Η Παραλία: Λογοθέτης: «Ο Διονύσης δεν είναι και ο καλύτερος του κόσμου»
Media

Η Παραλία: Λογοθέτης: «Ο Διονύσης δεν είναι και ο καλύτερος του κόσμου»

Η παραλία: Λίγο πιο μακριά από το κοινόβιο των χίπηδων ζει ο Διονύσης Αρχοντάκης με την οικογένειά του. Όμως ο πατέρας της Υπατίας δεν είναι ακριβώς αυτό που δείχνει.

Ο Αλέξανδρος Λογοθέτης μιλά για τον ήρωά του και τα μυστικά που επιμελώς κρύβει από όλους, αλλά και για τον ρόλο του σε βρετανική σειρά του BBC.

  • Μπορείτε εξ αρχής να νιώσετε πως μια σειρά θα κάνει επιτυχία;

«Δεν συμβαίνει πάντα αυτό. Ειδικά στην τηλεόραση, με εξαίρεση “Το νησί”, δεν πιστεύω ότι οι επόμενες δουλειές μου έτυχαν της ίδιας ανταπόκρισης από το κοινό. Ήταν καλές δουλειές και με ποιότητα, πέρασα καλά γιατί θέλω να έχω δίπλα μου πάντα καλούς συνεργάτες και ο ρόλος που υπηρετώ να με διαφοροποιεί από τον προηγούμενο, αλλά δεν έφτασαν στην επιτυχία του “Νησιού"».

  • Την επιτυχία μιας σειράς τη μετράτε μόνο με τα νούμερα;

«Όχι. γιατί τα νούμερα δεν περιλαμβάνουν και τις θεάσεις των τηλεθεατών που βλέπουν μια σειρά σε δεύτερο χρόνο από την ώρα προβολής της».

  • Γιατί ενδώσατε στην «Παραλία»;

«Γιατί μου άρεσε η ιστορία, το καστ, ο ρόλος που θα υπερασπιζόμουν και φυσικά μεγάλος παράγοντας ήταν και το οικονομικό κομμάτι. Πρέπει να μπορούμε να επιβιώνουμε από τη δουλειά που κάνουμε. Κάνω αυτή τη δουλειά για 35 χρόνια. Δεν έχει νόημα να κυνηγάω απλά μια ποιότητα. Έχω οικογένεια και υποχρεώσεις. Ωραία είναι να κάνεις κάτι που θα σε ικανοποιεί καλλιτεχνικά και θα σε πηγαίνει παρακάτω, αλλά πρέπει και να ζω. Δόξα τον θεό κάνω δουλειές που με ενδιαφέρουν και ταυτόχρονα περνάω όμορφα, όπως “Η παραλία". Είναι μια καλοστημένη παραγωγή».

  • Ο Διονύσης που υποδύεστε, από όσα έχουμε προλάβει να δούμε, δεν είναι ένα σωστό μοντέλο πατέρα και συζύγου...

«Το αντίθετο. Είναι ένας παραδοσιακός και ευφυής άνθρωπος με μεγάλη αγάπη στην οικογένειά του και με ένα σκοτεινό παρελθόν και παρόν, μάλλον και μέλλον. Περνάει δυσκολίες και βιώνει πολλά σκαμπανεβάσματα ψυχολογικά, θα ανταπεξέλθει όμως.

Ο ήρωάς μου έχει πολλά να δώσει. Ως Αλέξανδρος νιώθω πως έχω πράγματα να κάνω μέσα από εκείνον. Το παρελθόν του πάντως θα αργήσουμε να το μάθουμε».

  • Σκοπός του είναι η ανέγερση του ξενοδοχείου, ωστόσο η ζωή της κόρης του βλέπουμε πως θα ταραχθεί συναισθηματικά.

«Θα είναι πάντα στο πλευρό τους με μια δυσκολία, αλλά θα είναι γιατί την αγαπάει πολύ. Ό,τι και να συμβεί».

  • Φύση και θέση είναι κόντρα σε εσάς!

«Πιστεύω πως ανεξάρτητα από την εποχή, οι άνθρωποι που είχαν πάντα εξουσία στα χέρια, είχαν και μια διαφορετική συμπεριφορά. Ο λαός ήταν αυτός που κρατούσε το παραδοσιακό έθιμο, αλλά στις οικογένειες που υπήρχε δύναμη και πλούτος υπήρχαν και αποκλίσεις, γιατί είχαν τη δυνατότητα να ασχοληθούν και με διαφορετικά πράγματα εκτός της επιβίωσης. Και αυτό δημιουργούσε άλλες ανάγκες και επιθυμίες. Κάπως έτσι είναι και ο Διονύσης. Ούτως ή άλλως, με μια κόρη που έχει φύγει στην Αγγλία, είναι προετοιμασμένος να δει διαφορετικά πράγματα»,

  • Θα θέλατε να έχει θετική εξέλιξη;

«Δεν με πειράζει καθόλου. Ας τους σκοτώσει και όλους (γέλια). Έχει τέτοια κομμάτια μέσα του. Δεν είναι ο πιο καλός άνθρωπος του κόσμου αλλά παλεύει μεταξύ της μαυρίλας και του φωτός. Αυτό είναι το ενδιαφέρον στον Διονύση. Είναι καλός και βοηθάει, αρκεί να μην τον προδώσει κάποιος. Τότε γίνεται σκυλί μαύρο».

  • Συζητάτε για κάποιον άλλο τηλεοπτικό ρόλο;

«Συζητούσα για κάτι αλλά λόγω γυρισμάτων της “Παραλίας" δέν προλάβαινα. Παράλληλα κάνω και την αγγλική σειρά “Moonflower Murder”, είναι η συνέχεια του “Magpie Murders" που προβάλλεται στο BBC, για την οποία θα πρέπει να λείψω από την Ελλάδα για ένα διάστημα. Δεν προλαβαίνω να κάνω θέατρο φέτος. θεωρητικά το θέλω πολύ αλλά πρακτικά δεν υπάρχει χρόνος. Ή θα κάνω θέατρο και θα είμαι αφοσιωμένος εκεί, στην τέχνη μου ή θα κάνω τηλεόραση, θα βιοπορίζομαι από αυτή και θα έχω τα Σαββατοκύριακά μουελεύθερα για να βλέπω το παιδί μου».

  • Είναι προς τιμήν σας που δεν διατυμπανίζετε τη συμμετοχή σας στη σειρά του BBC.

«Είναι κάτι που το ήθελα πολύ και αισθάνομαι τυχερός που βρίσκομαι σε αυτό το καστ. Αναζητούσα από το 1999 που σπούδαζα στην Αγγλία να δουλέψω σε μια μεγάλη σειρά με αξιώσεις και τα κατάφερα. Είμαστε στη δεύτερη σεζόν. Είναι μια μεγάλη ανάσα για μένα αυτή τη σειρά».

  • Τελικά, αν μπαίνατε στη διαδικασία να διαλέξετε, τι θα ήταν αυτό; θέατρο ή τηλεόραση;

«Θέατρο. Γιατί είναι και το μόνο που θα επιβιώσει. Τη ζωντανή επαφή δεν μπορεί να την αναπληρώσει καμία τεχνητή νοημοσύνη. Το θέμα είναι και το θέατρο να φτάσει σε ένα επίπεδο που θα δίνει το δικαίωμα στους ηθοποιούς να ζουν αξιοπρεπώς μέσα από αυτό και όχι να είναι σκλάβοι. Μέσα από το θέατρο θα υπάρχει πάντα μια ελπίδα στην τέχνη», είπε ο Αλέξανδρος Λογοθέτης στο tv 24.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved