Το προξενιό της Ιουλίας: Τάσος Λέκκας: «Ο Ρήγας φτάνει στα άκρα για να επιβληθεί»
Media

Το προξενιό της Ιουλίας: Τάσος Λέκκας: «Ο Ρήγας φτάνει στα άκρα για να επιβληθεί»

Το προξενιό της Ιουλίας: Ο οξύθυμος και δυναμικός Ρήγας Σκούταρης είναι ο μεγάλος αδελφός της Ιουλίας, αλλά και ο λατρεμένος γιος της μάνας τους, Στάσας. Κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσή της, θέλει να ορίζει τις ζωές των άλλων.

Αποδέχεται το προξενιό της αδελφής του με το μεγαλοκτηματία Γιωργίκη Προβιά και μισεί θανάσιμα τους Ραζίνηδες. Αν ήξερε ότι η αδελφή του και ο Γρηγόρης Ραζίνης είναι ερωτευμένοι, θα έφτανε στα άκρα.

Ο Τάσος Λέκκας μας συστήνει τον Ρήγα Σκούταρη, τον οποίο υποδύεται στη δραματική σειρά εποχής του ALPHA «Το προξενιό της Ιουλίας», που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

  • Στο τηλεοπτικό ντεμπούτο σας στη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει», ήσασταν ο ευαίσθητος και ανασφαλής Τάσος, τώρα καλείστε να ερμηνεύσετε τον αψύ και οξύθυμο Ρήγα Σκούταρη...

«Αυτό είναι το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο της δουλειάς του ηθοποιού, να έρχεσαι αντιμέτωπος με διαφορετικές υποκειμενικές σε κάθε δουλειά. Όσο κοντινές ή μακρινές κι αν είναι στον τρόπο που εσύ ο ίδιος βλέπεις τα πράγματα. Ο Ρήγας είναι ένας ρόλος με πολύ ενδιαφέρον και χαίρομαι που μου δίνεται η ευκαιρία να δοκιμαστώ σε κάτι τέτοιο, τόσο μακριά από μένα».

  • Σκιαγραφήστε μας το προφίλ του μεγάλου αδελφού της Ιουλίας.

«Όπως αναφέρατε, ο Ρήγας είναι ένας αψύς και οξύθυμος άνθρωπος. Οι αντιλήψεις του ταιριάζουν με την εποχή του και φτάνει συχνά στα άκρα για να επιβληθεί. Είναι γεμάτος μίσος και θυμό και δεν διστάζει να το δείχνει με κάθε ευκαιρία σε αυτούς που του τα προκαλούν».

  • Έχει το δυναμισμό της μητέρας του, Στάσας;

«Απόλυτα, αλλά όχι μόνο. Μοιάζουν σε πολλά, λατρεύει και σέβεται τη μητέρα του. Ίσως είναι και ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να τον κουμαντάρει».

  • Η σχέση του με τη μικρή αδελφή του, Ιουλία, είναι αγαπησιάρικη ή δεσποτική;

«Σαφώς δεσποτική. Αγαπάει την αδελφή του, αλλά με το δικό του πιεστικό τρόπο. Επιμένει να θεωρεί ότι έχει δικαίωμα να την ορίζει και, λαμβάνοντας υπόψη και τις πράξεις του, σίγουρα την κάνει να τον φοβάται κιόλας, θεωρώ».

lekkas2.jpg
  • Γνωρίζει για τον έρωτα της Ιουλίας με τον Γρηγόρη;

«Να κάτι που δεν θα απαντήσω ευθέως. Το μόνο που θα πω είναι το εξής: αν ο Ρήγας μάθει κάτι τέτοιο, είναι ικανός να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να το σταματήσει».

  • Η στάση του στο προξενιό με το μεγαλοκτηματία Γιωργίκη Προβιά είναι θετική;

«Ένας άνθρωπος, όπως αυτός που περιγράφουμε, τι στάση θα μπορούσε να έχει άραγε σε κάτι τέτοιο; Νομίζω πως οποιοσδήποτε ευυπόληπτος έστελνε προξενιό για την αδελφή του, θα είχε την ίδια, μάλλον θετική στάση. Βέβαια, πάντα το βασικότερο ρόλο στις απόψεις του τον έχει η μητέρα του. Αν η Στάσα είναι θετική ως προς αυτό, τότε θα είναι και ο Ρήγας».

  • Έχει κέρδος από αυτό το προξενιό;

«Στο μυαλό του δεν έχει το κέρδος ως σκοπό, αλλά αυτό που θεωρεί ο ίδιος ως την ευτυχία της αδελφής του. Οι αξίες του είναι πολύ συγκεκριμένες. Δεν θα μπορούσε να σκεφτεί να χρησιμοποιήσει έτσι την αδελφή του. Παρ’ όλα αυτά, την πνίγει με τον τρόπο που θέλει να ορίζει το “καλό της”».

  • Ο Ρήγας είναι ερωτευμένος ή παίρνει από όποια κοπέλα του αρέσει αυτό που θέλει, έστω και με τη βία;

«Αυτό δεν θα το έκανε ποτέ! Έχει έναν ηθικό κώδικα ταυτισμένο με τις αξίες και την υποκειμενική αντίληψη της εποχής στην οποία μεγάλωσε.

Είναι άγριος και οξύθυμος, αλλά αυτό δεν θα το έκανε. Εάν ερωτευόταν, θα έπραττε με τον τρόπο που ορίζει η εποχή του, ίσως τη ζητούσε σε προξενιό. Θα δούμε στα επεισόδια, εάν θα υπάρξει κάτι τέτοιο».

  • Ο επίλογος του γάμου της Ιουλίας με τον Γιωργίκη, που φραγίζεται με τη δολοφονία του συζύγου και της τρίχρονης κόρης της, δημιουργεί προβλήματα στον Ρήγα;

«Αυτό είναι κάτι που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να απαντηθεί στην οθόνη. Ό,τι και να γίνει, πάντως, αυτό που θέλει ο Ρήγας είναι το καλό της οικογένειάς του, με τον τρόπο που αυτός το καταλαβαίνει».

  • Η Ιουλία μοιάζει παραδομένη στην τραγωδία της και έτοιμη να οδηγηθεί στη λύτρωση που φέρνει σε τέτοιες περιπτώσεις ο θάνατος;

«Συμβαίνουν πολλά και πολύ γρήγορα στη ζωή της. Οι αποφάσεις που θα πάρει θα είναι καθοριστικές», είπε ο Τάσος Λέκκας στον Τηλεθεατή.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved