Μαυρομάτη: «Παρότι είμαι αγχώδης τύπος έχω καταφέρει να μην εκφράζεται στη σκηνή αυτό»
Media

Μαυρομάτη: «Παρότι είμαι αγχώδης τύπος έχω καταφέρει να μην εκφράζεται στη σκηνή αυτό»

Η δουλειά ενός ηθοποιού εμπεριέχει αρκετή απόρριψη σε οντισιόν, χωρίς να είναι θέμα ταλέντου, αλλά να εξαρτάται από το αν ταιριάζεις σε αυτό που έχει στο μυαλό του ο σκηνοθέτης για το ρόλο.

Προερχόμενη από καλλιτεχνική οικογένεια η Ηλιάνα Μαυρομάτη, ήταν ίσως περισσότερο προετοιμασμένη για αυτήν τη διαδικασία;

mavromati-(13).jpg

Ηλιάνα Μαυρομάτη

«Ομολογώ ότι όχι. Όταν τελείωσα τη δραματική σχολή και ξεκίνησα να πηγαίνω σε ακροάσεις, δεν ήμουν καθόλου έτοιμη να διαχειριστώ το κομμάτι της απόρριψης ή της συνεχούς διεκδίκησης δουλειάς. Έμαθα μέσα στα χρόνια. Κατάλαβα και τη λειτουργία και ότι είναι σύμφυτη με το θέμα της ακρόασης. Έμαθα να μην το παίρνω προσωπικά σε μεγάλο βαθμό - δεν γίνεται να μην το πάρεις καθόλου προσωπικά γιατί είσαι εσύ ο ίδιος που εκτίθεσαι και τα δικά σου εκφραστικά μέσα αυτά που προσφέρεις. Συνειδητοποίησα ωστόσο ότι η ακρόαση είναι μια συνάντηση καλλιτεχνών στην οποία ο ηθοποιός μπορεί να εκφράσει διάθεση συνεργασίας πάνω σε ένα υλικό και από την οποία μπορεί να μάθει πρόσωπα και πράγματα που του ταιριάζουν ή όχι.

Πολλοί ηθοποιοί, ακόμα και με πείρα ετών, δυσκολεύονται να διαχειριστούν το άγχος τους για τη θεατρική σκηνή. Εσύ;

Δεν έχω άγχος, δημιουργική αγωνία και χαρά έχω. Παρότι είμαι αγχώδης τύπος γενικά στη ζωή μου, έχω καταφέρει να μην εκφράζεται στη σκηνή αυτό.

Πηγή Hello

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved