Οι Πανθέοι: «Κρίμα, ένα τέτοιο αριστούργημα στα χέρια ενός τόσο αδαούς σκηνοθέτη»-Τι απαντά ο ίδιος

Οι Πανθέοι

Media

Οι Πανθέοι: «Κρίμα, ένα τέτοιο αριστούργημα στα χέρια ενός τόσο αδαούς σκηνοθέτη»-Τι απαντά ο ίδιος

Οι Πανθέοι: Μπορεί η σειρά του ΣΚΑΙ να ήταν μια πολλά υποσχόμενη δουλειά για τη φετινή σεζόν ωστόσο αυτό δεν αποτυπώνεται και στους πίνακες τηλεθέασης.

Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και τα προγράμματα πολλά με αποτέλεσμα η πίτα να μην μοιράζεται ισάξια σε όλους, με τους Πανθέους να σημειώνουν μονοψήφια κάθε βράδυ, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια εξαιρετική σειρά με ένα πολύ δυνατό καστ.

Παρόλα αυτά, αυτοί που παρακολουθούν φανατικά τη σειρά εποχής, σχολιάζουν στα social media και ιδίως σε ομάδες στο Facebook, αυτά που βλέπουν και αυτά που τους προκαλούν εντύπωση.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι τηλεθεατές που συγκρίνουν τους Πανθέους του ΣΚΑΙ με τους Πανθέους της ΕΡΤ που είχαν προβληθεί το 1977. Οι διαφορές που βρίσκουν είναι πολλές και αυτά που τους πειράζουν ακόμα περισσότερα.

Ο σκηνοθέτης της σειράς Σπύρος Μιχαλόπουλος, έκανε σε μια σελίδα στο Facebook που είναι αφιερωμένη στους Πανθέους, μια μακροσκελή ανάρτηση εξηγώντας τις διαφορές και τις δυσκολίες της κάθε εποχής, αφού πρώτα είχε διαβάσει μια πολύ σκληρή κριτική.

Η σκληρή κριτική τηλεθεάτριας

sxolio.jpg

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο σκηνοθέτης:

«Παρακολουθώ με πραγματικό ενδιαφέρον τις αναρτήσεις, το διάλογο μεταξύ σας, τις αντιδικίες σας για τη σειρά. Θα ήθελα, αν μου επιτρέπετε, σαν σκηνοθέτης της σειράς να διευκρινίσω δύο τρία πράγματα που θα μας φέρουν όλους σε μια συνεννόηση.

Πρέπει να ομολογήσω ότι το ενδιαφέρον σας, η λεπτομερής κριτική και κυρίως η αγάπη σας για τη σειρά, μας συγκινεί. Αυτό είναι αλήθεια και κυρίως αλήθεια προθέσεων. Όμως:
Η σειρά δεν μπορεί να συγκριθεί με την παλαιότερη για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Ένας βασικός είναι ότι η απόσταση που τις χωρίζει είναι 45 χρόνια. Στα 45 χρόνια αυτά άλλαξαν πολλά και κυρίως ο τρόπος που βλέπουμε σειρές.

Η σειρά αυτή είναι μια ΝΕΑ προσέγγιση στο έργο του Αθανασιάδη, με απόλυτο σεβασμό στην ουσία του έργου, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τη φυσική κληρονόμο του έργου την κυρία Μ. Αθανασιαδη.

Όσοι, ανάμεσα σ’ αυτούς και εγώ λόγω ηλικίας, είδαμε τη πρώτη εκδοχή της σειράς, θυμόμαστε τις αμηχανίες τις δυσκολίες και θα τολμούσα να πω τα λάθη της.

Στη συνέχεια θα ήθελα να διευκρινίσω μερικά πραγματικά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Από τα 100 επεισόδια το 1977 για τρία χρόνια, τότε, περάσαμε σε 140 σε 9 μήνες. Ας φανταστούμε λοιπόν το εξής τοπίο.

Δύο σεναριογράφοι έμπειροι, δύο πλήρη συνεργεία με δύο σκηνοθέτες και έναν τρίτο, η αφεντιά μου, να συντονίζει και να μοντάρει από τον Μάρτιο έως τώρα.

Τέσσερα ωριαία επεισόδια την εβδομάδα με ηθοποιούς πολλών υποχρεώσεων και εξαιρετικού ταλέντου. Με βραβευμένο σκηνογράφο, με πολυβραβευμένο ενδυματολόγο, με εκατοντάδες σκηνές την εβδομάδα και δεκάδες σκηνές την ημέρα σε δεκάδες χώρους.

Προσπαθούμε να μην σας απογοητεύσουμε, κυρίως αυτούς που έχουν την δική τους γλυκιά εμμονή.

Αυτό όμως που έχει σημασία είναι να κατανοήσετε την προσπάθεια μας σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον και τις προθέσεις μας.

Να κάνετε κριτική για να γίνουμε αντάξιοι των θεατών μας. Αλλά μη μας κατηγορείτε για αδιαφορία, ούτε αδαείς είμαστε. Τουλάχιστον τα σαράντα χρόνια σ’ αυτή τη δουλειά μόνο αυτό δεν δηλώνει.

Με αμέτρητο σεβασμό σε σας
Ο σκηνοθέτης της σειράς
Σπύρος Μιχαλόπουλος».

Δείτε την ανάρτησή του στη gallery:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved