Ντόρα Μακρυγιάννη: «Το ψυχοσωματικό που είχα εμφανίσει και βούιζαν τα αφτιά μου, εξαφανίστηκε»
Media

Ντόρα Μακρυγιάννη: «Το ψυχοσωματικό που είχα εμφανίσει και βούιζαν τα αφτιά μου, εξαφανίστηκε»

Η Ντόρα Μακρυγιάννη κάνει δυναμική επιστροφή στην τηλεόραση, μέσα από τη νέα σειρά του ΑΝΤ1, Μετά τη φωτιά και μιλάει τόσο για την αποχή της από τη μικρή οθόνη όσο και για τον νέο ρόλο πρόκληση που αναλαμβάνει... 

Ποια είναι η πρώτη εμπειρία από τα γυρίσματα της σειράς «Μετά τη φωτιά»;

Θα ξεκινήσω από τα πρώτα δύο επεισόδια, όπου το κοινό θα δει τις σκηνές της έκρηξης και της φωτιάς. Τα γυρίσματα ήταν συγκλονιστικά. Είχε έρθει ομάδα από το εξωτερικό, κασκαντέρ, για να αποτυπώσουν με τον καλύτερο δυνατό και πιο φυσικό τρόπο όλο αυτό το θέμα με τη φωτιά. Είναι μία σοβαρή παραγωγή, μία τρομερή δουλειά και ανυπομονώ πολύ για το τελικό αποτέλεσμα στην οθόνη. Η φωτογραφία, η σκηνοθεσία με έχουν εντυπωσιάσει.

dora.png

Πώς θα μας συστήσεις την ηρωίδα σου;

Και για τον ρόλο μου είμαι ενθουσιασμένη και πολύ αγχωμένη. Όταν αποδέχτηκα την πρόταση, δεν είχα καταλάβει τη δυσκολία. Έχω να αναμετρηθώ με κάτι πολύ πιο σοβαρό και ώριμο από όλα αυτά που έχω κάνει. Η Ιωάννα είναι μία καλλιεργημένη γυναίκα, που έχει μάθει καλά να κρύβει τι πραγματικά αισθάνεται. Ο άντρας της την κρατάει δίπλα του με τη βία, έχοντας πείσει το περιβάλλον τους ότι είναι ψυχικά διαταραγμένη. Ο σύζυγός της είναι ισχυρός, είναι δήμαρχος, έχει χτίσει μία συγκεκριμένη εικόνα. Βοηθά κακοποιημένες γυναίκες ως δικηγόρος, οπότε δεν μπορεί να πιστέψει κάποιος ποιο είναι το αληθινό του πρόσωπο. Είναι σαν αυτό που άκουγα και μου έπεφταν τα μαλλιά, «είναι πολύ ωραίος για να έχει βιάσει»...

Ήταν δέλεαρ το ότι μέσα από αυτόν τον ρόλο, θα αναδείκνυες θέματα που συζητάμε πλέον πολύ ως κοινωνία;

Το πρώτο δέλεαρ ήταν για μένα το κομμάτι της υποκριτικής. Αισθάνθηκα ότι, μέσα από αυτή τη δουλειά, θα ανέβω ένα σκαλί παραπάνω. Δεν είναι μία δραματική σειρά-σαπουνόπερα, είναι κάτι άλλο, μεγαλύτερο. Το δεύτερο στοιχείο που με κέρδισε ήταν ο ρόλος. Αυτή η ηρωίδα και τα όσα ζει αγγίζει την καθημερινότητα, τα όσα συμβαίνουν. Μέσα από τη μυθοπλασία περνάμε υποσυνείδητα μηνύματα και αυτό είναι σπουδαίο.

Το ότι η Ντάρα κάνει, το επόμενο βήμα επαγγελματικά, πιο ώριμη, σχετίζεται με την απόφασή σου πέρσι να απέχεις από την TV;

Ακριβώς. Ήμουν πολύ κουρασμένη, για τέσσερα χρόνια έκανα συνεχόμενα καθημερινή σειρά. Το σκέφτομαι και τρελαίνομαι.

Είδες τα πράγματα διαφορετικά;

Τους πρώτους μήνες δεν κατάλαβα πολλά. Πέρασα ένα ξέφρενο καλοκαίρι, δεν κατάλαβα την αποχή από την τηλεόραση. Μετά ήρθαν κάποια επεισόδια στο «Κάνε ότι κοιμάσαι» και μετά συνειδητοποίησα ότι έκανα πολύ καλά που κάθισα σπίτι μου. Ξαναγύρισα στον ρυθμό της ηρεμίας, αποφορτίστηκα. Φαντάσου, αυτό το ψυχοσωματικό που είχα εμφανίσει και βούιζαν τα αφτιά μου, εξαφανίστηκε. Όταν ξανάρχισα το τρέξιμο, επανήλθε!

Το ψυχοσωματικό θέμα που εμφάνισες δεν ήταν καμπανάκι για σένα;

Ήταν καμπανάκι, ένιωσα ότι το σώμα μου μου στέλνει μήνυμα. Όσο κι αν θέλω εγώ ή χιλιάδες άλλοι άνθρωποι να ηρεμήσουμε, η ζωή δεν μας αφήνει, το πρόγραμμα που έχουμε, τα άγχη, όσα συμβαίνουν στην κοινωνία.

Ο δυναμισμός της δουλειάς ισορροπεί με την ηρεμία της προσωπικής ζωής;

Εγώ άργησα να μπω στον χώρο της υποκριτικής. Είχα ήδη μία ευτυχισμένη οικογένεια, φίλους, δεν ήθελα κάτι άλλο για να με ολοκληρώσει. Είχα χτίσει ήδη έναν χαρακτήρα, οπότε απλά διαμόρφωσα το κομμάτι της δουλειάς και απέκτησα αναγνωρισιμότητα λόγω των σίριαλ. Όλο το άλλο ήταν ολοκληρωμένο, δεν είχα ανασφάλειες και κενά που περίμενα τη δουλειά να μου τα καλύψει.

Είσαι από τις επώνυμες που χειρίζεσαι με φειδώ και το Instagram...

Υποσυνείδητα μου βγαίνει ένα άγχος, έχω αρκετούς που μου λένε, όταν δεν ανεβάζω συχνά, «μην το αφήνεις το Instagram, είναι δουλειά»... Τον τελευταίο καιρό, ευτυχώς το έχω διώξει τελείως ως σκέψη. Δεν με απασχολεί, δεν μπορώ να είμαι παντού alert.

Για να βρεις την Ντάρα σε φάσεις που επικρατεί τρέλα, τι κάνεις; (γέλια)

Ξεκίνησα ψυχοθεραπεία.

Είσαι ευτυχισμένη στην προσωπική ζωή;

Είμαι καλά (γέλια)...

Η αλλαγή στα μαλλιά είναι λόγω του ρόλου;

Ναι, αλλιώς δεν νομίζω να τολμούσα να το κάνω! Ήθελα αλλά θαρρώ ότι δεν θα το έκανα.

Σε αφορά το κομμάτι της εικόνας, η δημόσια εμφάνιση;

Περνάω φάσεις, τώρα θέλω λιτά πράγματα στο στιλ μου. Φαντάσου, πριν από την τηλεόραση, δεν ήξερα τι θα πει να φτιάχνω τα μαλλιά μου. Ήμουν πολύ παιδί, φάση camping (γέλια).

Πώς θα σε χαρακτήριζες με τρεις λέξεις;

Είμαι και ρομαντική και ρεαλίστρια, είμαι και η αμαζόνα που λατρεύει τη φύση, το camping, το να κάνω διακοπές σε σκηνή, είμαι όμως και η γυναίκα που θέλει spa και πισίνα. Με λες λίγο «διπολική»!

Πηγή: ΤΥΠΟΣ TV

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved