Happy Traveller: Ο Ευτύχης Μπλέτσας στη Σαλαμίνα
default
Media

Happy Traveller: Ο Ευτύχης Μπλέτσας στη Σαλαμίνα

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, το Happy Traveller ταξιδεύει στο μεγαλύτερο νησί του Σαρωνικού, τη Σαλαμίνα. Γνωστή παγκοσμίως για τη ναυμαχία της και φημισμένη εντός συνόρων για την απλότητα και την ομορφιά της.

Ο Ευτύχης και η Ηλέκτρα, πριν ξεκινήσουν για το νησί πηγαίνουν να δουν τον θρόνο του Ξέρξη πάνω από το Πέραμα. Ήταν η τοποθεσία από όπου ο Πέρσης βασιλιάς παρακολούθησε τη ναυμαχία της Σαλαμίνας τον Σεπτέμβρη του 480 π.Χ. Με πλοίο από Πέραμα φτάνουν στα Παλούκια, το κεντρικό λιμάνι της Σαλαμίνας δίπλα στον ναύσταθμο. Βλέπουν το νησάκι του Αγίου Γεωργίου και το Καματερό ενώ στη συνέχεια θα φτάσουν στο λόφο όπου βρισκόταν η αρχαία πόλη της Σαλαμίνας.

Αμέσως μετά, κατηφορίζουν προς το αρχαίο λιμάνι και το μνημείο του Παιάνα των Σαλαμινομάχων αλλά και το εντυπωσιακό Τύμβο των Σαλαμινομάχων που δεσπόζει πάνω από το σημείο που έλαβε χώρα το μεγαλύτερο κομμάτι της ιστορικής Ναυμαχίας.
Πηγαίνουν στα Σελήνια, όπου και θα μείνουν, και εξερευνούν την πόλη το απόγευμα αλλά και το πρωί όταν η δημοτική ψαραγορά και τα μαγαζιά του κέντρου είναι όλα ανοιχτά. Ανεβαίνουν στον Προφήτη Ηλία και βλέπουν την εντυπωσιακή θέα από ψηλά και επισκέπτονται τον ιστορικό ναό του Αγίου Δημητρίου όπου βρίσκεται και ο τάφος του Γεώργιου Καραϊσκάκη.

HAPPY-TRAVELLER_SALAMINA_30.09-(3).jpg

Πηγαίνοντας προς τα νότια του νησιού, σταματούν για φαγητό στο Αιάντειο και βλέπουν την αρχαία ελιά της Όρσας που βρίσκεται εκεί εδώ και 2.500 χρόνια. Στα Περιστέρια, στο νότιο άκρο της Σαλαμίνας, περπατούν στο βουνό για να φτάσουν στο φημισμένο και εντυπωσιακό σπήλαιο του Ευριπίδη όπου ο μεγάλος αρχαίος Έλληνας τραγικός ποιητής έγραψε πολλά από τα διάσημα έργα του.

Στα βορειοδυτικά του νησιού επισκέπτονται το εμβληματικό σπίτι του Άγγελου Σικελιανού πάνω στη θάλασσα και το μοναστήρι της Παναγίας Φανερωμένης με τη μεγάλη ιστορία και τις χιλιάδες αγιογραφίες στο εσωτερικό του ναού. Βλέπουν επίσης το Πατητήρι, τις Κολώνες, το φάρο στο νοτιότερο άκρο του νησιού, τα Κανάκια, τη μονή του Αγίου Νικολάου και επισκέπτονται τον ιππικό όμιλο Σαλαμίνας για μια βόλτα με ένα πανέμορφο άλογο.

Δείτε το trailer:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved