Δημήτρης Σέρφας: Έτσι πήρε τον ρόλο στο Προξενιό της Ιουλίας
Media

Δημήτρης Σέρφας: Έτσι πήρε τον ρόλο στο Προξενιό της Ιουλίας

Ο Δημήτρης Σέρφας μιλάει αποκλειστικά  για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που αναλαμβάνει στην πολλά υποσχόμενη δραματική σειρά του ALPHA «Το προξενιό της Ιουλίας».

Ο νεαρός ηθοποιός αναφέρεται στα όσα θα δούμε, ενώ αποκαλύπτει παράλληλα και πώς πήρε τον ρόλο στη σειρά!

  • Φέτος θα σε απολαύσουμε σε πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα δραματική σειρά του ALPHA «Το προξενιό της Ιουλίας». Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Μέσω του σκηνοθέτη της σειράς, του Νίκου Κρητικού, που συνεργαζόμασταν στα «Καλύτερά μας χρόνια». Μου πρότεινε να περάσω από οντισιόν μαζί με άλλους συναδέλφους. Πήγα σε δύο δοκιμαστικά και στη συνέχεια πήρα τον ρόλο. Εκείνος με είχε διαλέξει και για τον ρόλο του Αγγέλου στην προηγούμενη σειρά και η συνεργασία μας ήταν άψογη. Υπάρχει μεταξύ μας μία ιδιαίτερη σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης. Τον εκτιμώ απίστευτα.

  • Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκες όταν διάβασες το σενάριο;

Η αλήθεια είναι ότι η πρώτη σκέψη που έκανα ήταν ότι δεν θα ξεφύγω από τα σίριαλ εποχής. (Γελάει.) Όταν καλείσαι να διαβάσεις ένα σενάριο που έχει φρασεολογία της δεκαετίας του ’50, υπάρχει μια δυσκολία. Οπότε συνειδητοποίησα ότι θα έχω αρκετή δουλειά ώστε να μπορέσω να κάνω δικό μου τον ρόλο.

serfas2.jpg
  • Έχει ξεπεραστεί αυτή η δυσκολία;

Ναι, βέβαια, έχει ξεπεραστεί, γιατί έχουμε κάνει πολλές πρόβες. Παράλληλα, ερευνήσαμε την εποχή, το τι συνέβαινε στην Ελλάδα, το πώς μιλούσαν.

  • Ποιες είναι οι προσδοκίες σου για αυτή τη δουλειά;

Πρόκειται για ένα πολύ ωραίο, δραματικό έργο με ενδιαφέροντες χαρακτήρες και φανταστικούς ηθοποιούς. Οπότε έχω μεγάλες προσδοκίεςγια το «Προξενιό της Ιουλίας». Πιστεύω ότι είναι μία πολύ καλή σειρά. Έχω δει κάποια πράγματα απ’ όσα έχουμε γυρίσει και έχει φανταστική εικόνα. Ανυπομονώ να παρακολουθήσω τη σειρά ως θεατής..

  • Η σειρά τοποθετείται στον Τύρναβο του 1950. Τι είναι αυτό που σε γοητεύει από εκείνη την εποχή;

Έχω μεγαλώσει στην Κρήτη, οπότε την επαρχία της χερσαίας Ελλάδας δεν την ξέρω. Με γοητεύει που γνωρίζω πώς είναι, μέσω της σειράς, καθώς έχουμε κάνει γυρίσματα στην ύπαιθρο. Επίσης με ιντριγκάρει που δεν υπήρχε η τεχνολογία. Στο «Προξενιό της Ιουλίας» μόνο οι πλούσιοι έχουν αυτοκίνητο. Οι περισσότεροι μετακινούνται με κάρα και άλογα. Ο Γρηγόρης, που υποδύομαι, έχει ποδήλατο. Επίσης ξεχωρίζω ότι οι άνθρωποι τότε ήταν πιο δυνατοί στο σώμα και πιο αυθεντικοί στη συμπεριφορά, είπε ο Δημήτρης Σέρφας στο my tv.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved