Το Ναυάγιο - Γιώτα Φέστα: «Κυρίαρχο αίσθημα για τη Λαμπρινή είναι η αγάπη για το μοναχοπαίδι της»
Media

Το Ναυάγιο - Γιώτα Φέστα: «Κυρίαρχο αίσθημα για τη Λαμπρινή είναι η αγάπη για το μοναχοπαίδι της»

Μαστόρισσα της υποκριτικής η Γιώτα Φέστα υποδύεται ένα τελείως διαφορετικό ρόλο από αυτόν της αυστηρής εισαγγελέως Αιμιλίας Ξενάκη στο «Σασμό».

Η αγαπημένη ηθοποιός ενσαρκώνει τον ρόλο της Λαμπρινής Κωνσταντάκη στη σειρά Το Ναυάγιο και μιλάει για την ηρωίδα της αλλά και για τη συνέχεια της πολύ ενδιαφέρουσας ιστορίας.

Ποια στοιχεία συνθέτουν το προφίλ της Λαμπρινής Κωνσταντάκη;

«Απ’ όσο μπορώ να δω μέχρι σήμερα, κυρίαρχο αίσθημα για εκείνη είναι η αγάπη για το μοναχοπαίδι της. Μια αγάπη πάνω από κάθε άλλο αίσθημα, όπως -ας πούμε- η προσήλωση σε θρησκευτικούς ή κοινωνικούς κανονισμούς, ηθικές ή κοινωνικές προκαταλήψεις. Η Λαμπρινή είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα, αν πάρει κανείς υπόψη του ότι είσαι γυναίκα παπά, σε μια εποχή μακριά από τη σημερινή και ζει στην επαρχία. Η νοοτροπία και ο τρόπος ζωής διαφέρουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα και έχει ενδιαφέρον στο σενάριο του “Ναυαγίου" αυτή η σύγκριση, μιας και συνυπάρχουν στην ιστορία. Ένα άλλο ενδιαφέρον επίσης στοιχείο στη Λαμπρινή είναι η πίστη της -κυρίως στη ζωή-, η επιμονή της και μια μεγάλη δόση ενστίκτου. Ωστόσο, όλα αυτά βρίσκονται ακόμα μέσα μου υπό μορφή ερωτημάτων και ανοιχτά σε εκπλήξεις, έτσι ώστε να προσπαθήσω να αποφύγω τα στερεότυπα».

Οι τύψεις πνίγουν τον Πέτρο, που θέλει να ομολογήσει το φόνο στον πατέρα του, ενώ η Λαμπρινή και ο Σταμάτης παλεύουν να τον πείσουν να φύγει από την Κρήτη για να σωθεί;

«Ναι, βέβαια, όταν ένας άνθρωπος έχει κάνει -αθέλητα ή όχι- ένα φόνο, βρίσκεται αντιμέτωπος όχι μόνο με τις τύψεις του αλλά και με έναν επαναπροσδιορισμό της ζωής του, ιδιαίτερα όταν είναι ένα πολύ νεαρό άτομο. Η Λαμπρινή εκεί, ενάντια σε ένα ολόκληρο χωριό, υπερασπίζεται το παιδί της, γνωρίζοντας όμως πολύ καλά το χαρακτήρα του και πιστεύοντας ότι το γεγονός έγινε άθελά του. Πρέπει, δε, να λάβουμε υπόψη μας τι σήμαινε για τη ζωή των ανθρώπων, την εποχή εκείνη, η βεντέτα».

Η Λαμπρινή έρχεται αντιμέτωπη με θεούς και δαίμονες για να σώσει το μονάκριβο γιο της Πέτρο, από τις ερινύες που τον κυνηγούν;

«Μέλλει να το διαπιστώσουμε... Περιμένω τους θεούς και τους δαίμονες... (γελάει)».

Πηγή: Τηλεθεατής

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved