Έξι σειρές της φετινής σεζόν βασισμένες σε αληθινά γεγονότα
Media

Έξι σειρές της φετινής σεζόν βασισμένες σε αληθινά γεγονότα

Οι παραγωγές που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα ασκούν μια ιδιαίτερη γοητεία όσον αφορά τη μυθοπλασία και σχεδόν πάντα έχουν ένα πλεονέκτημα καθώς η θέαση γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, αφού το κοινό ταυτίζεται με τους ήρωες που έχουν βιώσει μια πραγματική συνθήκη.

Τη φετινή σεζόν είναι αρκετές οι παραγωγές που σεναριακά βασίστηκαν σε ιστορίες βγαλμένες από τη ζωή κι έχουν σημαδέψει σημαντικές στιγμές της ιστορίας

Το Ναυάγιο

navagio4.jpg

To Ναυάγιο

Μια συγκλονιστική ιστορία επιβίωσης, δύναμης ψυχής και καρμικών συμπτώσεων, με φόντο ένα τραγικό ιστορικό γεγονός που σημάδεψε την πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας έφερε στη μικρή - οθόνη το Μεγάλο Κανάλι. Ή δραματική σειρά «Το ναυάγιο» που έχει βασιστεί στο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής των πρωταγωνιστών της.
Το γεγονός: Το επιβατηγό - οχηματαγωγό (Ε/Γ-Ο/Γ) Ηράκλειον εκτελούσε την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία Πειραιάς - Χανιά και Πειραιάς - Ηράκλειο την περίοδο 1965-1966. Η κατάληξή του συνδέθηκε με μια από τις μεγαλύτερες ναυτικές τραγωδίες στην Ελλάδα. Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 1966 και ώρα 19.30, το Ηράκλειον απέπλευσε από το λιμάνι της Σούδας με μισή ώρα καθυστέρηση. Ταξιδεύοντας με σφοδρή θαλασσοταραχή, βυθίστηκε ανοιχτά της Φαλκονέρας, παρασύροντας στον θάνατο 247 επιβάτες. Από την παγωμένη θάλασσα ανασύρθηκαν ζωντανά μόνο 47 άτομα. Ανάμεσα σ' αυτούς που χάθηκαν ήταν και η φοιτήτρια Αλκηστις Αγοραστάκη, που έσωσε πολλούς, αλλά η ίδια, τελικά, πνίγηκε.

Famagusta

famagusta.jpg

Famagusta



Η νέα σειρά του MEGA αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στα μέσα Δεκεμβρίου με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εισβολή στην Κύπρο το 1974. Το σενάριο που θα ξετυλιχτεί σε 24 επεισόδια και είναι εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα, «βάζει» στο επίκεντρο μια ιστορία αγάπης που θα συγκινήσει.
Τα τραγικά γεγονότα: 14 Αυγούστου του 1974 ο χρόνος παγώνει για πάντα στην Αμμόχωστο. Με την Κοίμηση της Θεοτόκου η πόλη θάβει περισσότερους από 3.000 Ελληνοκύπριους. Ο Μαύρος Αύγουστος μετατρέπει μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη πόλη, ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της Μεσογείου σε πόλη-φάντασμα. Η Τουρκία με τη δεύτερη επιχείρηση. «Αττίλας II». καταλαμβάνει το 36.2% του νησιού και εκτοπίζει 120.000 Κύπριους - ακόμη 20.000 παρέμειναν εγκλωβισμένοι



«Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον ουρανό»

paisios.jpg

«Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον ουρανό»

Η σειρά θα επιστρέφει με τον δεύτερο κύκλο της στο δεύτερο μισό της σεζόν και θα ολοκληρωθεί σε δώδεκα επεισόδια στα οποία θα παρακολουθήσουμε τον ασκητικό βίο του Αγίου Παϊσίου, το μεγαλείο της πνευματικότητάς του και την προσφορά του στην ανθρωπότητα. Συγκεκριμένα, θα δούμε τον ασκητικό του βίο στο Αγιο Όρος θα επισκεφθούμε ξανά την Κόνιτσα όπου το 1958 άρχισε η ανακαίνιση και η ανοικοδόμηση της Ιεράς Μονής Στομίου, την παραμονή του αγίου στο κελί Αγίων Γαλακτίωνος και Επιστήμης στο Σινά το 1962, την επιστροφή του στο Αγιο Ορος και το κελί του στη Παναγούδα. Η σειρά μάλιστα θα φτάσει μέχρι και την κοίμηση του αγίου. Από τη νοσηλεία του στη Θεσσαλονίκη μέχρι και την ταφή του στο ησυχαστήριο της Σουρωτής το 1994.

Ψυχοκόρες

spixokores.jpg

Ψυχοκόρες

Η δραματική σειρά εποχής του ANT 1 + είναι βασισμένη σε πραγματικό γεγονότα και αληθινές μαρτυρίες για μια συνθήκη υποτίμησης της θηλυκής υπόστασης που μέτρησε γυναίκες-θύματα για δύο ολόκληρες γενιές.
Το γεγονός: Μεταπολεμική Ελλάδα της δεκαετίας του 1950. Η φτώχεια και οι δύσκολες συνθήκες ζωής ήταν κάτι σύνηθες. Πολλές οικογένειες έστελναν τα κορίτσια τους ως «ψυχοκόρες» σε κάποια πλούσια οικογένεια, για να εργαστούν ως υπηρετικό προσωπικό. Ο θεσμός της «ψυχοκόρης» λειτουργούσε για χρόνια ως άτυπη μορφή υιοθεσίας, υποδουλώνοντας μικρές κοπέλες οι οποίες ζούσαν σε πολλές περιπτώσεις σε άθλιες συνθήκες και έπεφταν θύματα κακοποίησης.

Μετά τη φωτιά

metatifotia.jpg

Μετά τη φωτιά

Η δραματική σειρά «Μετά τη φωτιά» αφηγείται τις ιστορίες τριών γυναικών, οι οποίες, μετά από μια καταστροφική πυρκαγιά, προσπαθούν να ξαναχτίσουν τις ζωές τους και να ακολουθήσουν τα αληθινά τους «θέλω».
Το γεγονός: To «Le Bazaar de la Charite» ήταν μια φιλανθρωπική εκδήλωση που λάμβανε χώρα κάθε χρόνο στο Παρίσι από το 1885 με καλεσμένους αριστοκράτες από όλο τον κόσμο. Το 1897, στο γκαλά που οργανώθηκε από τον Ενρί Βλουντ. ξέσπασε πυρκαγιά τη δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης. Εκατόν είκοσι έξι άτομα, τα περισσότερα από αυτά γυναίκες έχασαν τη ζωή τους και περίπου 150 τραυματίστηκαν σοβαρά.

«Ο γιατρός» είναι ένα ιατρικό δράμα εμπνευσμένο από αληθινή ιστορία.

giatros.jpg

O γιατρός

Ο Ανδρέας Βρεττός, τον οποίο υποδύεται ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης είναι κορυφαίος γιατρός και διευθυντής της παθολογικής κλινικής. Βλέπει τη ζωή του να ανατρέπεται όταν ο πατέρας ενός ασθενή τον πυροβολεί θεωρώντας τον, άδικα, υπαίτιο για τον θάνατο του γιου του από ιατρικό λάθος. Ο Ανδρέας σώζεται, αλλά ο τραυματισμός τού προκαλεί αμνησία και ξεχνάει τα τελευταία δώδεκα χρόνια της ζωής του.

Το γεγονός: 31 Μαΐου 2013.0 Pierdante Piccioni, 54 ετών, πηγαίνει στο Lodi όπου εργάζεται ως επικεφαλής γιατρός επειγόντων περιστατικών. Στον δρόμο έχει ένα τροχαίο ατύχημα και όταν ξυπνά στο κρεβάτι του νοσοκομείου, δεν θυμάται τα τελευταία 12 χρόνια. Ο κόσμος του σταμάτησε στις 25 Οκτωβρίου 2001 στα γενέθλια του γιου του. Ολοι οι συνάδελφοι γύρω του φαίνονται ηλικιωμένοι. Η σύζυγός του, την οποία άφησε ως ερευνήτρια ψυχολογίας, είναι πλέον καθηγήτρια πανεπιστημίου. Οι δύο γιοι του, ηλικίας 8 και 13 ετών το 2001, είναι πλέον ενήλικες. Παράλληλα ο Pierdante Piccioni πρέπει να μάθει ξανά πώς να είναι γιατρός. Οταν του προτείνουν να συνταξιοδοτηθεί αρνείται και αποφασίζει να ξανασπουδάσει για να ξαναμάθει τα πάντα.

Πηγή tv24

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved