Κατερίνα Λέχου: Η επιστροφή στην tv και ο αμφιλεγόμενος χαρακτήρας της στη Μάγισσα
www.ndpphoto.gr
Media

Κατερίνα Λέχου: Η επιστροφή στην tv και ο αμφιλεγόμενος χαρακτήρας της στη Μάγισσα

H Κατερίνα Λέχου επέστρεψε στην τηλεόραση με μια μεγάλη παραγωγή, τη «Μάγισσα», που μας μεταφέρει στη Μάνη του 1817, λίγο πριν από την Επανάσταση.

Υποδύεστε τη σύζυγο του ενός αρχηγού από τις δύο αντίπαλες οικογένειες, που υποδύεται ο Γιώργος Γάλλος.

Ηταν πολύ δελεαστικό και σαν εποχή και σαν ρόλος. Είναι πολύ διαφορετικός δεν με έχετε ξαναδεί έτσι. Είναι ένα crime story, μια ιστορία που ξεκινά από μια δολοφονία και βεβαίως σε δεύτερο πλάνο βλέπουμε και τη χρονική στιγμή και τι γίνεται στη Μάνη, αλλά και τις σχέσεις των ανθρώπων. Επίσης διαδραματίζεται σε μια εποχή που δεν την έχουμε ξαναδεί σε σειρά, δεν την έχουμε... αγγίξει, και αυτό έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Οταν λέτε ότι δεν σας έχουμε ξαναδεί, τι εννοείτε;

Δεν εννοώ εμφανισιακά, εννοώ ουσιαστικά. Είναι ένας ρόλος πολύ διαφορετικός για την τηλεόραση, γιατί στο θέατρο έχω κάνει απαιτητικούς ρόλους αυτό ήταν και το δέλεαρ και για μένα... Είναι ένας πολύ αμφιλεγόμενος χαρακτήρας.

1693307050305-214635097-magissa.webp

Υποδύεστε και τη μητέρα...

Υποδύομαι τη μητέρα και τη γιαγιά πια... Εχω περάσει σε άλλες κατηγορίες (γελά).

Αυτή η σειρά παρουσιάζει έναν θεσμό που δεν μας ήταν οικείος, τη σύγκρια.

Με έναν σύγχρονο όρο θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι σαν παρένθετη μητέρα. Εκείνες τις εποχές η οικογένεια έπρεπε να έχει διάδοχο, ήταν πολύ σημαντικό για την εποχή να υπάρχουν άνδρες γιατί οι άνδρες πολεμούν. Ετσι, όταν μια γυναίκα δεν έκανε αγόρι, όπως εγώ στη σειρά, που έχω κάνει τρία κορίτσια, τότε βρισκόταν μια σύγκρια για να κάνει αγόρι...

202111051141520.9489_KATERINA_LEXOY_04112021.jpg

Πόσο απέναντι σας βρίσκει ιδεολογικά αυτή η συνθήκη;

Αλλες εποχές ήταν τότε. Οχι ότι οι γυναίκες δεν είχαν επιρροή. Ας πούμε, η δική μου ηρωίδα είναι πάρα πολύ δυναμική, έξυπνη γυναίκα, η οποία επηρεάζει, ελέγχει και πολλές φορές κατευθύνει τα πράγματα. Ασκεί μεγάλη επιρροή στον σύζυγό της ο οποίος είναι το αφεντικό. Αλλά, όπως λέει και ο λαός ένα σπίτι το κρατάει μια γυναίκα, δεν είναι εν τη ρύμη του λόγου, είναι απόλυτα αληθές. Ηταν πολύ διαχωρισμένες οι αρμοδιότητες οι άνδρες πολεμούσαν και δούλευαν και οι γυναίκες ουσιαστικά ήταν κλεισμένες μέσα στον περίγυρο του σπιτιού, μέσα στον πύργο και είχαν μεγάλη επιρροή σε αυτό.

Υποδύεστε μια δυνατή και αυστηρή γυναίκα. Αυτά τα στοιχεία σάς είναι οικεία;

Απολύτως. Είμαι πολύ οργανωμένος άνθρωπος είμαι πολύ ευθύς πολύ αυστηρός πολύ πειθαρχημένος. Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή, είναι στοιχεία που τα έχω. Εννοείται πως δεν είμαι ο ρόλος.

IMG_9933.jpg

Απείχατε για ένα διάστημα...

Τεράστιο! Από το 2010, που έκανα το «Νησί». Βεβαίως, ήμασταν και στην κρίση τότε. Μετά άρχισαν να γίνονται κάποιες δουλειές που είναι λίγο έξω από την ψυχοσύνθεσή μου. Και τώρα, που συμμετέχω σε αυτήν, είναι απολύτως ειδική συνθήκη για μένα, καθώς άρχισαν τα καθημερινά, αυτά που ήταν δυο-τρεις φορές την εβδομάδα. Εγώ δεν μπορώ να λειτουργήσω σε μια τέτοια συνθήκη πολύ εύκολα. Εχω συνηθίσει να δουλεύω με άλλους ρυθμούς. Μου αρέσει να έχω χρόνο, να μπω αργά και σταδιακά στον ρόλο. Κάναμε πρόβες κοστουμιών τρεις μήνες πριν, να διαβάσω, να δω εικόνες όλα είναι σημαντικά

Πηγή Real

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved