Δαδακαρίδης: «Το πιο δύσκολο πράγμα που παλεύω τόσα χρόνια είναι να αγαπήσω με ανιδιοτέλεια»
Media

Δαδακαρίδης: «Το πιο δύσκολο πράγμα που παλεύω τόσα χρόνια είναι να αγαπήσω με ανιδιοτέλεια»

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης σε μία συνέντευξη... ενδοσκόπηση, μιλάει για την αγάπη, την αφοσίωση και τη στοργή στη ζωή του και μοιράζεται μαζί μας τον δικό του τρόπο σκέψης... 

Κορυφαίος ηθοποιός της γενιάς του, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης έχει δείξει το ταλέντο του σε σημαντικές παραστάσεις του θεάτρου, έχει αφήσει έντονο αποτύπωμα με τον ρόλο του στην εξαιρετική ταινία «Ευτυχία» -όπου υποδύθηκε τον δεύτερο σύζυγο της στιχουργού- και έχει κερδίσει την αναγνώριση και την αγάπη του κόσμου με τηλεοπτικές δουλειές όπως το «Έτερος εγώ». Η ίδια σειρά τού δώρισε και μια ισχυρή φιλία με τον Σωτήρη Τσαφούλια, με τον οποίο συνυπογράφει τις «Αινιγματικές παραλλαγές» του Ερίκ-Εμανουέλ Σμιτ, που ανεβάζουν ξανά φέτος, στο θέατρο «Αριστοτέλειον» στη Θεσσαλονίκη από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου και από τις 24 Οκτωβρίου στο θέατρο «Βεάκη».

■ Τελικά, είναι πιο απλά τα πράγματα και οι άνθρωποι τα μπλέκουν;

Όχι, απλά οι άνθρωποι δεν είναι τυχαίο που είναι το χειρότερο ζώο στον πλανήτη, με έναν τρόπο. Δυστυχώς δημιουργούμε κανόνες που είτε μας συμφέρουν είτε όχι. Περνάμε όρια και συμπεριφορές δεν σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και φτάνουμε σε αποτρόπαια πράγματα και σε πολύ άσχημες στιγμές. Παρ' όλα αυτά, πολλοί άνθρωποι μέσα τους έχουν ενσυναίσθηση και προσπαθούν να δουν τα πράγματα με τον καλύτερο τρόπο. Και να αγαπιούνται με τον καλύτερο τρόπο και να αναζητούν την ειρήνη, γιατί ξέρουν τι σημαίνει πόλεμος και να βρίσκουν τον υγιέστερο τρόπο να μην πατούν ούτε στον ουρανό, ούτε στη ματαιοδοξία τους, ούτε στην τρέλα τους.

■ Για να αγαπήσει κανείς, πρέπει να βάλει σε δεύτερη μοίρα τον εαυτό του;

Όχι, απλώς δεν πρέπει να θεωρεί ότι αυτός ορίζει τα πράγματα. Ξέρετε, το πιο δύσκολο πράγμα που παλεύω τόσα χρόνια είναι να αγαπήσω όπως με αγαπάει εμένα το σκυλί μου, με ανιδιοτέλεια. Δυστυχώς δεν τα έχω καταφέρει, είμαι πολύ πιο εγωιστής από τον σκύλο μου. Προσπαθώ, γιατί το παίρνω το παράδειγμα και το μάθημα κάθε ημέρα, αλλά δεν τα έχω καταφέρει.

■ Τι ρόλο παίζουν η αγάπη, η αφοσίωση, η στοργή στη ζωή σας;

Επειδή και εγώ ο ίδιος μπορεί να έχω φερθεί αλόγιστα στη ζωή μου, λέω ότι μπορεί να τα είχα στη ζωή, μπορεί να τα έχασα για τους χίλιους δύο λάθος τρόπους - συμβαίνει. Γιατί με τον ίδιο τρόπο αφοσιώνομαι και αγαπώ εγώ τα κομμάτια της δουλειάς μου και τα πράγματα που θέλω, οπότε, ναι, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

■ Ξεχωρίζετε ποιο είναι το δυνατό σας στοιχείο;

Όχι, δεν το ξεχωρίζω, με το συναίσθημα πάω και στη δουλειά. Δεν είναι εύκολος αυτός ο δρόμος, αλλά παλεύω να το κάνω όσο μπορώ. Τουλάχιστον μπορώ να έχω το συναίσθημά μου ενεργό;

■ Η λογική μπαίνει στην εξίσωση και πότε;

Η λογική μπαίνει στο χρονικό πρόγραμμα, στον βιοπορισμό. Στο πώς σκέφτεσαι και ορίζεις τα πράγματα, για να μπορέσεις να ζεις και να επιβιώσεις, να συνυπάρχεις, σε αυτά μπαίνει η λογική. Δεν μπορεί να κοιτάς μια γυναίκα που σου αρέσει πολύ και το πρώτο πράγμα που να σκεφτείς να είναι πόσο κοστίζει για να ζεις μαζί της. Κοιτάς μια γυναίκα και παρασύρεσαι, με τα χρόνια, όμως, βλέπεις πίσω από την πρώτη εικόνα. Παρ' όλα αυτά, μετά από ένα σημείο ορίζεις τα πράγματα με έναν τρόπο λίγο πιο αγαπησιάρικο.

Πηγή: Real

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved