Η Παραλία - Ο Νικόλας Παπαγιάννης στο gossip-tv: «Στα γυρίσματα ήμουν καιρό με το στομάχι πιασμένο»
Media

Η Παραλία - Ο Νικόλας Παπαγιάννης στο gossip-tv: «Στα γυρίσματα ήμουν καιρό με το στομάχι πιασμένο»

Μετά την εξαιρετική του ερμηνεία στη σειρά «Ποιος ήτον ο φονεύς του αδερφού μου;», ο Νικόλας Παπαγιάννης επιστρέφει και πάλι στην ΕΡΤ μέσα από την νέα φιλόδοξη τηλεοπτική παραγωγή «Η Παραλία».

Κι αν κάποιος θα μπορούσε να υποδυθεί με αξιοσύνη και αρτιότητα τον ήρωα αυτόν που θα πολυσυζητηθεί, τον «άγριο» και γεννημένο μέσα στο θυμό Γράντο, αυτός σίγουρα είναι ο Νικόλας Παπαγιάννης. Οι λόγοι είναι πολλοί και θα τους ανακαλύπτεις καθημερινά παρακολουθώντας τη σειρά.

Ο Νικόλας είναι από εκείνους τους ηθοποιούς που «χτίζουν» τον ήρωά τους, τον μελετάνε σε όλες του τις εκφάνσεις για να μπορεί να περάσει το μήνυμα που πρέπει.

papagiannis-(1).jpg

Ιδιαίτερος, σκληρός ρόλος και πολύ μέσα στην Ελλάδα του 2023… Πώς το ζείτε; Πώς τον διαχειρίζεστε τον ήρωά σας;

«Είναι φοβερό, ναι! Καταρχάς έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες. Ο άνθρωπος διατηρεί κάτι αμετάβλητο μέσα του είτε είναι 2023 είτε είναι πριν από εκατό χρόνια κι αυτό εμένα που δημιουργεί έναν τρόμο γιατί ενώ έχουμε φτάσει στο φεγγάρι, την ίδια στιγμή είμαστε ικανοί να κάνουμε το χειρότερο. Υπάρχει κάτι ακατέργαστα αμετάβλητο στον άνθρωπο. Είναι κάτι πολύ παράξενο. Ο ρόλος είναι καλλιτεχνικό έργο, δεν είναι πραγματικότητα όμως αυτό που σκέφτομαι πάντα είναι πως αν υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι – που υπάρχουν- πρέπει να βρεις έναν τρόπο όταν τους φέρνεις στο σαλόνι σου -μέσω ενός ρόλου- να μπορείς να «μαλακώσεις» τις γωνίες τους. Προσπαθώ πάντα να αντιληφθώ αν για μια συμπεριφορά υπάρχει ένα αίτιο γιατί πιστεύω ότι η βία είναι κάτι που δεν γεννιέται αλλά μεταβιβάζεται. Οπότε λοιπόν πάντα σκέφτομαι ότι οι ήρωες και στη ζωή και στην Τέχνη κουβαλάνε κάτι που έχει μεταβιβαστεί σε αυτούς και το μεταφέρουν. Το θέμα είναι… το δικό μας δράμα των καθημερινών ανθρώπων, να μπορούμε να το αλλάξουμε και να αποποιηθούμε»

papagiannis-(4).jpg

Το φορτίο που φέρει ο ήρωάς σας είναι βαρύ. Πώς λυτρώνεστε μετά και επιστρέφετε στην κανονικότητά σας;

«Θα σου ομολογήσω πως υπάρχουν πολλές στιγμές που μπαίνω στο αυτοκίνητο και σκέφτομαι «το έκανες;». Δηλαδή η στιγμή που συμβαίνει, ένα κομμάτι μου εκείνη τη στιγμή δεν το ελέγχει όλο αυτό και το ξέρει. Μετά μου έρχεται η μνήμη από αυτό και λέω «το έκανες όντως;». Πάντα υπάρχει αυτό το δευτερόλεπτο που αυτόν τον χώρο δεν τον ελέγχω καθόλου αλλά πάντα μέσα στα πλαίσια της δουλειάς, της ασφάλειας…»


Έχει «ακουμπήσει» τόσο πολύ στο σήμερα και ουσιαστικά σε αυτά που θέλουμε να χώσουμε κάτω από το «χαλί»

«Έτσι είναι. Δεν έχουν πάντως σημασία οι δεκαετίες, απέναντί μας συμβαίνουν τα πράγματα με έναν τρόπο πιο καλυμμένο, πιο σύγχρονο ίσως… Τα πάθη του Γράντου δεν είναι και λίγα. Σου το λέω ειλικρινά είναι τόσο μπλεγμένος… όπως βέβαια σε όλες τις μικρές κοινωνίες, εγώ αυτό ανακαλύπτω, ότι υπάρχουν κάποια νήματα που ενώνουν όλους αυτούς τους ανθρώπους. Είναι τερατώδες όλο αυτό»

grandos.jpg

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να πείτε "ναι" σε αυτή τη σειρά;

«Δυσκολεύτηκα πολύ να πω το «ναι». Καταρχάς συνεργάζομαι χρόνια με τη εταιρεία και όταν με κάλεσαν και μου μίλησαν για αυτόν τον ρόλο σκέφτηκα ότι δεν θα ήθελα να κάνω κάτι που έχει μέσα βία μετά όμως σκέφτηκα πως θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Δεν έχω λόγο να το φοβηθώ. Βάζω μερικές φορές απέναντί μου τον κόσμο, πώς χαρακτηρίζεσαι αλλά τελικά καταλαβαίνω πως είμαι καλλιτέχνης. Επίσης αν δεν υπάρχει κακός, δεν θα υπάρχει και καλός.

Έχει να κάνει και πολύ με τη συγκυρία, με το κανάλι της ΕΡΤ, με τ συγκεκριμένη παραγωγή και με τον τρόπο που μου μίλησε ο σκηνοθέτης. Είπα ότι αυτές οι συναντήσεις δεν εγκαταλείπονται. Όταν ξεκινήσαν τα γυρίσματα ήμουν πολύ καιρό με το στομάχι πιασμένο. Δεν ήξερα τι κάνω αν κάνω καλά που το κάνω και κάποια στιγμή απλώς έγινε»

papagiannis-(3).jpg

Ο ήρωας σας περνάει μηνύματα κι αυτό για μένα είναι ένα κομμάτι σημαντικό

«Σαφώς. Αν κιόλας δεν έχουν σκοπό να κουνήσουν και το δάχτυλο και η Τέχνη αυτό δεν το κάνει. Η Τέχνη μιλάει συνειρμικά, «χτυπάει» εκεί που δεν το περιμένεις και σε σημείο που δεν περιμένεις. Ήξερα ότι θα μπούμε στα σπίτια των τηλεθεατών και σκέφτομαι ότι πέρα από το να τον μισήσεις μήπως αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος γύρω μας… κάτι του συμβαίνει. Υπάρχει βία αλλά νιώθω πολύ τη βία που μεταβιβάζεται κι αυτό αν το κατανοήσουμε κάποια στιγμή ίσως οι κοινωνίες να μαλακώσουν».

Γράντος Μαυριτσάκης: Νικόλας Παπαγιάννης

H-PARALIA-Eysta8ia-Tsaparelh-Nikolas-Papagiannhs.jpg


Ο Γράντος είναι μια προσωπικότητα που συνεχώς μεταβάλλεται και κρύβει όλα όσα φοβάται. Ένας άντρας που γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο χωριό, με έναν πηγαίο θυμό που δεν ξέρει πώς να χειριστεί που πηγάζει από το γεγονός ότι μεγάλωσε χωρίς να γνωρίζει τους πραγματικούς του γονείς. Μεγάλωσε με την οικογένεια του παπά-Νικόλα και είναι χρόνια παντρεμένος με την κόρη του, την Κερασία. Στην πραγματικότητα, όμως, σκέφτεται κρυφά, ακόμα, την Υπατία, τον εφηβικό του έρωτα.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved