητα ενός άλλου ζευγαριού που ζει τη δική του ιστορία. Είναι η Υπατία και ο Γιώργος οι οποίοι βρίσκονται στο ζενίθ της ευτυχίας τους αφού εκείνος της κάνει μία θεαματική πρόταση γάμου που θα ζήλευε ο οποιοσδήποτε. Της τραγουδάει ρομαντικά ένα υπέροχο ερωτικό τραγούδι για να της πει στο τέλος: «Είσαι το κορίτσι των ονείρων μου», με την Υπατία να λέει το πολυπόθητο «ναι» για να ξεκινήσουν την κοινή τους ζωή.
Ο Κώστας Νικούλι αλλά και ο Δημήτρης Μοθωναίος στη συνέχεια σε πείθουν πως η μητρική τους γλώσσα είναι η… αγγλική, γεγονός που σε βάζει στη διαδικασία να σκεφτείς ότι δούλεψαν πολύ καλά τους ρόλους τους πριν βρεθούν στα πλατό για τα γυρίσματα, όπως βέβαια και οι υπόλοιποι ηθοποιοί. Ο Αλέξανδρος Λογοθέτης και η Γιούλικα Σκαφιδά, που υποδύονται τους γονείς της Υπατίας, σου χαρίζουν μοναδικές ερμηνείες στην οθόνη και θυμάσαι ξάφνου ότι πρόκειται για δύο από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς τους.

Ο «σκοτεινός» Γράντος, ρόλο που έχει αναλάβει ο Νικόλας Παπαγιάννης –τον είχαμε θαυμάσει στον «Σιωπηλό Δρόμο» και στο «Αμάρτημα της Μητρός Μου»- είναι άλλος ένας χαρακτήρας που θα μας απασχολήσει.

i-paralia.jpg

Εκείνος όμως που πραγματικά κλέβει την παράσταση είναι ο Γιώργος Νινιός ο οποίος αν και… βετεράνος ηθοποιός ο οποίος πλέον έχει κατακτήσει εδώ και χρόνια τη δική του ξεχωριστή θέση στον καλλιτεχνικό χώρο σε πείθει ότι η πορεία ενός σπουδαίου ηθοποιού δεν γίνεται μόνο σε μία ευθεία γραμμή αλλά μπορεί να έχει και… βουνοκορφές. Και μία τέτοια κατακτά με τον ρόλο του στην παραλία ο Νινιός υποδυόμενος τον Δημητρό, γιο της Νικολίνας –ρόλο που αναλαμβάνει η επίσης σπουδαία Μπέττυ Λιβανού- και θείο της Υπατίας.

Το «κουνήσου Δημητρό» που θα πει πολλές φορές παιχνιδιάρικα ο Δημητρός που ζει στον κόσμο του ως ένας πολύ ωραίος και άκακος «τρελός του χωριού» μας έκανε να χαμογελάσουμε και να θυμηθούμε πόσο σπουδαίος ηθοποιός είναι ο Νινιός.

Στην ατμόσφαιρα των 70s

i-paralia-4.jpg

Σε ό,τι αφορά τώρα την ατμόσφαιρα, τα σκηνικά, τα κουστούμια και το πόσο γρήγορα καταφέρνει η σκηνοθετική ματιά να μας βάλει στην εποχή που διαδραματίζονται όλα τα απίστευτα στην Παραλία, παμψηφεί οι συντελεστές όλοι παίρνουν άριστα. Είναι προσεγμένα όλα ακόμα και στη λεπτομέρεια. Τα κουστούμια δεν είναι κραυγαλέα, αν και εκείνη την εποχή οι χίπις ήθελαν να ντύνονται έτσι. Το μακιγιάζ είναι πολύ προσεγμένο, οι φωτισμοί και όλα όσα θα μπορούσαν να χαρίσουν τη σωστή ατμόσφαιρα για μία κινηματογραφική προσέγγιση είναι και αυτά άψογα ενώ ακόμα και ένα κουτί που πέφτει στα χέρια της Υπατίας στο πατρικό της όταν επιστρέφει εκεί, μοιάζει λες και ήταν φυλαγμένο από τις αρχές του ’70 και περίμενε να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες της σειράς.

Την ίδια ώρα που τα ιδιωτικά κανάλια έχουν στη φαρέτρα τους για τη νέα σεζόν πανάκριβες υπερπαραγωγές η «Παραλία» ρίχνεται στη μάχη με πολύ μεγάλη φόρα και δεν αποκλείεται στο τέλος να κερδίσει και το στοίχημα!

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved